Kunnat yhteiskunnan teknisten riskien hallitsijoina

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Kuntien rooli yhteiskunnan varautumisessa häiriötilanteisiin on noussut esiin viime vuosina monissa foorumeissa, sillä eräänä kunnan tehtävänä on ympäristön ja rakennetun ympäristön infrastruktuurin hoito ja ylläpito. Uusista teknologioista aiheutuvia riskejä on vaikea ymmärtää edes hyvällä mielikuvituksella. Sen sijaan tässä yhteistyö on voimaa. Artikkeli esittelee menettelytavan viranomaisten yhteistyömenettelyksi teknisten riskien ennakoimisessa.
Original languageFinnish
Pages (from-to)32-33
JournalKuntatekniikka
Issue number4
Publication statusPublished - 2017
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Keywords

  • new technology
  • risk assessment
  • stakeholder co-creation

Cite this

@article{8b6e4db2e5f64cee8e19d193764ceec6,
title = "Kunnat yhteiskunnan teknisten riskien hallitsijoina",
abstract = "Kuntien rooli yhteiskunnan varautumisessa h{\"a}iri{\"o}tilanteisiin on noussut esiin viime vuosina monissa foorumeissa, sill{\"a} er{\"a}{\"a}n{\"a} kunnan teht{\"a}v{\"a}n{\"a} on ymp{\"a}rist{\"o}n ja rakennetun ymp{\"a}rist{\"o}n infrastruktuurin hoito ja yll{\"a}pito. Uusista teknologioista aiheutuvia riskej{\"a} on vaikea ymm{\"a}rt{\"a}{\"a} edes hyv{\"a}ll{\"a} mielikuvituksella. Sen sijaan t{\"a}ss{\"a} yhteisty{\"o} on voimaa. Artikkeli esittelee menettelytavan viranomaisten yhteisty{\"o}menettelyksi teknisten riskien ennakoimisessa.",
keywords = "new technology, risk assessment, stakeholder co-creation",
author = "Riitta Molarius",
note = "SDA: MIP: Safe and Sustainable",
year = "2017",
language = "Finnish",
pages = "32--33",
journal = "Kuntatekniikka",
issn = "1238-125X",
number = "4",

}

Kunnat yhteiskunnan teknisten riskien hallitsijoina. / Molarius, Riitta.

In: Kuntatekniikka, No. 4, 2017, p. 32-33.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Kunnat yhteiskunnan teknisten riskien hallitsijoina

AU - Molarius, Riitta

N1 - SDA: MIP: Safe and Sustainable

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Kuntien rooli yhteiskunnan varautumisessa häiriötilanteisiin on noussut esiin viime vuosina monissa foorumeissa, sillä eräänä kunnan tehtävänä on ympäristön ja rakennetun ympäristön infrastruktuurin hoito ja ylläpito. Uusista teknologioista aiheutuvia riskejä on vaikea ymmärtää edes hyvällä mielikuvituksella. Sen sijaan tässä yhteistyö on voimaa. Artikkeli esittelee menettelytavan viranomaisten yhteistyömenettelyksi teknisten riskien ennakoimisessa.

AB - Kuntien rooli yhteiskunnan varautumisessa häiriötilanteisiin on noussut esiin viime vuosina monissa foorumeissa, sillä eräänä kunnan tehtävänä on ympäristön ja rakennetun ympäristön infrastruktuurin hoito ja ylläpito. Uusista teknologioista aiheutuvia riskejä on vaikea ymmärtää edes hyvällä mielikuvituksella. Sen sijaan tässä yhteistyö on voimaa. Artikkeli esittelee menettelytavan viranomaisten yhteistyömenettelyksi teknisten riskien ennakoimisessa.

KW - new technology

KW - risk assessment

KW - stakeholder co-creation

M3 - Article

SP - 32

EP - 33

JO - Kuntatekniikka

JF - Kuntatekniikka

SN - 1238-125X

IS - 4

ER -