Kunnonvalvonnan signaalinkäsittely: Kokemuksia viidestä sovelluksesta

Kenneth Holmberg (Editor)

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Kunnonvalvontaan ja laboratoriomittauksiin sovellettiin viidessä eri kohteessa sekä yleiskäyttöisiä että erikoistarkoituksiin kehitettyjä signaalinkäsittelymenetelmiä. Tehostamalla ja havainnollistamalla signaalien analyysiä ja mittaustietojen käsittelyä voitiin parantaa mittauksien tulkinnan ja tehtävien johtopäätösten laatua. Sovelluskohteet olivat laivojen jäämallikokeiden tiedonkeruu ja signaalinkäsittely, korroosion seurantamittaukset, ultraäänisignaalin dynamiikan rekisteröinti ja piirto, hammaspyörävälityksen tahdistettu kunnonvalvontamenetelmä sekä laboratoriovaahdotuskennon PE-pohjainen mittaus-, analysointi- ja säätöjärjestelmä. Yleiskäyttöinen mittausohjelma soveltui hyvin nopeiden signaalien rekisteröintiin ja sen grafiikalla saatiin tyydyttävän tasoisia kolmiulotteisia kuvia. Puutteena oli kuitenkin riittämätön suorituskyky vaativammissa kokeissa sekä epätarkkuus, kun mitattavien signaalien suuruusluokat suuresti vaihtelevat (1 IlV - 10 V). Erikoissovelluksiin kehitetyt ja parametriseen mallintamiseen perustuvat ohjelmat toimivat hyvin sekä antoivat parempia mahdollisuuksia tehokkaaseen tulostulkintaan ja johtopäätösten laadun parantamiseen.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  Number of pages48
  Publication statusPublished - 1990
  MoE publication typeNot Eligible

  Publication series

  SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
  Number1179
  ISSN0358-5085

  Fingerprint

  engineering
  methodology

  Keywords

  • maintenance
  • signal processing
  • measurement
  • data acquisition
  • data processing
  • icebreakers
  • corrosion
  • ultrasonic radiation
  • vibration

  Cite this

  Holmberg, K. (Ed.) (1990). Kunnonvalvonnan signaalinkäsittely: Kokemuksia viidestä sovelluksesta. Espoo. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 1179
  Holmberg, Kenneth (Editor). / Kunnonvalvonnan signaalinkäsittely : Kokemuksia viidestä sovelluksesta. Espoo, 1990. 48 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1179).
  @book{489e1032d2b14c1ca8eb3f86940e2cda,
  title = "Kunnonvalvonnan signaalink{\"a}sittely: Kokemuksia viidest{\"a} sovelluksesta",
  abstract = "Kunnonvalvontaan ja laboratoriomittauksiin sovellettiin viidess{\"a} eri kohteessa sek{\"a} yleisk{\"a}ytt{\"o}isi{\"a} ett{\"a} erikoistarkoituksiin kehitettyj{\"a} signaalink{\"a}sittelymenetelmi{\"a}. Tehostamalla ja havainnollistamalla signaalien analyysi{\"a} ja mittaustietojen k{\"a}sittely{\"a} voitiin parantaa mittauksien tulkinnan ja teht{\"a}vien johtop{\"a}{\"a}t{\"o}sten laatua. Sovelluskohteet olivat laivojen j{\"a}{\"a}mallikokeiden tiedonkeruu ja signaalink{\"a}sittely, korroosion seurantamittaukset, ultra{\"a}{\"a}nisignaalin dynamiikan rekister{\"o}inti ja piirto, hammaspy{\"o}r{\"a}v{\"a}lityksen tahdistettu kunnonvalvontamenetelm{\"a} sek{\"a} laboratoriovaahdotuskennon PE-pohjainen mittaus-, analysointi- ja s{\"a}{\"a}t{\"o}j{\"a}rjestelm{\"a}. Yleisk{\"a}ytt{\"o}inen mittausohjelma soveltui hyvin nopeiden signaalien rekister{\"o}intiin ja sen grafiikalla saatiin tyydytt{\"a}v{\"a}n tasoisia kolmiulotteisia kuvia. Puutteena oli kuitenkin riitt{\"a}m{\"a}t{\"o}n suorituskyky vaativammissa kokeissa sek{\"a} ep{\"a}tarkkuus, kun mitattavien signaalien suuruusluokat suuresti vaihtelevat (1 IlV - 10 V). Erikoissovelluksiin kehitetyt ja parametriseen mallintamiseen perustuvat ohjelmat toimivat hyvin sek{\"a} antoivat parempia mahdollisuuksia tehokkaaseen tulostulkintaan ja johtop{\"a}{\"a}t{\"o}sten laadun parantamiseen.",
  keywords = "maintenance, signal processing, measurement, data acquisition, data processing, icebreakers, corrosion, ultrasonic radiation, vibration",
  editor = "Kenneth Holmberg",
  year = "1990",
  language = "Finnish",
  isbn = "951-38-3829-3",
  series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "1179",

  }

  Holmberg, K (ed.) 1990, Kunnonvalvonnan signaalinkäsittely: Kokemuksia viidestä sovelluksesta. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 1179, Espoo.

  Kunnonvalvonnan signaalinkäsittely : Kokemuksia viidestä sovelluksesta. / Holmberg, Kenneth (Editor).

  Espoo, 1990. 48 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1179).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Kunnonvalvonnan signaalinkäsittely

  T2 - Kokemuksia viidestä sovelluksesta

  A2 - Holmberg, Kenneth

  PY - 1990

  Y1 - 1990

  N2 - Kunnonvalvontaan ja laboratoriomittauksiin sovellettiin viidessä eri kohteessa sekä yleiskäyttöisiä että erikoistarkoituksiin kehitettyjä signaalinkäsittelymenetelmiä. Tehostamalla ja havainnollistamalla signaalien analyysiä ja mittaustietojen käsittelyä voitiin parantaa mittauksien tulkinnan ja tehtävien johtopäätösten laatua. Sovelluskohteet olivat laivojen jäämallikokeiden tiedonkeruu ja signaalinkäsittely, korroosion seurantamittaukset, ultraäänisignaalin dynamiikan rekisteröinti ja piirto, hammaspyörävälityksen tahdistettu kunnonvalvontamenetelmä sekä laboratoriovaahdotuskennon PE-pohjainen mittaus-, analysointi- ja säätöjärjestelmä. Yleiskäyttöinen mittausohjelma soveltui hyvin nopeiden signaalien rekisteröintiin ja sen grafiikalla saatiin tyydyttävän tasoisia kolmiulotteisia kuvia. Puutteena oli kuitenkin riittämätön suorituskyky vaativammissa kokeissa sekä epätarkkuus, kun mitattavien signaalien suuruusluokat suuresti vaihtelevat (1 IlV - 10 V). Erikoissovelluksiin kehitetyt ja parametriseen mallintamiseen perustuvat ohjelmat toimivat hyvin sekä antoivat parempia mahdollisuuksia tehokkaaseen tulostulkintaan ja johtopäätösten laadun parantamiseen.

  AB - Kunnonvalvontaan ja laboratoriomittauksiin sovellettiin viidessä eri kohteessa sekä yleiskäyttöisiä että erikoistarkoituksiin kehitettyjä signaalinkäsittelymenetelmiä. Tehostamalla ja havainnollistamalla signaalien analyysiä ja mittaustietojen käsittelyä voitiin parantaa mittauksien tulkinnan ja tehtävien johtopäätösten laatua. Sovelluskohteet olivat laivojen jäämallikokeiden tiedonkeruu ja signaalinkäsittely, korroosion seurantamittaukset, ultraäänisignaalin dynamiikan rekisteröinti ja piirto, hammaspyörävälityksen tahdistettu kunnonvalvontamenetelmä sekä laboratoriovaahdotuskennon PE-pohjainen mittaus-, analysointi- ja säätöjärjestelmä. Yleiskäyttöinen mittausohjelma soveltui hyvin nopeiden signaalien rekisteröintiin ja sen grafiikalla saatiin tyydyttävän tasoisia kolmiulotteisia kuvia. Puutteena oli kuitenkin riittämätön suorituskyky vaativammissa kokeissa sekä epätarkkuus, kun mitattavien signaalien suuruusluokat suuresti vaihtelevat (1 IlV - 10 V). Erikoissovelluksiin kehitetyt ja parametriseen mallintamiseen perustuvat ohjelmat toimivat hyvin sekä antoivat parempia mahdollisuuksia tehokkaaseen tulostulkintaan ja johtopäätösten laadun parantamiseen.

  KW - maintenance

  KW - signal processing

  KW - measurement

  KW - data acquisition

  KW - data processing

  KW - icebreakers

  KW - corrosion

  KW - ultrasonic radiation

  KW - vibration

  M3 - Report

  SN - 951-38-3829-3

  T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

  BT - Kunnonvalvonnan signaalinkäsittely

  CY - Espoo

  ER -

  Holmberg K, (ed.). Kunnonvalvonnan signaalinkäsittely: Kokemuksia viidestä sovelluksesta. Espoo, 1990. 48 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1179).