Lehtikuusen lahonkestävyys ja sen hyödyntäminen

Leena Paajanen, Hannu Viitanen, Viitaniemi Pertti

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Lehtikuusen sydänpuun lahonkestävyys vaihtelee eri lehtikuusilajien välillä ja vastaa suurin piirtein männyn sydänpuun lahonkestävyyttä. Sellaisenaan lehtikuusen sydänpuun lahonkestävyys ei vastaa normien mukaista painekyllästettyä mäntyä. Tulokset vahvistavat aiempaa käsitystä lahonkestävyyden suuresta vaihtelusta: lahonkestävyyden vaihtelu on suuri samasta lankustakin otettujen kappaleiden välillä.
Original languageFinnish
Pages (from-to)1-4
JournalRakentavaa tietoa
Issue number14/3
Publication statusPublished - 1997
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Paajanen, L., Viitanen, H., & Pertti, V. (1997). Lehtikuusen lahonkestävyys ja sen hyödyntäminen. Rakentavaa tietoa, (14/3), 1-4.
Paajanen, Leena ; Viitanen, Hannu ; Pertti, Viitaniemi. / Lehtikuusen lahonkestävyys ja sen hyödyntäminen. In: Rakentavaa tietoa. 1997 ; No. 14/3. pp. 1-4.
@article{09432b277bff45b5a6d962a74364a66c,
title = "Lehtikuusen lahonkest{\"a}vyys ja sen hy{\"o}dynt{\"a}minen",
abstract = "Lehtikuusen syd{\"a}npuun lahonkest{\"a}vyys vaihtelee eri lehtikuusilajien v{\"a}lill{\"a} ja vastaa suurin piirtein m{\"a}nnyn syd{\"a}npuun lahonkest{\"a}vyytt{\"a}. Sellaisenaan lehtikuusen syd{\"a}npuun lahonkest{\"a}vyys ei vastaa normien mukaista painekyll{\"a}stetty{\"a} m{\"a}nty{\"a}. Tulokset vahvistavat aiempaa k{\"a}sityst{\"a} lahonkest{\"a}vyyden suuresta vaihtelusta: lahonkest{\"a}vyyden vaihtelu on suuri samasta lankustakin otettujen kappaleiden v{\"a}lill{\"a}.",
author = "Leena Paajanen and Hannu Viitanen and Viitaniemi Pertti",
year = "1997",
language = "Finnish",
pages = "1--4",
journal = "Rakentavaa tietoa",
issn = "1237-4504",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "14/3",

}

Paajanen, L, Viitanen, H & Pertti, V 1997, 'Lehtikuusen lahonkestävyys ja sen hyödyntäminen', Rakentavaa tietoa, no. 14/3, pp. 1-4.

Lehtikuusen lahonkestävyys ja sen hyödyntäminen. / Paajanen, Leena; Viitanen, Hannu; Pertti, Viitaniemi.

In: Rakentavaa tietoa, No. 14/3, 1997, p. 1-4.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Lehtikuusen lahonkestävyys ja sen hyödyntäminen

AU - Paajanen, Leena

AU - Viitanen, Hannu

AU - Pertti, Viitaniemi

PY - 1997

Y1 - 1997

N2 - Lehtikuusen sydänpuun lahonkestävyys vaihtelee eri lehtikuusilajien välillä ja vastaa suurin piirtein männyn sydänpuun lahonkestävyyttä. Sellaisenaan lehtikuusen sydänpuun lahonkestävyys ei vastaa normien mukaista painekyllästettyä mäntyä. Tulokset vahvistavat aiempaa käsitystä lahonkestävyyden suuresta vaihtelusta: lahonkestävyyden vaihtelu on suuri samasta lankustakin otettujen kappaleiden välillä.

AB - Lehtikuusen sydänpuun lahonkestävyys vaihtelee eri lehtikuusilajien välillä ja vastaa suurin piirtein männyn sydänpuun lahonkestävyyttä. Sellaisenaan lehtikuusen sydänpuun lahonkestävyys ei vastaa normien mukaista painekyllästettyä mäntyä. Tulokset vahvistavat aiempaa käsitystä lahonkestävyyden suuresta vaihtelusta: lahonkestävyyden vaihtelu on suuri samasta lankustakin otettujen kappaleiden välillä.

M3 - Article

SP - 1

EP - 4

JO - Rakentavaa tietoa

JF - Rakentavaa tietoa

SN - 1237-4504

IS - 14/3

ER -

Paajanen L, Viitanen H, Pertti V. Lehtikuusen lahonkestävyys ja sen hyödyntäminen. Rakentavaa tietoa. 1997;(14/3):1-4.