@book{b736694502414e3da767e6b06048f42a,
title = "L{\"a}hiruoan tie kauppaan ja kuluttajan ostoskoriin – opas l{\"a}hiruokatuottajille ja kauppiaille",
abstract = "L{\"a}hiruoan tie kauppaan ja kuluttajan ostoskoriin – opas l{\"a}hiruokatuottajille ja kauppiaille Paikallisella ruokatuotannolla on t{\"a}rke{\"a} merkitys huoltovarmuuden ja aluetalouden kannalta. Paikallisten elintarvikeyritysten kilpailuetuja ovat puhtaat raaka-aineet, tuotteiden j{\"a}ljitett{\"a}vyys, vastuulliset ja joustavat toimintatavat sek{\"a} mahdollisuudet erikoistua. Paikallinen ruoka, l{\"a}hiruoka, luo ty{\"o}llisyyden lis{\"a}ksi my{\"o}s alueen ruokakulttuuria. Mutta tied{\"a}mmek{\"o}, mit{\"a} erilaiset kuluttajat haluavat ostoskoriinsa? Tuottavatko paikalliset l{\"a}hiruokatuottajat juuri n{\"a}it{\"a} tuotteita, ja mist{\"a} he saavat siit{\"a} tietoa? Mist{\"a} kauppa l{\"o}yt{\"a}{\"a} n{\"a}it{\"a} paikallisia tuotteita valikoimiinsa? Ovatko pienet elintarvikeyritykset valmiita yhteisty{\"o}h{\"o}n kuluttajien ja kauppojen kanssa? Ovatko kaupat valmiita yhteiseen palvelutarjoamaan pienten elintarvikeyritysten kanssa? T{\"a}ll{\"a} oppaalla haluamme tuoda esiin asioita, jotka vaikuttavat l{\"a}hiruoan matkaan p{\"a}ivitt{\"a}istavarakauppaan ja sielt{\"a} kuluttajan ostoskoriin. Tuomme oppaassa H{\"a}m{\"a}l{\"a}inen l{\"a}hiruokadialogi – l{\"a}hiruokaa kest{\"a}v{\"a}sti kauppaan ja kuluttajalle -hankkeen tuloksia paikallisten kuluttajien, l{\"a}hiruokatoimijoiden sek{\"a} kauppiaiden n{\"a}k{\"o}kulmasta. T{\"a}t{\"a} maaseuturahaston hanketta toteutettiin ajalla 1.1.2021–31.3.2023 yhteisty{\"o}ss{\"a} H{\"a}meen ammattikorkeakoulun, Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n sek{\"a} Kauppavalmennus Oy:n kanssa.",
keywords = "l{\"a}hiruoka, v{\"a}hitt{\"a}iskauppa",
author = "Minna Kulju and Anu Seisto and Sanna Lento and Juha Ketola",
year = "2023",
language = "Finnish",
isbn = "978-951-784-841-1",
series = "HAMKin e-julkaisuja",
publisher = "H{\"a}meen ammattikorkeakoulu",
address = "Finland",
}