Kustannustehokkaiden kunnossapitostrategioiden valinta kunnossapito-ohjelmaan

Susanna Kunttu, Toni Ahonen, Markku Reunanen, Juha Anttonen

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Kunnossapidolla ja kunnossapitoon liittyvillä päätöksillä on suuri vaikutus yrityksen kannattavuuteen. "Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka" -hankkeessa on kehitetty mm. menettelytapoja kunnossapidon kehittämiseen järjestelmien käyttövarmuuden lisäämiseksi. Menetelmiä on hyödynnetty mm. hankkeessa yhtenä case-kohteena olleen M-Realin Joutsenon kemihierretehtaan paalauslinjan kunnossapidon kehittämisessä. Kustannustehokkuus on yksi olennainen kriteeri määritettäessä kunnossapito-ohjelmaan valittavia kunnossapitotehtäviä. Esimerkiksi RCM-päätöksentekologiikka (Moubray, 1997) sisältää kysymyksen siitä, onko ehdolla oleva kunnossapitotehtävä teknisesti toteuttamiskelpoinen ja kannattava. Teknisen toteuttamiskelpoisuuden arviointi on usein verrattain helppoa, mutta tehtävän kannattavuuden arviointi on vaativampaa ja monissa tapauksissa jää tekemättä. Tässä esitellään yksi menetelmä kunnossapitostrategioiden ja -tehtävien kannattavuuden arviointiin.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)12-15
  JournalKunnossapito
  Issue number2
  Publication statusPublished - 2007
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal

  Cite this

  Kunttu, Susanna ; Ahonen, Toni ; Reunanen, Markku ; Anttonen, Juha. / Kustannustehokkaiden kunnossapitostrategioiden valinta kunnossapito-ohjelmaan. In: Kunnossapito. 2007 ; No. 2. pp. 12-15.
  @article{aea3a42caf284f24aa2c597880dc36fb,
  title = "Kustannustehokkaiden kunnossapitostrategioiden valinta kunnossapito-ohjelmaan",
  abstract = "Kunnossapidolla ja kunnossapitoon liittyvill{\"a} p{\"a}{\"a}t{\"o}ksill{\"a} on suuri vaikutus yrityksen kannattavuuteen. {"}Teollisuuden k{\"a}ynniss{\"a}pidon prognostiikka{"} -hankkeessa on kehitetty mm. menettelytapoja kunnossapidon kehitt{\"a}miseen j{\"a}rjestelmien k{\"a}ytt{\"o}varmuuden lis{\"a}{\"a}miseksi. Menetelmi{\"a} on hy{\"o}dynnetty mm. hankkeessa yhten{\"a} case-kohteena olleen M-Realin Joutsenon kemihierretehtaan paalauslinjan kunnossapidon kehitt{\"a}misess{\"a}. Kustannustehokkuus on yksi olennainen kriteeri m{\"a}{\"a}ritett{\"a}ess{\"a} kunnossapito-ohjelmaan valittavia kunnossapitoteht{\"a}vi{\"a}. Esimerkiksi RCM-p{\"a}{\"a}t{\"o}ksentekologiikka (Moubray, 1997) sis{\"a}lt{\"a}{\"a} kysymyksen siit{\"a}, onko ehdolla oleva kunnossapitoteht{\"a}v{\"a} teknisesti toteuttamiskelpoinen ja kannattava. Teknisen toteuttamiskelpoisuuden arviointi on usein verrattain helppoa, mutta teht{\"a}v{\"a}n kannattavuuden arviointi on vaativampaa ja monissa tapauksissa j{\"a}{\"a} tekem{\"a}tt{\"a}. T{\"a}ss{\"a} esitell{\"a}{\"a}n yksi menetelm{\"a} kunnossapitostrategioiden ja -teht{\"a}vien kannattavuuden arviointiin.",
  author = "Susanna Kunttu and Toni Ahonen and Markku Reunanen and Juha Anttonen",
  year = "2007",
  language = "Finnish",
  pages = "12--15",
  journal = "Promaint",
  issn = "1797-2000",
  publisher = "Kunnossapitoyhdistys Promaint ry.",
  number = "2",

  }

  Kustannustehokkaiden kunnossapitostrategioiden valinta kunnossapito-ohjelmaan. / Kunttu, Susanna; Ahonen, Toni; Reunanen, Markku; Anttonen, Juha.

  In: Kunnossapito, No. 2, 2007, p. 12-15.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Kustannustehokkaiden kunnossapitostrategioiden valinta kunnossapito-ohjelmaan

  AU - Kunttu, Susanna

  AU - Ahonen, Toni

  AU - Reunanen, Markku

  AU - Anttonen, Juha

  PY - 2007

  Y1 - 2007

  N2 - Kunnossapidolla ja kunnossapitoon liittyvillä päätöksillä on suuri vaikutus yrityksen kannattavuuteen. "Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka" -hankkeessa on kehitetty mm. menettelytapoja kunnossapidon kehittämiseen järjestelmien käyttövarmuuden lisäämiseksi. Menetelmiä on hyödynnetty mm. hankkeessa yhtenä case-kohteena olleen M-Realin Joutsenon kemihierretehtaan paalauslinjan kunnossapidon kehittämisessä. Kustannustehokkuus on yksi olennainen kriteeri määritettäessä kunnossapito-ohjelmaan valittavia kunnossapitotehtäviä. Esimerkiksi RCM-päätöksentekologiikka (Moubray, 1997) sisältää kysymyksen siitä, onko ehdolla oleva kunnossapitotehtävä teknisesti toteuttamiskelpoinen ja kannattava. Teknisen toteuttamiskelpoisuuden arviointi on usein verrattain helppoa, mutta tehtävän kannattavuuden arviointi on vaativampaa ja monissa tapauksissa jää tekemättä. Tässä esitellään yksi menetelmä kunnossapitostrategioiden ja -tehtävien kannattavuuden arviointiin.

  AB - Kunnossapidolla ja kunnossapitoon liittyvillä päätöksillä on suuri vaikutus yrityksen kannattavuuteen. "Teollisuuden käynnissäpidon prognostiikka" -hankkeessa on kehitetty mm. menettelytapoja kunnossapidon kehittämiseen järjestelmien käyttövarmuuden lisäämiseksi. Menetelmiä on hyödynnetty mm. hankkeessa yhtenä case-kohteena olleen M-Realin Joutsenon kemihierretehtaan paalauslinjan kunnossapidon kehittämisessä. Kustannustehokkuus on yksi olennainen kriteeri määritettäessä kunnossapito-ohjelmaan valittavia kunnossapitotehtäviä. Esimerkiksi RCM-päätöksentekologiikka (Moubray, 1997) sisältää kysymyksen siitä, onko ehdolla oleva kunnossapitotehtävä teknisesti toteuttamiskelpoinen ja kannattava. Teknisen toteuttamiskelpoisuuden arviointi on usein verrattain helppoa, mutta tehtävän kannattavuuden arviointi on vaativampaa ja monissa tapauksissa jää tekemättä. Tässä esitellään yksi menetelmä kunnossapitostrategioiden ja -tehtävien kannattavuuden arviointiin.

  M3 - Article

  SP - 12

  EP - 15

  JO - Promaint

  JF - Promaint

  SN - 1797-2000

  IS - 2

  ER -