Korroosion monitorointi sellutehtaan valkaisimossa

Irina Aho-Mantila, Kari Saarinen, Jari Hämäläinen

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsScientific

Abstract

Nykyaikainen valkaisu voidaan toteuttaa joko klooridioksidilla tai kloorittomilla valkaisukemikaaleilla. Klooridioksidi on voimakas hapetin ja voi yhdessä prosessissa esiintyvien kloridi-ionien kanssa aiheuttaa laitteistoihin syöpymää lyhyessäkin ajassa. Klooridioksidin vaikutuksiin on perinteisesti varauduttu materiaalinvalinnan keinoin käyttämällä kohteissa titaania tai lujitemuoveja. Runsaasti seostettujen ruostumattomien terästen korroosionkestävyys on myös osoittautunut hyväksi prosessiolosuhteiden pysyessä normaaleina. Korroosion monitorointi on keino valvoa laitteistojen kuntoon vaikuttavaa korroosioalttiutta prosessiolosuhteiden vaihdellessa esimerkiksi käyntiinlähtövaiheiden tai prosessimuutosten aikana.
Original languageFinnish
Title of host publicationKäyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Pages39 - 46
ISBN (Print)951-38-5272-5
Publication statusPublished - 1999
MoE publication typeB3 Non-refereed article in conference proceedings
EventKäyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta - Espoo, Finland
Duration: 18 Nov 199918 Nov 1999

Publication series

SeriesVTT Symposium
Number196
ISSN0357-9387

Seminar

SeminarKäyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta
CountryFinland
CityEspoo
Period18/11/9918/11/99

Cite this

Aho-Mantila, I., Saarinen, K., & Hämäläinen, J. (1999). Korroosion monitorointi sellutehtaan valkaisimossa. In Käyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta (pp. 39 - 46). Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Symposium, No. 196
Aho-Mantila, Irina ; Saarinen, Kari ; Hämäläinen, Jari. / Korroosion monitorointi sellutehtaan valkaisimossa. Käyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1999. pp. 39 - 46 (VTT Symposium; No. 196).
@inproceedings{4945165ec6e74821aacef4ffaa164114,
title = "Korroosion monitorointi sellutehtaan valkaisimossa",
abstract = "Nykyaikainen valkaisu voidaan toteuttaa joko klooridioksidilla tai kloorittomilla valkaisukemikaaleilla. Klooridioksidi on voimakas hapetin ja voi yhdess{\"a} prosessissa esiintyvien kloridi-ionien kanssa aiheuttaa laitteistoihin sy{\"o}pym{\"a}{\"a} lyhyess{\"a}kin ajassa. Klooridioksidin vaikutuksiin on perinteisesti varauduttu materiaalinvalinnan keinoin k{\"a}ytt{\"a}m{\"a}ll{\"a} kohteissa titaania tai lujitemuoveja. Runsaasti seostettujen ruostumattomien ter{\"a}sten korroosionkest{\"a}vyys on my{\"o}s osoittautunut hyv{\"a}ksi prosessiolosuhteiden pysyess{\"a} normaaleina. Korroosion monitorointi on keino valvoa laitteistojen kuntoon vaikuttavaa korroosioalttiutta prosessiolosuhteiden vaihdellessa esimerkiksi k{\"a}yntiinl{\"a}ht{\"o}vaiheiden tai prosessimuutosten aikana.",
author = "Irina Aho-Mantila and Kari Saarinen and Jari H{\"a}m{\"a}l{\"a}inen",
year = "1999",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-5272-5",
series = "VTT Symposium",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "196",
pages = "39 -- 46",
booktitle = "K{\"a}ytt{\"o}varmuus ja k{\"a}ytt{\"o}kunnon hallinta",
address = "Finland",

}

Aho-Mantila, I, Saarinen, K & Hämäläinen, J 1999, Korroosion monitorointi sellutehtaan valkaisimossa. in Käyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta. VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo, VTT Symposium, no. 196, pp. 39 - 46, Käyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta, Espoo, Finland, 18/11/99.

Korroosion monitorointi sellutehtaan valkaisimossa. / Aho-Mantila, Irina; Saarinen, Kari; Hämäläinen, Jari.

Käyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1999. p. 39 - 46 (VTT Symposium; No. 196).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsScientific

TY - GEN

T1 - Korroosion monitorointi sellutehtaan valkaisimossa

AU - Aho-Mantila, Irina

AU - Saarinen, Kari

AU - Hämäläinen, Jari

PY - 1999

Y1 - 1999

N2 - Nykyaikainen valkaisu voidaan toteuttaa joko klooridioksidilla tai kloorittomilla valkaisukemikaaleilla. Klooridioksidi on voimakas hapetin ja voi yhdessä prosessissa esiintyvien kloridi-ionien kanssa aiheuttaa laitteistoihin syöpymää lyhyessäkin ajassa. Klooridioksidin vaikutuksiin on perinteisesti varauduttu materiaalinvalinnan keinoin käyttämällä kohteissa titaania tai lujitemuoveja. Runsaasti seostettujen ruostumattomien terästen korroosionkestävyys on myös osoittautunut hyväksi prosessiolosuhteiden pysyessä normaaleina. Korroosion monitorointi on keino valvoa laitteistojen kuntoon vaikuttavaa korroosioalttiutta prosessiolosuhteiden vaihdellessa esimerkiksi käyntiinlähtövaiheiden tai prosessimuutosten aikana.

AB - Nykyaikainen valkaisu voidaan toteuttaa joko klooridioksidilla tai kloorittomilla valkaisukemikaaleilla. Klooridioksidi on voimakas hapetin ja voi yhdessä prosessissa esiintyvien kloridi-ionien kanssa aiheuttaa laitteistoihin syöpymää lyhyessäkin ajassa. Klooridioksidin vaikutuksiin on perinteisesti varauduttu materiaalinvalinnan keinoin käyttämällä kohteissa titaania tai lujitemuoveja. Runsaasti seostettujen ruostumattomien terästen korroosionkestävyys on myös osoittautunut hyväksi prosessiolosuhteiden pysyessä normaaleina. Korroosion monitorointi on keino valvoa laitteistojen kuntoon vaikuttavaa korroosioalttiutta prosessiolosuhteiden vaihdellessa esimerkiksi käyntiinlähtövaiheiden tai prosessimuutosten aikana.

M3 - Conference article in proceedings

SN - 951-38-5272-5

T3 - VTT Symposium

SP - 39

EP - 46

BT - Käyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Aho-Mantila I, Saarinen K, Hämäläinen J. Korroosion monitorointi sellutehtaan valkaisimossa. In Käyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. 1999. p. 39 - 46. (VTT Symposium; No. 196).