Laminaattikokeiden tärkeydestä

Markku Hentinen, Kari Marttila

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Lujitemuovi on monessa suhteessa erinomainen veneenrakennusmateriaali. Muotoilun vapaus, pinnan laatu, vähäinen huoltotarve ja mahdollisuus vaihdella lujuusominaisuuksia selittävät lujitemuovin suosion. Näiden suunnittelua ja valmistusta helpottavien seikkojen vastapainoksi lujitemuovirakenteiden materiaaliarvojen määritys on varsinkin metalleihin verrattuna vaativaa. Tämä johtuu sekä tarjolla olevien materiaaliyhdistelmien laajasta kirjosta, että valmistusmenetelmän vaikutuksesta laminaatin jäykkyyteen ja lujuuteen.
Original languageFinnish
Pages (from-to)18-19
JournalFinnboat News
Issue number1
Publication statusPublished - 2006
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Hentinen, M., & Marttila, K. (2006). Laminaattikokeiden tärkeydestä. Finnboat News, (1), 18-19.
Hentinen, Markku ; Marttila, Kari. / Laminaattikokeiden tärkeydestä. In: Finnboat News. 2006 ; No. 1. pp. 18-19.
@article{430d22c78ff347979dde4cf5ec02ae0c,
title = "Laminaattikokeiden t{\"a}rkeydest{\"a}",
abstract = "Lujitemuovi on monessa suhteessa erinomainen veneenrakennusmateriaali. Muotoilun vapaus, pinnan laatu, v{\"a}h{\"a}inen huoltotarve ja mahdollisuus vaihdella lujuusominaisuuksia selitt{\"a}v{\"a}t lujitemuovin suosion. N{\"a}iden suunnittelua ja valmistusta helpottavien seikkojen vastapainoksi lujitemuovirakenteiden materiaaliarvojen m{\"a}{\"a}ritys on varsinkin metalleihin verrattuna vaativaa. T{\"a}m{\"a} johtuu sek{\"a} tarjolla olevien materiaaliyhdistelmien laajasta kirjosta, ett{\"a} valmistusmenetelm{\"a}n vaikutuksesta laminaatin j{\"a}ykkyyteen ja lujuuteen.",
author = "Markku Hentinen and Kari Marttila",
note = "Project code: 6006",
year = "2006",
language = "Finnish",
pages = "18--19",
journal = "Finnboat News",
issn = "0789-7332",
number = "1",

}

Hentinen, M & Marttila, K 2006, 'Laminaattikokeiden tärkeydestä', Finnboat News, no. 1, pp. 18-19.

Laminaattikokeiden tärkeydestä. / Hentinen, Markku; Marttila, Kari.

In: Finnboat News, No. 1, 2006, p. 18-19.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Laminaattikokeiden tärkeydestä

AU - Hentinen, Markku

AU - Marttila, Kari

N1 - Project code: 6006

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Lujitemuovi on monessa suhteessa erinomainen veneenrakennusmateriaali. Muotoilun vapaus, pinnan laatu, vähäinen huoltotarve ja mahdollisuus vaihdella lujuusominaisuuksia selittävät lujitemuovin suosion. Näiden suunnittelua ja valmistusta helpottavien seikkojen vastapainoksi lujitemuovirakenteiden materiaaliarvojen määritys on varsinkin metalleihin verrattuna vaativaa. Tämä johtuu sekä tarjolla olevien materiaaliyhdistelmien laajasta kirjosta, että valmistusmenetelmän vaikutuksesta laminaatin jäykkyyteen ja lujuuteen.

AB - Lujitemuovi on monessa suhteessa erinomainen veneenrakennusmateriaali. Muotoilun vapaus, pinnan laatu, vähäinen huoltotarve ja mahdollisuus vaihdella lujuusominaisuuksia selittävät lujitemuovin suosion. Näiden suunnittelua ja valmistusta helpottavien seikkojen vastapainoksi lujitemuovirakenteiden materiaaliarvojen määritys on varsinkin metalleihin verrattuna vaativaa. Tämä johtuu sekä tarjolla olevien materiaaliyhdistelmien laajasta kirjosta, että valmistusmenetelmän vaikutuksesta laminaatin jäykkyyteen ja lujuuteen.

M3 - Article

SP - 18

EP - 19

JO - Finnboat News

JF - Finnboat News

SN - 0789-7332

IS - 1

ER -

Hentinen M, Marttila K. Laminaattikokeiden tärkeydestä. Finnboat News. 2006;(1):18-19.