Kotimaisten polttoaineiden kiinteäkerroskaasutus: Kirjallisuusosa

Jantunen Markku, Asplund Dan

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Öljyn hintakehitys ja erityisesti maakaasun loppumisen ennakoiminen Yhdysvalloissa ovat saaneet monet valtiot etsimään korvaavia neste- ja kaasumaisia polttoaineita kiinteitä polttoaineita jalostamalla. Kaasutus on ollut kiinnostusta herättävin tutkimuskohde. Tähän julkaisuun, joka on kotimaisten polttoaineiden kiinteäkerroskaasutusta koskevan julkaisusarjan ensimmäinen osa, on koottu tietoutta vanhimmasta ja tunnetuimmasta kaasutusmenetelmästä, kiinteäkerroskaasutuksesta. Julkaisussa käsitellään lyhyesti erilaisia kaasugeneraattorityyppejä, kerrotaan kiinteäkerroskaasutuksessa käytetyistä polttoaineista sekä laitteiston ja itse kaasugeneraattorin rakenteesta ja esitellään lopuksi muutamia potentiaalisia kaasun käyttökohteita. Sarjan seuraavat osat käsittelevät kiinteäkerroskaasutusta teoreettisesti, kokeita pienellä myötävirtatyyppisellä kaasugeneruattorilla ja lopuksi kaasun polttoaineominaisauksia dieselmoottorikokeissa.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages59
ISBN (Print)951-38-1321-5
Publication statusPublished - 1981
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number46
ISSN0358-5085

Fingerprint

gasification

Keywords

  • gasification
  • gas generators
  • fuels
  • beds (process engineering)

Cite this

Markku, J., & Dan, A. (1981). Kotimaisten polttoaineiden kiinteäkerroskaasutus: Kirjallisuusosa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 46
Markku, Jantunen ; Dan, Asplund. / Kotimaisten polttoaineiden kiinteäkerroskaasutus : Kirjallisuusosa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 59 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 46).
@book{3d756ff17a0a47bcbed7280f8ae946a2,
title = "Kotimaisten polttoaineiden kiinte{\"a}kerroskaasutus: Kirjallisuusosa",
abstract = "{\"O}ljyn hintakehitys ja erityisesti maakaasun loppumisen ennakoiminen Yhdysvalloissa ovat saaneet monet valtiot etsim{\"a}{\"a}n korvaavia neste- ja kaasumaisia polttoaineita kiinteit{\"a} polttoaineita jalostamalla. Kaasutus on ollut kiinnostusta her{\"a}tt{\"a}vin tutkimuskohde. T{\"a}h{\"a}n julkaisuun, joka on kotimaisten polttoaineiden kiinte{\"a}kerroskaasutusta koskevan julkaisusarjan ensimm{\"a}inen osa, on koottu tietoutta vanhimmasta ja tunnetuimmasta kaasutusmenetelm{\"a}st{\"a}, kiinte{\"a}kerroskaasutuksesta. Julkaisussa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n lyhyesti erilaisia kaasugeneraattorityyppej{\"a}, kerrotaan kiinte{\"a}kerroskaasutuksessa k{\"a}ytetyist{\"a} polttoaineista sek{\"a} laitteiston ja itse kaasugeneraattorin rakenteesta ja esitell{\"a}{\"a}n lopuksi muutamia potentiaalisia kaasun k{\"a}ytt{\"o}kohteita. Sarjan seuraavat osat k{\"a}sittelev{\"a}t kiinte{\"a}kerroskaasutusta teoreettisesti, kokeita pienell{\"a} my{\"o}t{\"a}virtatyyppisell{\"a} kaasugeneruattorilla ja lopuksi kaasun polttoaineominaisauksia dieselmoottorikokeissa.",
keywords = "gasification, gas generators, fuels, beds (process engineering)",
author = "Jantunen Markku and Asplund Dan",
year = "1981",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1321-5",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "46",
address = "Finland",

}

Markku, J & Dan, A 1981, Kotimaisten polttoaineiden kiinteäkerroskaasutus: Kirjallisuusosa. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 46, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Kotimaisten polttoaineiden kiinteäkerroskaasutus : Kirjallisuusosa. / Markku, Jantunen; Dan, Asplund.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 59 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 46).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Kotimaisten polttoaineiden kiinteäkerroskaasutus

T2 - Kirjallisuusosa

AU - Markku, Jantunen

AU - Dan, Asplund

PY - 1981

Y1 - 1981

N2 - Öljyn hintakehitys ja erityisesti maakaasun loppumisen ennakoiminen Yhdysvalloissa ovat saaneet monet valtiot etsimään korvaavia neste- ja kaasumaisia polttoaineita kiinteitä polttoaineita jalostamalla. Kaasutus on ollut kiinnostusta herättävin tutkimuskohde. Tähän julkaisuun, joka on kotimaisten polttoaineiden kiinteäkerroskaasutusta koskevan julkaisusarjan ensimmäinen osa, on koottu tietoutta vanhimmasta ja tunnetuimmasta kaasutusmenetelmästä, kiinteäkerroskaasutuksesta. Julkaisussa käsitellään lyhyesti erilaisia kaasugeneraattorityyppejä, kerrotaan kiinteäkerroskaasutuksessa käytetyistä polttoaineista sekä laitteiston ja itse kaasugeneraattorin rakenteesta ja esitellään lopuksi muutamia potentiaalisia kaasun käyttökohteita. Sarjan seuraavat osat käsittelevät kiinteäkerroskaasutusta teoreettisesti, kokeita pienellä myötävirtatyyppisellä kaasugeneruattorilla ja lopuksi kaasun polttoaineominaisauksia dieselmoottorikokeissa.

AB - Öljyn hintakehitys ja erityisesti maakaasun loppumisen ennakoiminen Yhdysvalloissa ovat saaneet monet valtiot etsimään korvaavia neste- ja kaasumaisia polttoaineita kiinteitä polttoaineita jalostamalla. Kaasutus on ollut kiinnostusta herättävin tutkimuskohde. Tähän julkaisuun, joka on kotimaisten polttoaineiden kiinteäkerroskaasutusta koskevan julkaisusarjan ensimmäinen osa, on koottu tietoutta vanhimmasta ja tunnetuimmasta kaasutusmenetelmästä, kiinteäkerroskaasutuksesta. Julkaisussa käsitellään lyhyesti erilaisia kaasugeneraattorityyppejä, kerrotaan kiinteäkerroskaasutuksessa käytetyistä polttoaineista sekä laitteiston ja itse kaasugeneraattorin rakenteesta ja esitellään lopuksi muutamia potentiaalisia kaasun käyttökohteita. Sarjan seuraavat osat käsittelevät kiinteäkerroskaasutusta teoreettisesti, kokeita pienellä myötävirtatyyppisellä kaasugeneruattorilla ja lopuksi kaasun polttoaineominaisauksia dieselmoottorikokeissa.

KW - gasification

KW - gas generators

KW - fuels

KW - beds (process engineering)

M3 - Report

SN - 951-38-1321-5

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Kotimaisten polttoaineiden kiinteäkerroskaasutus

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Markku J, Dan A. Kotimaisten polttoaineiden kiinteäkerroskaasutus: Kirjallisuusosa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 59 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 46).