Lääkintälaitteiden turvallisuus ja valinta

VTT

Research output: Book/ReportBook (editor)

Abstract

Lääkintälaitteet ovat osa terveydenhuoltoa.Elektroniikan komponenttiteknologian ja sovellusten kehittymisen vuoksi lääkintälaitteet ovat elektronisia ja toiminnoiltaan monipuolisia.Lääkinnällisten toimenpiteiden pitää olla turvallisia.Tämä riippuu myös laitteista.Koska laitemerkkien valikoima on runsas, laitevalinta on ostotilanteessa joskus vaikeata.Koulutuskurssilla annetaan ajankohtaista tietoa lääkintälaitteiden turvallisuusvaatimuksista ja siitä, mihin suorituskykyominaisuuksiin tulisi kiinnittää huomiota laitevalintaa tehtäessä.Lähtökohtana kullekin esitykselle on International Electrotechnical Commissionin (IEC) lääkintälaitekomitean piirissä valmistellut ja osittain vielä valmisteltavina olevat lääkintälaitteiden turvallisuus ja suorituskykystan dardit.Kurssilla käsitellään lääkintälaitteiden standardisoinnin ja testauksen nykytilannetta ja häiriöiden välttämistä.Diagnostiikkalaitteista kasitellaan biosähköisiä laitteita ja elektrodeja, transkutaanisia laitteita, verenpaineen ja cardiac outputin mittauksia, kardiotokografia, neonataalimonitoria, arytmiavalvontaa, tietokoneavusteista tehovalvontaa, pitkäaikaisrekisterointia ja ultraäänidiagnostiikkalait teita.Toimenpidelaitteista ovat esillä kirurginen diatermialaite, infuusiopumppu ja inkubaattori.Lopuksi käsitellään fysiatrisia laitteita, joita ovat syvälämpö ja ultraäänihoitolaitteet seka sähköstimulaatiolaitteet.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages249
ISBN (Print)951-38-1821-7
Publication statusPublished - 1983
MoE publication typeC2 Edited books
EventLääkintälaitteiden turvallisuus ja valinta - Espoo, Finland
Duration: 30 Aug 19831 Sep 1983

Publication series

SeriesVTT Symposium
Number33
ISSN0357-9387

Cite this

VTT (1983). Lääkintälaitteiden turvallisuus ja valinta. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Symposium, No. 33
VTT. / Lääkintälaitteiden turvallisuus ja valinta. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 249 p. (VTT Symposium; No. 33).
@book{443a9c13e9fd4b34a367462b0e74c1ee,
title = "L{\"a}{\"a}kint{\"a}laitteiden turvallisuus ja valinta",
abstract = "L{\"a}{\"a}kint{\"a}laitteet ovat osa terveydenhuoltoa.Elektroniikan komponenttiteknologian ja sovellusten kehittymisen vuoksi l{\"a}{\"a}kint{\"a}laitteet ovat elektronisia ja toiminnoiltaan monipuolisia.L{\"a}{\"a}kinn{\"a}llisten toimenpiteiden pit{\"a}{\"a} olla turvallisia.T{\"a}m{\"a} riippuu my{\"o}s laitteista.Koska laitemerkkien valikoima on runsas, laitevalinta on ostotilanteessa joskus vaikeata.Koulutuskurssilla annetaan ajankohtaista tietoa l{\"a}{\"a}kint{\"a}laitteiden turvallisuusvaatimuksista ja siit{\"a}, mihin suorituskykyominaisuuksiin tulisi kiinnitt{\"a}{\"a} huomiota laitevalintaa teht{\"a}ess{\"a}.L{\"a}ht{\"o}kohtana kullekin esitykselle on International Electrotechnical Commissionin (IEC) l{\"a}{\"a}kint{\"a}laitekomitean piiriss{\"a} valmistellut ja osittain viel{\"a} valmisteltavina olevat l{\"a}{\"a}kint{\"a}laitteiden turvallisuus ja suorituskykystan dardit.Kurssilla k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n l{\"a}{\"a}kint{\"a}laitteiden standardisoinnin ja testauksen nykytilannetta ja h{\"a}iri{\"o}iden v{\"a}ltt{\"a}mist{\"a}.Diagnostiikkalaitteista kasitellaan bios{\"a}hk{\"o}isi{\"a} laitteita ja elektrodeja, transkutaanisia laitteita, verenpaineen ja cardiac outputin mittauksia, kardiotokografia, neonataalimonitoria, arytmiavalvontaa, tietokoneavusteista tehovalvontaa, pitk{\"a}aikaisrekisterointia ja ultra{\"a}{\"a}nidiagnostiikkalait teita.Toimenpidelaitteista ovat esill{\"a} kirurginen diatermialaite, infuusiopumppu ja inkubaattori.Lopuksi k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n fysiatrisia laitteita, joita ovat syv{\"a}l{\"a}mp{\"o} ja ultra{\"a}{\"a}nihoitolaitteet seka s{\"a}hk{\"o}stimulaatiolaitteet.",
author = "VTT",
year = "1983",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1821-7",
series = "VTT Symposium",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "33",
address = "Finland",

}

VTT 1983, Lääkintälaitteiden turvallisuus ja valinta. VTT Symposium, no. 33, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Lääkintälaitteiden turvallisuus ja valinta. / VTT.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 249 p. (VTT Symposium; No. 33).

Research output: Book/ReportBook (editor)

TY - BOOK

T1 - Lääkintälaitteiden turvallisuus ja valinta

AU - VTT

PY - 1983

Y1 - 1983

N2 - Lääkintälaitteet ovat osa terveydenhuoltoa.Elektroniikan komponenttiteknologian ja sovellusten kehittymisen vuoksi lääkintälaitteet ovat elektronisia ja toiminnoiltaan monipuolisia.Lääkinnällisten toimenpiteiden pitää olla turvallisia.Tämä riippuu myös laitteista.Koska laitemerkkien valikoima on runsas, laitevalinta on ostotilanteessa joskus vaikeata.Koulutuskurssilla annetaan ajankohtaista tietoa lääkintälaitteiden turvallisuusvaatimuksista ja siitä, mihin suorituskykyominaisuuksiin tulisi kiinnittää huomiota laitevalintaa tehtäessä.Lähtökohtana kullekin esitykselle on International Electrotechnical Commissionin (IEC) lääkintälaitekomitean piirissä valmistellut ja osittain vielä valmisteltavina olevat lääkintälaitteiden turvallisuus ja suorituskykystan dardit.Kurssilla käsitellään lääkintälaitteiden standardisoinnin ja testauksen nykytilannetta ja häiriöiden välttämistä.Diagnostiikkalaitteista kasitellaan biosähköisiä laitteita ja elektrodeja, transkutaanisia laitteita, verenpaineen ja cardiac outputin mittauksia, kardiotokografia, neonataalimonitoria, arytmiavalvontaa, tietokoneavusteista tehovalvontaa, pitkäaikaisrekisterointia ja ultraäänidiagnostiikkalait teita.Toimenpidelaitteista ovat esillä kirurginen diatermialaite, infuusiopumppu ja inkubaattori.Lopuksi käsitellään fysiatrisia laitteita, joita ovat syvälämpö ja ultraäänihoitolaitteet seka sähköstimulaatiolaitteet.

AB - Lääkintälaitteet ovat osa terveydenhuoltoa.Elektroniikan komponenttiteknologian ja sovellusten kehittymisen vuoksi lääkintälaitteet ovat elektronisia ja toiminnoiltaan monipuolisia.Lääkinnällisten toimenpiteiden pitää olla turvallisia.Tämä riippuu myös laitteista.Koska laitemerkkien valikoima on runsas, laitevalinta on ostotilanteessa joskus vaikeata.Koulutuskurssilla annetaan ajankohtaista tietoa lääkintälaitteiden turvallisuusvaatimuksista ja siitä, mihin suorituskykyominaisuuksiin tulisi kiinnittää huomiota laitevalintaa tehtäessä.Lähtökohtana kullekin esitykselle on International Electrotechnical Commissionin (IEC) lääkintälaitekomitean piirissä valmistellut ja osittain vielä valmisteltavina olevat lääkintälaitteiden turvallisuus ja suorituskykystan dardit.Kurssilla käsitellään lääkintälaitteiden standardisoinnin ja testauksen nykytilannetta ja häiriöiden välttämistä.Diagnostiikkalaitteista kasitellaan biosähköisiä laitteita ja elektrodeja, transkutaanisia laitteita, verenpaineen ja cardiac outputin mittauksia, kardiotokografia, neonataalimonitoria, arytmiavalvontaa, tietokoneavusteista tehovalvontaa, pitkäaikaisrekisterointia ja ultraäänidiagnostiikkalait teita.Toimenpidelaitteista ovat esillä kirurginen diatermialaite, infuusiopumppu ja inkubaattori.Lopuksi käsitellään fysiatrisia laitteita, joita ovat syvälämpö ja ultraäänihoitolaitteet seka sähköstimulaatiolaitteet.

M3 - Book (editor)

SN - 951-38-1821-7

T3 - VTT Symposium

BT - Lääkintälaitteiden turvallisuus ja valinta

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

VTT. Lääkintälaitteiden turvallisuus ja valinta. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 249 p. (VTT Symposium; No. 33).