Kuormantuntevat hydraulijärjestelmät

Raimo Soudunsaari, Seppo Mikkonen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Kuormantuntevien hydraulijärjestelmien käytöllä pyritään vähentämään koneiden tehohäviöitä ja venttiilien karakohtaisilla painekompensoinneilla parannetaan ohjausominaisuuksia. Avoimen keskiasennon, suljetun keskiasennon ja kuormantuntevien (load-sensing) hydraulijärjestelmien toimintaperiaatteet, edut ja haitat esitellään. Yleisimpien kuormantuntevissa järjestelmissä käytettävien säätötilavuuspumppujen ja kuormantuntevien venttiilien rakenne ja toimintaperiaate selvitetään. Käyttökokemukset kuudesta erilaisesta kuormantuntevaa hydraulijärjestelmää käyttävästä koneesta on koottu haastattelujen perusteella. Mukana on sekä sarjavalmistettuja etä yksin kappalein valmistettuja koneita. Kokemukset ovat olleet vaihtelevia. Suomessa markkinoilla olevien kuormantuntevien järjestelmien sopivien säätötilavuuspumppujen ja suuntaventtiilien tärkeimmät tekniset tiedot on koottu.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages86
ISBN (Print)951-38-2450-0
Publication statusPublished - 1985
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number524
ISSN0358-5085

Keywords

  • hydraulic equipment
  • load sensing
  • hydraulic valves
  • pumps

Cite this

Soudunsaari, R., & Mikkonen, S. (1985). Kuormantuntevat hydraulijärjestelmät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 524
Soudunsaari, Raimo ; Mikkonen, Seppo. / Kuormantuntevat hydraulijärjestelmät. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 86 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 524).
@book{d29019ffedb84dffa62173b0d2729bb2,
title = "Kuormantuntevat hydraulij{\"a}rjestelm{\"a}t",
abstract = "Kuormantuntevien hydraulij{\"a}rjestelmien k{\"a}yt{\"o}ll{\"a} pyrit{\"a}{\"a}n v{\"a}hent{\"a}m{\"a}{\"a}n koneiden tehoh{\"a}vi{\"o}it{\"a} ja venttiilien karakohtaisilla painekompensoinneilla parannetaan ohjausominaisuuksia. Avoimen keskiasennon, suljetun keskiasennon ja kuormantuntevien (load-sensing) hydraulij{\"a}rjestelmien toimintaperiaatteet, edut ja haitat esitell{\"a}{\"a}n. Yleisimpien kuormantuntevissa j{\"a}rjestelmiss{\"a} k{\"a}ytett{\"a}vien s{\"a}{\"a}t{\"o}tilavuuspumppujen ja kuormantuntevien venttiilien rakenne ja toimintaperiaate selvitet{\"a}{\"a}n. K{\"a}ytt{\"o}kokemukset kuudesta erilaisesta kuormantuntevaa hydraulij{\"a}rjestelm{\"a}{\"a} k{\"a}ytt{\"a}v{\"a}st{\"a} koneesta on koottu haastattelujen perusteella. Mukana on sek{\"a} sarjavalmistettuja et{\"a} yksin kappalein valmistettuja koneita. Kokemukset ovat olleet vaihtelevia. Suomessa markkinoilla olevien kuormantuntevien j{\"a}rjestelmien sopivien s{\"a}{\"a}t{\"o}tilavuuspumppujen ja suuntaventtiilien t{\"a}rkeimm{\"a}t tekniset tiedot on koottu.",
keywords = "hydraulic equipment, load sensing, hydraulic valves, pumps",
author = "Raimo Soudunsaari and Seppo Mikkonen",
year = "1985",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2450-0",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "524",
address = "Finland",

}

Soudunsaari, R & Mikkonen, S 1985, Kuormantuntevat hydraulijärjestelmät. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 524, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Kuormantuntevat hydraulijärjestelmät. / Soudunsaari, Raimo; Mikkonen, Seppo.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 86 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 524).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Kuormantuntevat hydraulijärjestelmät

AU - Soudunsaari, Raimo

AU - Mikkonen, Seppo

PY - 1985

Y1 - 1985

N2 - Kuormantuntevien hydraulijärjestelmien käytöllä pyritään vähentämään koneiden tehohäviöitä ja venttiilien karakohtaisilla painekompensoinneilla parannetaan ohjausominaisuuksia. Avoimen keskiasennon, suljetun keskiasennon ja kuormantuntevien (load-sensing) hydraulijärjestelmien toimintaperiaatteet, edut ja haitat esitellään. Yleisimpien kuormantuntevissa järjestelmissä käytettävien säätötilavuuspumppujen ja kuormantuntevien venttiilien rakenne ja toimintaperiaate selvitetään. Käyttökokemukset kuudesta erilaisesta kuormantuntevaa hydraulijärjestelmää käyttävästä koneesta on koottu haastattelujen perusteella. Mukana on sekä sarjavalmistettuja etä yksin kappalein valmistettuja koneita. Kokemukset ovat olleet vaihtelevia. Suomessa markkinoilla olevien kuormantuntevien järjestelmien sopivien säätötilavuuspumppujen ja suuntaventtiilien tärkeimmät tekniset tiedot on koottu.

AB - Kuormantuntevien hydraulijärjestelmien käytöllä pyritään vähentämään koneiden tehohäviöitä ja venttiilien karakohtaisilla painekompensoinneilla parannetaan ohjausominaisuuksia. Avoimen keskiasennon, suljetun keskiasennon ja kuormantuntevien (load-sensing) hydraulijärjestelmien toimintaperiaatteet, edut ja haitat esitellään. Yleisimpien kuormantuntevissa järjestelmissä käytettävien säätötilavuuspumppujen ja kuormantuntevien venttiilien rakenne ja toimintaperiaate selvitetään. Käyttökokemukset kuudesta erilaisesta kuormantuntevaa hydraulijärjestelmää käyttävästä koneesta on koottu haastattelujen perusteella. Mukana on sekä sarjavalmistettuja etä yksin kappalein valmistettuja koneita. Kokemukset ovat olleet vaihtelevia. Suomessa markkinoilla olevien kuormantuntevien järjestelmien sopivien säätötilavuuspumppujen ja suuntaventtiilien tärkeimmät tekniset tiedot on koottu.

KW - hydraulic equipment

KW - load sensing

KW - hydraulic valves

KW - pumps

M3 - Report

SN - 951-38-2450-0

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Kuormantuntevat hydraulijärjestelmät

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Soudunsaari R, Mikkonen S. Kuormantuntevat hydraulijärjestelmät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 86 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 524).