Kunnossapitoinvestoinnit: Muutakin kuin taloudellista hyötyä

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Digitalisaatio sekä kestävän kehityksen korostuminen heijastuvat myös kunnossapidon investointeihin ja investointipäätöksiin. Jotta yritys ja sen toimijaverkosto voivat menestyä pitkällä aikavälillä, vaaditaan kykyä valita elinkelpoisimmat ja vaikuttavuudeltaan parhaat investoinnit toteutettavaksi. Tässä artikkelissa kuvataan, mistä tekijöistä kunnossapidon investointien vaikuttavuus ja arvo muodostuvat, ja miksi kunnossapitoinvestointien arvioinnissa tulisi hyödyntää useita menetelmiä aina investointisuunnittelun varhaisesta vaiheesta kunnossapidon kehittämiseen ja jälkilaskentaan.
Original languageFinnish
Pages (from-to)24-26
Number of pages3
JournalPromaint
Issue number1
Publication statusPublished - 2019
MoE publication typeNot Eligible

Keywords

  • kunnossapitoinvestointi
  • kustannus
  • tuotto

Cite this

@article{4fa87c682b624a1f872c44c1a5a48126,
title = "Kunnossapitoinvestoinnit: Muutakin kuin taloudellista hy{\"o}ty{\"a}",
abstract = "Digitalisaatio sek{\"a} kest{\"a}v{\"a}n kehityksen korostuminen heijastuvat my{\"o}s kunnossapidon investointeihin ja investointip{\"a}{\"a}t{\"o}ksiin. Jotta yritys ja sen toimijaverkosto voivat menesty{\"a} pitk{\"a}ll{\"a} aikav{\"a}lill{\"a}, vaaditaan kyky{\"a} valita elinkelpoisimmat ja vaikuttavuudeltaan parhaat investoinnit toteutettavaksi. T{\"a}ss{\"a} artikkelissa kuvataan, mist{\"a} tekij{\"o}ist{\"a} kunnossapidon investointien vaikuttavuus ja arvo muodostuvat, ja miksi kunnossapitoinvestointien arvioinnissa tulisi hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} useita menetelmi{\"a} aina investointisuunnittelun varhaisesta vaiheesta kunnossapidon kehitt{\"a}miseen ja j{\"a}lkilaskentaan.",
keywords = "kunnossapitoinvestointi, kustannus, tuotto",
author = "Minna R{\"a}ikk{\"o}nen and Helena Kortelainen and Tero V{\"a}lisalo",
year = "2019",
language = "Finnish",
pages = "24--26",
journal = "Promaint",
issn = "1797-2000",
publisher = "Kunnossapitoyhdistys Promaint ry.",
number = "1",

}

Kunnossapitoinvestoinnit : Muutakin kuin taloudellista hyötyä. / Räikkönen, Minna; Kortelainen, Helena; Välisalo, Tero.

In: Promaint, No. 1, 2019, p. 24-26.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Kunnossapitoinvestoinnit

T2 - Muutakin kuin taloudellista hyötyä

AU - Räikkönen, Minna

AU - Kortelainen, Helena

AU - Välisalo, Tero

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Digitalisaatio sekä kestävän kehityksen korostuminen heijastuvat myös kunnossapidon investointeihin ja investointipäätöksiin. Jotta yritys ja sen toimijaverkosto voivat menestyä pitkällä aikavälillä, vaaditaan kykyä valita elinkelpoisimmat ja vaikuttavuudeltaan parhaat investoinnit toteutettavaksi. Tässä artikkelissa kuvataan, mistä tekijöistä kunnossapidon investointien vaikuttavuus ja arvo muodostuvat, ja miksi kunnossapitoinvestointien arvioinnissa tulisi hyödyntää useita menetelmiä aina investointisuunnittelun varhaisesta vaiheesta kunnossapidon kehittämiseen ja jälkilaskentaan.

AB - Digitalisaatio sekä kestävän kehityksen korostuminen heijastuvat myös kunnossapidon investointeihin ja investointipäätöksiin. Jotta yritys ja sen toimijaverkosto voivat menestyä pitkällä aikavälillä, vaaditaan kykyä valita elinkelpoisimmat ja vaikuttavuudeltaan parhaat investoinnit toteutettavaksi. Tässä artikkelissa kuvataan, mistä tekijöistä kunnossapidon investointien vaikuttavuus ja arvo muodostuvat, ja miksi kunnossapitoinvestointien arvioinnissa tulisi hyödyntää useita menetelmiä aina investointisuunnittelun varhaisesta vaiheesta kunnossapidon kehittämiseen ja jälkilaskentaan.

KW - kunnossapitoinvestointi

KW - kustannus

KW - tuotto

M3 - Article

SP - 24

EP - 26

JO - Promaint

JF - Promaint

SN - 1797-2000

IS - 1

ER -