Kotimaiset tietokannat

Elisabet Mickos (Editor)

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisu sisältää tietoja kotimaisista julkisista tietokannoista, niiden tuottajista ja ylläpitäjistä. Tietokannat voivat olla käytettävissä joko suorakäyttöisistä tiedonhakujärjestelmistä eli tietopankeista tai saatavana CD-ROM-levyinä tai magneettilevykkeillä. Julkaisun alussa on lyhyt selostus sekä siitä, mitä tarvitaan ryhdyttäessä tietokantojen käyttäjiksi että luettelo-osan rakenteesta. Luettelo on jaettu seuraaviin osiin: tietokantaluettelo, tietokantojen tuottajaluettelo yhteystietoineen, tietokantojen ylläpitäjäluettelo yhteys- ja hintatietoineen ja tietokantojen aihehakemisto. Tietokantaluettelossa on tietoja tietokannan tyypistä, pääaiheryhmästä, sisällöstä, koosta, päivitystiheydestä, maantieteellisestä kattavuudesta, dokumenttien kielestä ja muista tietokantaa vastaavista tuotteista. Tuottajaluettelossa on tarvittavat yhteystiedot sekä luettelo tietokannoista.Tietokantojen ylläpitäjäluettelossa on yhteystiedot, tietokantaluettelo, yhteystapa, hakukieli sekä käyttöehdot. Luettelossa on mainittu, jos tietokanta on haettavissa yhdyskäytävien välityksellä, sekä jos järjestelmän kautta pääsee toisiin suorakäyttöjärjestelmiin. Käyttöehtojen yhteydessä on, mikäli mahdollista, lueteltu vuoden 1992 hinnat. Jos tietokanta on käytettävissä avoimena palveluna ilman käyttötunnusta, on vastaava aikaveloitus mainittu.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages77
ISBN (Print)951-38-4178-2
Publication statusPublished - 1992
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number1365
ISSN1235-0605

Keywords

  • online databases
  • database producers
  • database hosts
  • catalogues
  • Finland

Cite this

Mickos, E. (Ed.) (1992). Kotimaiset tietokannat. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 1365
Mickos, Elisabet (Editor). / Kotimaiset tietokannat. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1992. 77 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1365).
@book{e36861ca982c4c888fabe3b60b51354d,
title = "Kotimaiset tietokannat",
abstract = "Julkaisu sis{\"a}lt{\"a}{\"a} tietoja kotimaisista julkisista tietokannoista, niiden tuottajista ja yll{\"a}pit{\"a}jist{\"a}. Tietokannat voivat olla k{\"a}ytett{\"a}viss{\"a} joko suorak{\"a}ytt{\"o}isist{\"a} tiedonhakuj{\"a}rjestelmist{\"a} eli tietopankeista tai saatavana CD-ROM-levyin{\"a} tai magneettilevykkeill{\"a}. Julkaisun alussa on lyhyt selostus sek{\"a} siit{\"a}, mit{\"a} tarvitaan ryhdytt{\"a}ess{\"a} tietokantojen k{\"a}ytt{\"a}jiksi ett{\"a} luettelo-osan rakenteesta. Luettelo on jaettu seuraaviin osiin: tietokantaluettelo, tietokantojen tuottajaluettelo yhteystietoineen, tietokantojen yll{\"a}pit{\"a}j{\"a}luettelo yhteys- ja hintatietoineen ja tietokantojen aihehakemisto. Tietokantaluettelossa on tietoja tietokannan tyypist{\"a}, p{\"a}{\"a}aiheryhm{\"a}st{\"a}, sis{\"a}ll{\"o}st{\"a}, koosta, p{\"a}ivitystiheydest{\"a}, maantieteellisest{\"a} kattavuudesta, dokumenttien kielest{\"a} ja muista tietokantaa vastaavista tuotteista. Tuottajaluettelossa on tarvittavat yhteystiedot sek{\"a} luettelo tietokannoista.Tietokantojen yll{\"a}pit{\"a}j{\"a}luettelossa on yhteystiedot, tietokantaluettelo, yhteystapa, hakukieli sek{\"a} k{\"a}ytt{\"o}ehdot. Luettelossa on mainittu, jos tietokanta on haettavissa yhdysk{\"a}yt{\"a}vien v{\"a}lityksell{\"a}, sek{\"a} jos j{\"a}rjestelm{\"a}n kautta p{\"a}{\"a}see toisiin suorak{\"a}ytt{\"o}j{\"a}rjestelmiin. K{\"a}ytt{\"o}ehtojen yhteydess{\"a} on, mik{\"a}li mahdollista, lueteltu vuoden 1992 hinnat. Jos tietokanta on k{\"a}ytett{\"a}viss{\"a} avoimena palveluna ilman k{\"a}ytt{\"o}tunnusta, on vastaava aikaveloitus mainittu.",
keywords = "online databases, database producers, database hosts, catalogues, Finland",
editor = "Elisabet Mickos",
year = "1992",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-4178-2",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1365",
address = "Finland",

}

Mickos, E (ed.) 1992, Kotimaiset tietokannat. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 1365, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Kotimaiset tietokannat. / Mickos, Elisabet (Editor).

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1992. 77 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1365).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Kotimaiset tietokannat

A2 - Mickos, Elisabet

PY - 1992

Y1 - 1992

N2 - Julkaisu sisältää tietoja kotimaisista julkisista tietokannoista, niiden tuottajista ja ylläpitäjistä. Tietokannat voivat olla käytettävissä joko suorakäyttöisistä tiedonhakujärjestelmistä eli tietopankeista tai saatavana CD-ROM-levyinä tai magneettilevykkeillä. Julkaisun alussa on lyhyt selostus sekä siitä, mitä tarvitaan ryhdyttäessä tietokantojen käyttäjiksi että luettelo-osan rakenteesta. Luettelo on jaettu seuraaviin osiin: tietokantaluettelo, tietokantojen tuottajaluettelo yhteystietoineen, tietokantojen ylläpitäjäluettelo yhteys- ja hintatietoineen ja tietokantojen aihehakemisto. Tietokantaluettelossa on tietoja tietokannan tyypistä, pääaiheryhmästä, sisällöstä, koosta, päivitystiheydestä, maantieteellisestä kattavuudesta, dokumenttien kielestä ja muista tietokantaa vastaavista tuotteista. Tuottajaluettelossa on tarvittavat yhteystiedot sekä luettelo tietokannoista.Tietokantojen ylläpitäjäluettelossa on yhteystiedot, tietokantaluettelo, yhteystapa, hakukieli sekä käyttöehdot. Luettelossa on mainittu, jos tietokanta on haettavissa yhdyskäytävien välityksellä, sekä jos järjestelmän kautta pääsee toisiin suorakäyttöjärjestelmiin. Käyttöehtojen yhteydessä on, mikäli mahdollista, lueteltu vuoden 1992 hinnat. Jos tietokanta on käytettävissä avoimena palveluna ilman käyttötunnusta, on vastaava aikaveloitus mainittu.

AB - Julkaisu sisältää tietoja kotimaisista julkisista tietokannoista, niiden tuottajista ja ylläpitäjistä. Tietokannat voivat olla käytettävissä joko suorakäyttöisistä tiedonhakujärjestelmistä eli tietopankeista tai saatavana CD-ROM-levyinä tai magneettilevykkeillä. Julkaisun alussa on lyhyt selostus sekä siitä, mitä tarvitaan ryhdyttäessä tietokantojen käyttäjiksi että luettelo-osan rakenteesta. Luettelo on jaettu seuraaviin osiin: tietokantaluettelo, tietokantojen tuottajaluettelo yhteystietoineen, tietokantojen ylläpitäjäluettelo yhteys- ja hintatietoineen ja tietokantojen aihehakemisto. Tietokantaluettelossa on tietoja tietokannan tyypistä, pääaiheryhmästä, sisällöstä, koosta, päivitystiheydestä, maantieteellisestä kattavuudesta, dokumenttien kielestä ja muista tietokantaa vastaavista tuotteista. Tuottajaluettelossa on tarvittavat yhteystiedot sekä luettelo tietokannoista.Tietokantojen ylläpitäjäluettelossa on yhteystiedot, tietokantaluettelo, yhteystapa, hakukieli sekä käyttöehdot. Luettelossa on mainittu, jos tietokanta on haettavissa yhdyskäytävien välityksellä, sekä jos järjestelmän kautta pääsee toisiin suorakäyttöjärjestelmiin. Käyttöehtojen yhteydessä on, mikäli mahdollista, lueteltu vuoden 1992 hinnat. Jos tietokanta on käytettävissä avoimena palveluna ilman käyttötunnusta, on vastaava aikaveloitus mainittu.

KW - online databases

KW - database producers

KW - database hosts

KW - catalogues

KW - Finland

M3 - Report

SN - 951-38-4178-2

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - Kotimaiset tietokannat

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Mickos E, (ed.). Kotimaiset tietokannat. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1992. 77 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1365).