Kotimaisten polttoaineiden tiedonhankintaopas

Eija Alakangas, Marja-Leena Kanervirta

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Kotimaisten polttoaineiden tuotantoon, käsittelyyn ja käyttöön liittyvää tietoa joutuu usein hakemaan monista lähteistä. Tiedonhankinnan helpottamiseksi tähän oppaaseen on koottu tietoja alan julkisista tutkimusorganisaatioista sekä viranomaisista, järjestöistä, yhdistyksistä, kirjastoista ja kirjallisista tiedonlähteistä. Oppaassa esitellään organisaatioita, joiden toiminnan tuloksena syntyy tietoa polttoturpeesta, polttopuusta ja puujätteestä, oljesta sekä muista kasviperäisistä polttoaineista. Yksityisten teollisuusyritysten ja suunnittelutoimistojen tutkimusta ei tässä oppaassa käsitellä. Kustakin organisaatiosta on esitetty osoitetiedot ja kuvaus kotimaisten polttoaineiden tuotantoon, käsittelyyn tai käyttöön liittyvästä toiminnasta sekä tiedot julkaisuista ja niiden hankinnasta. Lisäksi on lueteltu torkeimmät kirjalliset lähteet: lehdet, oppaat, määräykset ja ohjeet sekä viitejulkaisut. Oppaassa ei ole käsitelty suorakäyttöisiä tietokantoja, koska turpeen ja puun energiakäyttöön liittyvistä tietolähteistä ovat painetut viitejulkaisut tällä hetkellä tärkeimpiä. ATK-tiedonhakupalvelua tarjoavat kirjastot ja informaatiopalvelulaitokset. Opas on koottu organisaatioilta itseltään ja eri julkaisuista saaduista tiedoista. Opas on osa kauppa- ja teollisuusministeriön energiaosaston rahoittamaa energiatiedotusohjelmaa.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages56
ISBN (Print)951-38-2521-3
Publication statusPublished - 1986
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

NameTiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus
PublisherVTT
Volume543

Fingerprint

information sources
biofuels
peat
Finland

Keywords

  • peat
  • wood
  • solid fuels
  • information services
  • consulting services

Cite this

Alakangas, E., & Kanervirta, M-L. (1986). Kotimaisten polttoaineiden tiedonhankintaopas. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 543
Alakangas, Eija ; Kanervirta, Marja-Leena. / Kotimaisten polttoaineiden tiedonhankintaopas. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 56 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 543).
@book{a98d4b1e2b9044aba8431910c7246a1b,
title = "Kotimaisten polttoaineiden tiedonhankintaopas",
abstract = "Kotimaisten polttoaineiden tuotantoon, k{\"a}sittelyyn ja k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n liittyv{\"a}{\"a} tietoa joutuu usein hakemaan monista l{\"a}hteist{\"a}. Tiedonhankinnan helpottamiseksi t{\"a}h{\"a}n oppaaseen on koottu tietoja alan julkisista tutkimusorganisaatioista sek{\"a} viranomaisista, j{\"a}rjest{\"o}ist{\"a}, yhdistyksist{\"a}, kirjastoista ja kirjallisista tiedonl{\"a}hteist{\"a}. Oppaassa esitell{\"a}{\"a}n organisaatioita, joiden toiminnan tuloksena syntyy tietoa polttoturpeesta, polttopuusta ja puuj{\"a}tteest{\"a}, oljesta sek{\"a} muista kasviper{\"a}isist{\"a} polttoaineista. Yksityisten teollisuusyritysten ja suunnittelutoimistojen tutkimusta ei t{\"a}ss{\"a} oppaassa k{\"a}sitell{\"a}. Kustakin organisaatiosta on esitetty osoitetiedot ja kuvaus kotimaisten polttoaineiden tuotantoon, k{\"a}sittelyyn tai k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n liittyv{\"a}st{\"a} toiminnasta sek{\"a} tiedot julkaisuista ja niiden hankinnasta. Lis{\"a}ksi on lueteltu torkeimm{\"a}t kirjalliset l{\"a}hteet: lehdet, oppaat, m{\"a}{\"a}r{\"a}ykset ja ohjeet sek{\"a} viitejulkaisut. Oppaassa ei ole k{\"a}sitelty suorak{\"a}ytt{\"o}isi{\"a} tietokantoja, koska turpeen ja puun energiak{\"a}ytt{\"o}{\"o}n liittyvist{\"a} tietol{\"a}hteist{\"a} ovat painetut viitejulkaisut t{\"a}ll{\"a} hetkell{\"a} t{\"a}rkeimpi{\"a}. ATK-tiedonhakupalvelua tarjoavat kirjastot ja informaatiopalvelulaitokset. Opas on koottu organisaatioilta itselt{\"a}{\"a}n ja eri julkaisuista saaduista tiedoista. Opas on osa kauppa- ja teollisuusministeri{\"o}n energiaosaston rahoittamaa energiatiedotusohjelmaa.",
keywords = "peat, wood, solid fuels, information services, consulting services",
author = "Eija Alakangas and Marja-Leena Kanervirta",
year = "1986",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2521-3",
series = "Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
address = "Finland",

}

Alakangas, E & Kanervirta, M-L 1986, Kotimaisten polttoaineiden tiedonhankintaopas. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 543, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Kotimaisten polttoaineiden tiedonhankintaopas. / Alakangas, Eija; Kanervirta, Marja-Leena.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 56 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 543).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Kotimaisten polttoaineiden tiedonhankintaopas

AU - Alakangas, Eija

AU - Kanervirta, Marja-Leena

PY - 1986

Y1 - 1986

N2 - Kotimaisten polttoaineiden tuotantoon, käsittelyyn ja käyttöön liittyvää tietoa joutuu usein hakemaan monista lähteistä. Tiedonhankinnan helpottamiseksi tähän oppaaseen on koottu tietoja alan julkisista tutkimusorganisaatioista sekä viranomaisista, järjestöistä, yhdistyksistä, kirjastoista ja kirjallisista tiedonlähteistä. Oppaassa esitellään organisaatioita, joiden toiminnan tuloksena syntyy tietoa polttoturpeesta, polttopuusta ja puujätteestä, oljesta sekä muista kasviperäisistä polttoaineista. Yksityisten teollisuusyritysten ja suunnittelutoimistojen tutkimusta ei tässä oppaassa käsitellä. Kustakin organisaatiosta on esitetty osoitetiedot ja kuvaus kotimaisten polttoaineiden tuotantoon, käsittelyyn tai käyttöön liittyvästä toiminnasta sekä tiedot julkaisuista ja niiden hankinnasta. Lisäksi on lueteltu torkeimmät kirjalliset lähteet: lehdet, oppaat, määräykset ja ohjeet sekä viitejulkaisut. Oppaassa ei ole käsitelty suorakäyttöisiä tietokantoja, koska turpeen ja puun energiakäyttöön liittyvistä tietolähteistä ovat painetut viitejulkaisut tällä hetkellä tärkeimpiä. ATK-tiedonhakupalvelua tarjoavat kirjastot ja informaatiopalvelulaitokset. Opas on koottu organisaatioilta itseltään ja eri julkaisuista saaduista tiedoista. Opas on osa kauppa- ja teollisuusministeriön energiaosaston rahoittamaa energiatiedotusohjelmaa.

AB - Kotimaisten polttoaineiden tuotantoon, käsittelyyn ja käyttöön liittyvää tietoa joutuu usein hakemaan monista lähteistä. Tiedonhankinnan helpottamiseksi tähän oppaaseen on koottu tietoja alan julkisista tutkimusorganisaatioista sekä viranomaisista, järjestöistä, yhdistyksistä, kirjastoista ja kirjallisista tiedonlähteistä. Oppaassa esitellään organisaatioita, joiden toiminnan tuloksena syntyy tietoa polttoturpeesta, polttopuusta ja puujätteestä, oljesta sekä muista kasviperäisistä polttoaineista. Yksityisten teollisuusyritysten ja suunnittelutoimistojen tutkimusta ei tässä oppaassa käsitellä. Kustakin organisaatiosta on esitetty osoitetiedot ja kuvaus kotimaisten polttoaineiden tuotantoon, käsittelyyn tai käyttöön liittyvästä toiminnasta sekä tiedot julkaisuista ja niiden hankinnasta. Lisäksi on lueteltu torkeimmät kirjalliset lähteet: lehdet, oppaat, määräykset ja ohjeet sekä viitejulkaisut. Oppaassa ei ole käsitelty suorakäyttöisiä tietokantoja, koska turpeen ja puun energiakäyttöön liittyvistä tietolähteistä ovat painetut viitejulkaisut tällä hetkellä tärkeimpiä. ATK-tiedonhakupalvelua tarjoavat kirjastot ja informaatiopalvelulaitokset. Opas on koottu organisaatioilta itseltään ja eri julkaisuista saaduista tiedoista. Opas on osa kauppa- ja teollisuusministeriön energiaosaston rahoittamaa energiatiedotusohjelmaa.

KW - peat

KW - wood

KW - solid fuels

KW - information services

KW - consulting services

M3 - Report

SN - 951-38-2521-3

T3 - Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus

BT - Kotimaisten polttoaineiden tiedonhankintaopas

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Alakangas E, Kanervirta M-L. Kotimaisten polttoaineiden tiedonhankintaopas. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 56 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 543).