Kotimaisten polttoaineiden ominaisuudet: Käsikirja

Eija Alakangas, Marja-Leena Kanervirta, Markku Kallio

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tähän julkaisuun on koottu tietoja kiinteiden kotimaisten polttoaineiden turpeen, puun ja oljen ominaisuuksista. Pyrkimyksenä on esitellä kotimaisten polttoaineiden ominaisuuksia monipuolisesti usean eri lähteen tietojen pohjalta ja tarjota näin lukijalle mahdollisuus vertailuihin. Käsikirja on koottu pääasiassa Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) tekemistä julkaisuista. Julkaisujen lisäksi on käytetty VTT:n polttoainejalostus- ja voitelutekniikan laboratorion sekä kotimaisten polttoaineiden laboratorion tekemien analyysien tuloksia. Käsikirjan alussa on ominaisuuksien määritelmiä. Eri lähteistä otetut tiedot on yhdenmukaistettu vastaamaan määritelmiä. Kunkin luvun lopussa on oma lähdeluettelo. Käsikirjan luvut on jaettu selkeästi kahtia: aluksi kuvataan kunkin polttoaineen yleisiä ominaisuuksia, nykyisiä tuotantomenetelmiä sekä käyttötapoja, sitten esitellään taulukoiden ja piirrosten avulla pääasiassa tuotanto-, käsittely- ja käyttöteknisiä ominaisuuksia. Myös polttoaineiden päästöjä on käsitelty. Julkaisun loppuun on koottu eri polttoaineiden keskeisiä ominaisuuksia vertailutaulukoksi.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages132
ISBN (Print)951-38-2969-3
Publication statusPublished - 1987
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number762
ISSN0358-5085

Fingerprint

peat
biomass

Keywords

  • solid fuels
  • peat
  • wood
  • straw
  • properties
  • handbooks

Cite this

Alakangas, E., Kanervirta, M-L., & Kallio, M. (1987). Kotimaisten polttoaineiden ominaisuudet: Käsikirja. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 762
Alakangas, Eija ; Kanervirta, Marja-Leena ; Kallio, Markku. / Kotimaisten polttoaineiden ominaisuudet : Käsikirja. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 132 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 762).
@book{fd362c28fe744b69a8d329dba7cea27c,
title = "Kotimaisten polttoaineiden ominaisuudet: K{\"a}sikirja",
abstract = "T{\"a}h{\"a}n julkaisuun on koottu tietoja kiinteiden kotimaisten polttoaineiden turpeen, puun ja oljen ominaisuuksista. Pyrkimyksen{\"a} on esitell{\"a} kotimaisten polttoaineiden ominaisuuksia monipuolisesti usean eri l{\"a}hteen tietojen pohjalta ja tarjota n{\"a}in lukijalle mahdollisuus vertailuihin. K{\"a}sikirja on koottu p{\"a}{\"a}asiassa Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) tekemist{\"a} julkaisuista. Julkaisujen lis{\"a}ksi on k{\"a}ytetty VTT:n polttoainejalostus- ja voitelutekniikan laboratorion sek{\"a} kotimaisten polttoaineiden laboratorion tekemien analyysien tuloksia. K{\"a}sikirjan alussa on ominaisuuksien m{\"a}{\"a}ritelmi{\"a}. Eri l{\"a}hteist{\"a} otetut tiedot on yhdenmukaistettu vastaamaan m{\"a}{\"a}ritelmi{\"a}. Kunkin luvun lopussa on oma l{\"a}hdeluettelo. K{\"a}sikirjan luvut on jaettu selke{\"a}sti kahtia: aluksi kuvataan kunkin polttoaineen yleisi{\"a} ominaisuuksia, nykyisi{\"a} tuotantomenetelmi{\"a} sek{\"a} k{\"a}ytt{\"o}tapoja, sitten esitell{\"a}{\"a}n taulukoiden ja piirrosten avulla p{\"a}{\"a}asiassa tuotanto-, k{\"a}sittely- ja k{\"a}ytt{\"o}teknisi{\"a} ominaisuuksia. My{\"o}s polttoaineiden p{\"a}{\"a}st{\"o}j{\"a} on k{\"a}sitelty. Julkaisun loppuun on koottu eri polttoaineiden keskeisi{\"a} ominaisuuksia vertailutaulukoksi.",
keywords = "solid fuels, peat, wood, straw, properties, handbooks",
author = "Eija Alakangas and Marja-Leena Kanervirta and Markku Kallio",
year = "1987",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2969-3",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "762",
address = "Finland",

}

Alakangas, E, Kanervirta, M-L & Kallio, M 1987, Kotimaisten polttoaineiden ominaisuudet: Käsikirja. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 762, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Kotimaisten polttoaineiden ominaisuudet : Käsikirja. / Alakangas, Eija; Kanervirta, Marja-Leena; Kallio, Markku.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 132 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 762).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Kotimaisten polttoaineiden ominaisuudet

T2 - Käsikirja

AU - Alakangas, Eija

AU - Kanervirta, Marja-Leena

AU - Kallio, Markku

PY - 1987

Y1 - 1987

N2 - Tähän julkaisuun on koottu tietoja kiinteiden kotimaisten polttoaineiden turpeen, puun ja oljen ominaisuuksista. Pyrkimyksenä on esitellä kotimaisten polttoaineiden ominaisuuksia monipuolisesti usean eri lähteen tietojen pohjalta ja tarjota näin lukijalle mahdollisuus vertailuihin. Käsikirja on koottu pääasiassa Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) tekemistä julkaisuista. Julkaisujen lisäksi on käytetty VTT:n polttoainejalostus- ja voitelutekniikan laboratorion sekä kotimaisten polttoaineiden laboratorion tekemien analyysien tuloksia. Käsikirjan alussa on ominaisuuksien määritelmiä. Eri lähteistä otetut tiedot on yhdenmukaistettu vastaamaan määritelmiä. Kunkin luvun lopussa on oma lähdeluettelo. Käsikirjan luvut on jaettu selkeästi kahtia: aluksi kuvataan kunkin polttoaineen yleisiä ominaisuuksia, nykyisiä tuotantomenetelmiä sekä käyttötapoja, sitten esitellään taulukoiden ja piirrosten avulla pääasiassa tuotanto-, käsittely- ja käyttöteknisiä ominaisuuksia. Myös polttoaineiden päästöjä on käsitelty. Julkaisun loppuun on koottu eri polttoaineiden keskeisiä ominaisuuksia vertailutaulukoksi.

AB - Tähän julkaisuun on koottu tietoja kiinteiden kotimaisten polttoaineiden turpeen, puun ja oljen ominaisuuksista. Pyrkimyksenä on esitellä kotimaisten polttoaineiden ominaisuuksia monipuolisesti usean eri lähteen tietojen pohjalta ja tarjota näin lukijalle mahdollisuus vertailuihin. Käsikirja on koottu pääasiassa Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) tekemistä julkaisuista. Julkaisujen lisäksi on käytetty VTT:n polttoainejalostus- ja voitelutekniikan laboratorion sekä kotimaisten polttoaineiden laboratorion tekemien analyysien tuloksia. Käsikirjan alussa on ominaisuuksien määritelmiä. Eri lähteistä otetut tiedot on yhdenmukaistettu vastaamaan määritelmiä. Kunkin luvun lopussa on oma lähdeluettelo. Käsikirjan luvut on jaettu selkeästi kahtia: aluksi kuvataan kunkin polttoaineen yleisiä ominaisuuksia, nykyisiä tuotantomenetelmiä sekä käyttötapoja, sitten esitellään taulukoiden ja piirrosten avulla pääasiassa tuotanto-, käsittely- ja käyttöteknisiä ominaisuuksia. Myös polttoaineiden päästöjä on käsitelty. Julkaisun loppuun on koottu eri polttoaineiden keskeisiä ominaisuuksia vertailutaulukoksi.

KW - solid fuels

KW - peat

KW - wood

KW - straw

KW - properties

KW - handbooks

M3 - Report

SN - 951-38-2969-3

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Kotimaisten polttoaineiden ominaisuudet

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Alakangas E, Kanervirta M-L, Kallio M. Kotimaisten polttoaineiden ominaisuudet: Käsikirja. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 132 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 762).