Lämpöilmaisimien toiminta-aikojen laskentaohjelma PALDET 2.0T

Translated title of the contribution: Estimating response times of heat detectors using the computer program PALDET 2.0T

Djebar Baroudi, Matti Kokkala, Henry Weckman

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Paldet 2.0T on ohjelma lämpöilmaisimien toiminta-aikojen arvioimiseksi. Ohjelma käyttää Alpertin kehittämää kattosuihkumallia lisättynä Cooperin rajakerrosmallilla. Ilmaisimen vastetta kuvataan toimintalämpötilan sekä RTI- ja C-parametrien avulla. Ohjelman tulostuksena on ilmaisimen toiminta-aika käyttäjän valitseman muuttujan funktiona. Käyttäjä voi myös valita parametrin, jonka valituilla arvoilla em. riippuvuus lasketaan. Muille parametreille ohjelma käyttää valikon ensimmäistä arvoa. Ohjelma on laadittu Visual Basic -ohjelmointikielellä ja sen toimivuus on tarkastettu ainoastaan muutamilla erilaisilla laitekokoonpanoilla. Esiteltävässä versiossa ei ole automaattista skaalausta näytön koon mukaan, vaan jokaiselle näyttökoolle on olemassa oma versionsa. Ohjelman oikeudet omistaa VTT Rakennustekniikka. Ohjelmaa kehitetään jatkuvasti ja uusia korjausversioita julkaistaan tarvittaessa. Laskentamallin pätevyysalue on rajoitettu. Käyttäjän vastulla on arvioida, ovatko saadut tulokset realistisia ja soveltuuko laskentamalli tarkasteltavaan tapaukseen.
Translated title of the contributionEstimating response times of heat detectors using the computer program PALDET 2.0T
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages53
ISBN (Electronic)951-38-5329-2
ISBN (Print)951-38-5328-4
Publication statusPublished - 1998
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number1922
ISSN1235-0605

Keywords

  • file protection
  • fire detection systems
  • fire detectors
  • computer programs
  • PALDET

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Estimating response times of heat detectors using the computer program PALDET 2.0T'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this