Kunnossapidon vuosikirja - tunnuslukuja, toimintatapoja ja tilastoja

Kari Komonen, Susanna Kunttu, Toni Ahonen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Useissa selvityksissä benchmarking on koettu yhdeksi tärkeimmistä kehittämismenetelmistä. Käytännössä järjestelmällinen benchmarking-mahdollisuuksien hyödyntäminen jää helposti päivittäisten kiireiden jalkoihin. Olemme Suomessa voineet menneinä vuosina ylpeillä yhdellä Euroopan parhaista benchmarking aktiivisuuksista. Tunnuslukuperusteisessa vertailussa meillä on ollut käytössä teollisuuden ja Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n yhdessä kehittämä web-työkalu sekä kunnossapidon parhaiden käytäntöjen tunnistamiseen juuri kehitetty menetelmä. Huolestuttavaa on se, että vaikka selvityksissä ja päivittäisissä keskusteluissa korostetaan benchmarkkauksen tärkeyttä, vauhtimme on ollut viime aikoina hiipumassa. Voisimme vastata omiin toivomuksiimme ja nostaa benchmarking-aktiivisuus uudestaan vanhalle Euroopan huipputasolle.
Original languageFinnish
Pages (from-to)18-23
JournalPromaint
Issue number8
Publication statusPublished - 2010
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Komonen, Kari ; Kunttu, Susanna ; Ahonen, Toni. / Kunnossapidon vuosikirja - tunnuslukuja, toimintatapoja ja tilastoja. In: Promaint. 2010 ; No. 8. pp. 18-23.
@article{8a0fa8b7188e4c8790202dee2b663fe3,
title = "Kunnossapidon vuosikirja - tunnuslukuja, toimintatapoja ja tilastoja",
abstract = "Useissa selvityksiss{\"a} benchmarking on koettu yhdeksi t{\"a}rkeimmist{\"a} kehitt{\"a}mismenetelmist{\"a}. K{\"a}yt{\"a}nn{\"o}ss{\"a} j{\"a}rjestelm{\"a}llinen benchmarking-mahdollisuuksien hy{\"o}dynt{\"a}minen j{\"a}{\"a} helposti p{\"a}ivitt{\"a}isten kiireiden jalkoihin. Olemme Suomessa voineet mennein{\"a} vuosina ylpeill{\"a} yhdell{\"a} Euroopan parhaista benchmarking aktiivisuuksista. Tunnuslukuperusteisessa vertailussa meill{\"a} on ollut k{\"a}yt{\"o}ss{\"a} teollisuuden ja Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n yhdess{\"a} kehitt{\"a}m{\"a} web-ty{\"o}kalu sek{\"a} kunnossapidon parhaiden k{\"a}yt{\"a}nt{\"o}jen tunnistamiseen juuri kehitetty menetelm{\"a}. Huolestuttavaa on se, ett{\"a} vaikka selvityksiss{\"a} ja p{\"a}ivitt{\"a}isiss{\"a} keskusteluissa korostetaan benchmarkkauksen t{\"a}rkeytt{\"a}, vauhtimme on ollut viime aikoina hiipumassa. Voisimme vastata omiin toivomuksiimme ja nostaa benchmarking-aktiivisuus uudestaan vanhalle Euroopan huipputasolle.",
author = "Kari Komonen and Susanna Kunttu and Toni Ahonen",
note = "Project code: 36369",
year = "2010",
language = "Finnish",
pages = "18--23",
journal = "Promaint",
issn = "1797-2000",
publisher = "Kunnossapitoyhdistys Promaint ry.",
number = "8",

}

Kunnossapidon vuosikirja - tunnuslukuja, toimintatapoja ja tilastoja. / Komonen, Kari; Kunttu, Susanna; Ahonen, Toni.

In: Promaint, No. 8, 2010, p. 18-23.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Kunnossapidon vuosikirja - tunnuslukuja, toimintatapoja ja tilastoja

AU - Komonen, Kari

AU - Kunttu, Susanna

AU - Ahonen, Toni

N1 - Project code: 36369

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Useissa selvityksissä benchmarking on koettu yhdeksi tärkeimmistä kehittämismenetelmistä. Käytännössä järjestelmällinen benchmarking-mahdollisuuksien hyödyntäminen jää helposti päivittäisten kiireiden jalkoihin. Olemme Suomessa voineet menneinä vuosina ylpeillä yhdellä Euroopan parhaista benchmarking aktiivisuuksista. Tunnuslukuperusteisessa vertailussa meillä on ollut käytössä teollisuuden ja Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n yhdessä kehittämä web-työkalu sekä kunnossapidon parhaiden käytäntöjen tunnistamiseen juuri kehitetty menetelmä. Huolestuttavaa on se, että vaikka selvityksissä ja päivittäisissä keskusteluissa korostetaan benchmarkkauksen tärkeyttä, vauhtimme on ollut viime aikoina hiipumassa. Voisimme vastata omiin toivomuksiimme ja nostaa benchmarking-aktiivisuus uudestaan vanhalle Euroopan huipputasolle.

AB - Useissa selvityksissä benchmarking on koettu yhdeksi tärkeimmistä kehittämismenetelmistä. Käytännössä järjestelmällinen benchmarking-mahdollisuuksien hyödyntäminen jää helposti päivittäisten kiireiden jalkoihin. Olemme Suomessa voineet menneinä vuosina ylpeillä yhdellä Euroopan parhaista benchmarking aktiivisuuksista. Tunnuslukuperusteisessa vertailussa meillä on ollut käytössä teollisuuden ja Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n yhdessä kehittämä web-työkalu sekä kunnossapidon parhaiden käytäntöjen tunnistamiseen juuri kehitetty menetelmä. Huolestuttavaa on se, että vaikka selvityksissä ja päivittäisissä keskusteluissa korostetaan benchmarkkauksen tärkeyttä, vauhtimme on ollut viime aikoina hiipumassa. Voisimme vastata omiin toivomuksiimme ja nostaa benchmarking-aktiivisuus uudestaan vanhalle Euroopan huipputasolle.

M3 - Article

SP - 18

EP - 23

JO - Promaint

JF - Promaint

SN - 1797-2000

IS - 8

ER -