Kunnonvalvonnan signaalinkäsittely

Kokemuksia viidestä sovelluksesta

Kenneth Holmberg (Editor)

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Kunnonvalvontaan ja laboratoriomittauksiin sovellettiin viidessä eri kohteessa sekä yleiskäyttöisiä että erikoistarkoituksiin kehitettyjä signaalinkäsittelymenetelmiä. Tehostamalla ja havainnollistamalla signaalien analyysiä ja mittaustietojen käsittelyä voitiin parantaa mittauksien tulkinnan ja tehtävien johtopäätösten laatua. Sovelluskohteet olivat laivojen jäämallikokeiden tiedonkeruu ja signaalinkäsittely, korroosion seurantamittaukset, ultraäänisignaalin dynamiikan rekisteröinti ja piirto, hammaspyörävälityksen tahdistettu kunnonvalvontamenetelmä sekä laboratoriovaahdotuskennon PE-pohjainen mittaus-, analysointi- ja säätöjärjestelmä. Yleiskäyttöinen mittausohjelma soveltui hyvin nopeiden signaalien rekisteröintiin ja sen grafiikalla saatiin tyydyttävän tasoisia kolmiulotteisia kuvia. Puutteena oli kuitenkin riittämätön suorituskyky vaativammissa kokeissa sekä epätarkkuus, kun mitattavien signaalien suuruusluokat suuresti vaihtelevat (1 IlV - 10 V). Erikoissovelluksiin kehitetyt ja parametriseen mallintamiseen perustuvat ohjelmat toimivat hyvin sekä antoivat parempia mahdollisuuksia tehokkaaseen tulostulkintaan ja johtopäätösten laadun parantamiseen.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
Number of pages48
Publication statusPublished - 1990
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

NameTiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus
PublisherVTT
No.1179
ISSN (Print)0358-5085

Fingerprint

engineering
methodology

Keywords

  • maintenance
  • signal processing
  • measurement
  • data acquisition
  • data processing
  • icebreakers
  • corrosion
  • ultrasonic radiation
  • vibration

Cite this

Holmberg, K. (Ed.) (1990). Kunnonvalvonnan signaalinkäsittely: Kokemuksia viidestä sovelluksesta. Espoo. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 1179
Holmberg, Kenneth (Editor). / Kunnonvalvonnan signaalinkäsittely : Kokemuksia viidestä sovelluksesta. Espoo, 1990. 48 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1179).
@book{489e1032d2b14c1ca8eb3f86940e2cda,
title = "Kunnonvalvonnan signaalink{\"a}sittely: Kokemuksia viidest{\"a} sovelluksesta",
abstract = "Kunnonvalvontaan ja laboratoriomittauksiin sovellettiin viidess{\"a} eri kohteessa sek{\"a} yleisk{\"a}ytt{\"o}isi{\"a} ett{\"a} erikoistarkoituksiin kehitettyj{\"a} signaalink{\"a}sittelymenetelmi{\"a}. Tehostamalla ja havainnollistamalla signaalien analyysi{\"a} ja mittaustietojen k{\"a}sittely{\"a} voitiin parantaa mittauksien tulkinnan ja teht{\"a}vien johtop{\"a}{\"a}t{\"o}sten laatua. Sovelluskohteet olivat laivojen j{\"a}{\"a}mallikokeiden tiedonkeruu ja signaalink{\"a}sittely, korroosion seurantamittaukset, ultra{\"a}{\"a}nisignaalin dynamiikan rekister{\"o}inti ja piirto, hammaspy{\"o}r{\"a}v{\"a}lityksen tahdistettu kunnonvalvontamenetelm{\"a} sek{\"a} laboratoriovaahdotuskennon PE-pohjainen mittaus-, analysointi- ja s{\"a}{\"a}t{\"o}j{\"a}rjestelm{\"a}. Yleisk{\"a}ytt{\"o}inen mittausohjelma soveltui hyvin nopeiden signaalien rekister{\"o}intiin ja sen grafiikalla saatiin tyydytt{\"a}v{\"a}n tasoisia kolmiulotteisia kuvia. Puutteena oli kuitenkin riitt{\"a}m{\"a}t{\"o}n suorituskyky vaativammissa kokeissa sek{\"a} ep{\"a}tarkkuus, kun mitattavien signaalien suuruusluokat suuresti vaihtelevat (1 IlV - 10 V). Erikoissovelluksiin kehitetyt ja parametriseen mallintamiseen perustuvat ohjelmat toimivat hyvin sek{\"a} antoivat parempia mahdollisuuksia tehokkaaseen tulostulkintaan ja johtop{\"a}{\"a}t{\"o}sten laadun parantamiseen.",
keywords = "maintenance, signal processing, measurement, data acquisition, data processing, icebreakers, corrosion, ultrasonic radiation, vibration",
editor = "Kenneth Holmberg",
year = "1990",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3829-3",
series = "Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus",
publisher = "VTT",
number = "1179",

}

Holmberg, K (ed.) 1990, Kunnonvalvonnan signaalinkäsittely: Kokemuksia viidestä sovelluksesta. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 1179, Espoo.

Kunnonvalvonnan signaalinkäsittely : Kokemuksia viidestä sovelluksesta. / Holmberg, Kenneth (Editor).

Espoo, 1990. 48 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1179).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Kunnonvalvonnan signaalinkäsittely

T2 - Kokemuksia viidestä sovelluksesta

A2 - Holmberg, Kenneth

PY - 1990

Y1 - 1990

N2 - Kunnonvalvontaan ja laboratoriomittauksiin sovellettiin viidessä eri kohteessa sekä yleiskäyttöisiä että erikoistarkoituksiin kehitettyjä signaalinkäsittelymenetelmiä. Tehostamalla ja havainnollistamalla signaalien analyysiä ja mittaustietojen käsittelyä voitiin parantaa mittauksien tulkinnan ja tehtävien johtopäätösten laatua. Sovelluskohteet olivat laivojen jäämallikokeiden tiedonkeruu ja signaalinkäsittely, korroosion seurantamittaukset, ultraäänisignaalin dynamiikan rekisteröinti ja piirto, hammaspyörävälityksen tahdistettu kunnonvalvontamenetelmä sekä laboratoriovaahdotuskennon PE-pohjainen mittaus-, analysointi- ja säätöjärjestelmä. Yleiskäyttöinen mittausohjelma soveltui hyvin nopeiden signaalien rekisteröintiin ja sen grafiikalla saatiin tyydyttävän tasoisia kolmiulotteisia kuvia. Puutteena oli kuitenkin riittämätön suorituskyky vaativammissa kokeissa sekä epätarkkuus, kun mitattavien signaalien suuruusluokat suuresti vaihtelevat (1 IlV - 10 V). Erikoissovelluksiin kehitetyt ja parametriseen mallintamiseen perustuvat ohjelmat toimivat hyvin sekä antoivat parempia mahdollisuuksia tehokkaaseen tulostulkintaan ja johtopäätösten laadun parantamiseen.

AB - Kunnonvalvontaan ja laboratoriomittauksiin sovellettiin viidessä eri kohteessa sekä yleiskäyttöisiä että erikoistarkoituksiin kehitettyjä signaalinkäsittelymenetelmiä. Tehostamalla ja havainnollistamalla signaalien analyysiä ja mittaustietojen käsittelyä voitiin parantaa mittauksien tulkinnan ja tehtävien johtopäätösten laatua. Sovelluskohteet olivat laivojen jäämallikokeiden tiedonkeruu ja signaalinkäsittely, korroosion seurantamittaukset, ultraäänisignaalin dynamiikan rekisteröinti ja piirto, hammaspyörävälityksen tahdistettu kunnonvalvontamenetelmä sekä laboratoriovaahdotuskennon PE-pohjainen mittaus-, analysointi- ja säätöjärjestelmä. Yleiskäyttöinen mittausohjelma soveltui hyvin nopeiden signaalien rekisteröintiin ja sen grafiikalla saatiin tyydyttävän tasoisia kolmiulotteisia kuvia. Puutteena oli kuitenkin riittämätön suorituskyky vaativammissa kokeissa sekä epätarkkuus, kun mitattavien signaalien suuruusluokat suuresti vaihtelevat (1 IlV - 10 V). Erikoissovelluksiin kehitetyt ja parametriseen mallintamiseen perustuvat ohjelmat toimivat hyvin sekä antoivat parempia mahdollisuuksia tehokkaaseen tulostulkintaan ja johtopäätösten laadun parantamiseen.

KW - maintenance

KW - signal processing

KW - measurement

KW - data acquisition

KW - data processing

KW - icebreakers

KW - corrosion

KW - ultrasonic radiation

KW - vibration

M3 - Report

SN - 951-38-3829-3

T3 - Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus

BT - Kunnonvalvonnan signaalinkäsittely

CY - Espoo

ER -

Holmberg K, (ed.). Kunnonvalvonnan signaalinkäsittely: Kokemuksia viidestä sovelluksesta. Espoo, 1990. 48 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1179).