Laboratorion kalibrointijärjestelmä

Matti Aaltio, Juha Sillanpää

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Raportissa selvitetään kalibrointijärjestelmän rakentamisen periaatteita, järjestelmän ohjeistamista, kalibroitavien suureiden ja kalibrointitarkkuuden valintaa sekä kalibrointivälien määrittämistä. Myös tärkeimmissä standardeissa kalibrointijärjestelmälle asetetut vaatimukset on käsitelty. Raporttiin on kerätty tietoja Suomessa ja Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) eri laboratorioissa saatavilla olevista kalibrointipalveluista. Liitteissä on lisäksi esimerkkejä kalibrointiohjeista ja tavallisimmilla mittalaitteilla saavutettavista mittausepävarmuuksista. Raportin loppuun on kerätty myös laajahko luettelo asiaa koskevaa kirjallisuutta.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages67
ISBN (Print)951-38-4215-0
Publication statusPublished - 1992
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number1401
ISSN1235-0605

Keywords

 • laboratories
 • test equipment
 • measuring instruments
 • calibrating
 • accuracy
 • checking (proving)
 • inspection
 • verifying
 • standards
 • measurement
 • dimensional measurement
 • power meters
 • confidence limits

Cite this

Aaltio, M., & Sillanpää, J. (1992). Laboratorion kalibrointijärjestelmä. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 1401
Aaltio, Matti ; Sillanpää, Juha. / Laboratorion kalibrointijärjestelmä. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1992. 67 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1401).
@book{de6fa5534a024bdb89a91d18dd9e3c6a,
title = "Laboratorion kalibrointij{\"a}rjestelm{\"a}",
abstract = "Raportissa selvitet{\"a}{\"a}n kalibrointij{\"a}rjestelm{\"a}n rakentamisen periaatteita, j{\"a}rjestelm{\"a}n ohjeistamista, kalibroitavien suureiden ja kalibrointitarkkuuden valintaa sek{\"a} kalibrointiv{\"a}lien m{\"a}{\"a}ritt{\"a}mist{\"a}. My{\"o}s t{\"a}rkeimmiss{\"a} standardeissa kalibrointij{\"a}rjestelm{\"a}lle asetetut vaatimukset on k{\"a}sitelty. Raporttiin on ker{\"a}tty tietoja Suomessa ja Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) eri laboratorioissa saatavilla olevista kalibrointipalveluista. Liitteiss{\"a} on lis{\"a}ksi esimerkkej{\"a} kalibrointiohjeista ja tavallisimmilla mittalaitteilla saavutettavista mittausep{\"a}varmuuksista. Raportin loppuun on ker{\"a}tty my{\"o}s laajahko luettelo asiaa koskevaa kirjallisuutta.",
keywords = "laboratories, test equipment, measuring instruments, calibrating, accuracy, checking (proving), inspection, verifying, standards, measurement, dimensional measurement, power meters, confidence limits",
author = "Matti Aaltio and Juha Sillanp{\"a}{\"a}",
year = "1992",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-4215-0",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1401",
address = "Finland",

}

Aaltio, M & Sillanpää, J 1992, Laboratorion kalibrointijärjestelmä. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 1401, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Laboratorion kalibrointijärjestelmä. / Aaltio, Matti; Sillanpää, Juha.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1992. 67 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1401).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Laboratorion kalibrointijärjestelmä

AU - Aaltio, Matti

AU - Sillanpää, Juha

PY - 1992

Y1 - 1992

N2 - Raportissa selvitetään kalibrointijärjestelmän rakentamisen periaatteita, järjestelmän ohjeistamista, kalibroitavien suureiden ja kalibrointitarkkuuden valintaa sekä kalibrointivälien määrittämistä. Myös tärkeimmissä standardeissa kalibrointijärjestelmälle asetetut vaatimukset on käsitelty. Raporttiin on kerätty tietoja Suomessa ja Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) eri laboratorioissa saatavilla olevista kalibrointipalveluista. Liitteissä on lisäksi esimerkkejä kalibrointiohjeista ja tavallisimmilla mittalaitteilla saavutettavista mittausepävarmuuksista. Raportin loppuun on kerätty myös laajahko luettelo asiaa koskevaa kirjallisuutta.

AB - Raportissa selvitetään kalibrointijärjestelmän rakentamisen periaatteita, järjestelmän ohjeistamista, kalibroitavien suureiden ja kalibrointitarkkuuden valintaa sekä kalibrointivälien määrittämistä. Myös tärkeimmissä standardeissa kalibrointijärjestelmälle asetetut vaatimukset on käsitelty. Raporttiin on kerätty tietoja Suomessa ja Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) eri laboratorioissa saatavilla olevista kalibrointipalveluista. Liitteissä on lisäksi esimerkkejä kalibrointiohjeista ja tavallisimmilla mittalaitteilla saavutettavista mittausepävarmuuksista. Raportin loppuun on kerätty myös laajahko luettelo asiaa koskevaa kirjallisuutta.

KW - laboratories

KW - test equipment

KW - measuring instruments

KW - calibrating

KW - accuracy

KW - checking (proving)

KW - inspection

KW - verifying

KW - standards

KW - measurement

KW - dimensional measurement

KW - power meters

KW - confidence limits

M3 - Report

SN - 951-38-4215-0

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - Laboratorion kalibrointijärjestelmä

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Aaltio M, Sillanpää J. Laboratorion kalibrointijärjestelmä. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1992. 67 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1401).