Lääkintälaitteiden nimikkeistö

VTT

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisussa esitetään terveydenhuollossa potilaiden tutkimiseen ja hoitoon sekä sairauksien ehkäisyyn käytettävien laitteiden (lääkintälaitteet) yhtenäinen nimikkeistö, joka perustuu laitefunktion mukaiseen jaotteluun. Laitenimike muodostuu laitenumerosta ja nimikkeestä. Nimikkeistö on 2-osainen. Ensimmäinen osa on laitenumeron mukaisessa järjestyksessä ja toinen aakkosjärjestyksessä. Nimikkeistön avulla voidaan ryhmittää toimintayksikön (sairaala tai terveyskeskus) lääkintälaitteet huoltotietorekisteriksi, jolla voidaan seurata mm. huoltotoiminnan tehokkuutta ja kustannuksia sekä suunnitella huollon kehittämistä ja hankintoja.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages65
ISBN (Print)951-38-1435-1
Publication statusPublished - 1982
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number85
ISSN0358-5085

Cite this

VTT (1982). Lääkintälaitteiden nimikkeistö. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 85
VTT. / Lääkintälaitteiden nimikkeistö. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 65 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 85).
@book{a6d31ed6df304dec8dde03820e4a2f96,
title = "L{\"a}{\"a}kint{\"a}laitteiden nimikkeist{\"o}",
abstract = "Julkaisussa esitet{\"a}{\"a}n terveydenhuollossa potilaiden tutkimiseen ja hoitoon sek{\"a} sairauksien ehk{\"a}isyyn k{\"a}ytett{\"a}vien laitteiden (l{\"a}{\"a}kint{\"a}laitteet) yhten{\"a}inen nimikkeist{\"o}, joka perustuu laitefunktion mukaiseen jaotteluun. Laitenimike muodostuu laitenumerosta ja nimikkeest{\"a}. Nimikkeist{\"o} on 2-osainen. Ensimm{\"a}inen osa on laitenumeron mukaisessa j{\"a}rjestyksess{\"a} ja toinen aakkosj{\"a}rjestyksess{\"a}. Nimikkeist{\"o}n avulla voidaan ryhmitt{\"a}{\"a} toimintayksik{\"o}n (sairaala tai terveyskeskus) l{\"a}{\"a}kint{\"a}laitteet huoltotietorekisteriksi, jolla voidaan seurata mm. huoltotoiminnan tehokkuutta ja kustannuksia sek{\"a} suunnitella huollon kehitt{\"a}mist{\"a} ja hankintoja.",
author = "VTT",
year = "1982",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1435-1",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "85",
address = "Finland",

}

VTT 1982, Lääkintälaitteiden nimikkeistö. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 85, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Lääkintälaitteiden nimikkeistö. / VTT.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 65 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 85).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Lääkintälaitteiden nimikkeistö

AU - VTT

PY - 1982

Y1 - 1982

N2 - Julkaisussa esitetään terveydenhuollossa potilaiden tutkimiseen ja hoitoon sekä sairauksien ehkäisyyn käytettävien laitteiden (lääkintälaitteet) yhtenäinen nimikkeistö, joka perustuu laitefunktion mukaiseen jaotteluun. Laitenimike muodostuu laitenumerosta ja nimikkeestä. Nimikkeistö on 2-osainen. Ensimmäinen osa on laitenumeron mukaisessa järjestyksessä ja toinen aakkosjärjestyksessä. Nimikkeistön avulla voidaan ryhmittää toimintayksikön (sairaala tai terveyskeskus) lääkintälaitteet huoltotietorekisteriksi, jolla voidaan seurata mm. huoltotoiminnan tehokkuutta ja kustannuksia sekä suunnitella huollon kehittämistä ja hankintoja.

AB - Julkaisussa esitetään terveydenhuollossa potilaiden tutkimiseen ja hoitoon sekä sairauksien ehkäisyyn käytettävien laitteiden (lääkintälaitteet) yhtenäinen nimikkeistö, joka perustuu laitefunktion mukaiseen jaotteluun. Laitenimike muodostuu laitenumerosta ja nimikkeestä. Nimikkeistö on 2-osainen. Ensimmäinen osa on laitenumeron mukaisessa järjestyksessä ja toinen aakkosjärjestyksessä. Nimikkeistön avulla voidaan ryhmittää toimintayksikön (sairaala tai terveyskeskus) lääkintälaitteet huoltotietorekisteriksi, jolla voidaan seurata mm. huoltotoiminnan tehokkuutta ja kustannuksia sekä suunnitella huollon kehittämistä ja hankintoja.

M3 - Report

SN - 951-38-1435-1

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Lääkintälaitteiden nimikkeistö

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

VTT. Lääkintälaitteiden nimikkeistö. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 65 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 85).