TY - BOOK
T1 - Leipomoiden energiansäästöopas
AU - Laukkanen, Matti
AU - Paloheimo, Merja
AU - Jussila, Aimo
AU - Railio, Jorma
PY - 1982
Y1 - 1982
N2 - Oppaassa esitellään Valtion teknillisessä
tutkimuskeskuksessa (VTT) suoritetun tutkimusprojektin
eri vaiheet ja annetaan yleisiä tietoja
energiakysymyksistä. Lisäksi kerrotaan, mikä on normaali
energiankulutuksen ja energiakustannusten taso
leipomoissa, mitä energiamuotoja ja kuinka paljon eri
toiminnoissa käytetään sekä miten energia lopulta
poistuu. Edelleen käydään läpi säästömahdollisuudet,
jotka voidaan jakaa esimerkiksi niiden vaatiman
investointitarpeen mukaan pieniin toimenpiteisiin, kuten
säännölliseen huoltoon ja oikeaan käyttötekniikkaan sekä
suuriin toimenpiteisiin, kuten hukkalämmön talteenottoon
ja lisäeristykseen. Oppaassa esitetiilin myös perusteet
eri toimenpiteiden kannattavuuden arvioimiseksi.
Arviointi tulisi suorittaa yrityskohtaisesti eikä
tekemällä suoria johtopäätöksiä esitetyistä esimerkeistä.
Samoin neuvotaan, kuinka lähteä liikkeelle ja missä
järjestyksessä edetä, kun halutaan pienentää
energiankulutusta. Lopuksi esitetään yksi tehty
energiansäustöinvestointi tarkemmin sekä annetaan
joitakin tietoja muista toteutoksista.
AB - Oppaassa esitellään Valtion teknillisessä
tutkimuskeskuksessa (VTT) suoritetun tutkimusprojektin
eri vaiheet ja annetaan yleisiä tietoja
energiakysymyksistä. Lisäksi kerrotaan, mikä on normaali
energiankulutuksen ja energiakustannusten taso
leipomoissa, mitä energiamuotoja ja kuinka paljon eri
toiminnoissa käytetään sekä miten energia lopulta
poistuu. Edelleen käydään läpi säästömahdollisuudet,
jotka voidaan jakaa esimerkiksi niiden vaatiman
investointitarpeen mukaan pieniin toimenpiteisiin, kuten
säännölliseen huoltoon ja oikeaan käyttötekniikkaan sekä
suuriin toimenpiteisiin, kuten hukkalämmön talteenottoon
ja lisäeristykseen. Oppaassa esitetiilin myös perusteet
eri toimenpiteiden kannattavuuden arvioimiseksi.
Arviointi tulisi suorittaa yrityskohtaisesti eikä
tekemällä suoria johtopäätöksiä esitetyistä esimerkeistä.
Samoin neuvotaan, kuinka lähteä liikkeelle ja missä
järjestyksessä edetä, kun halutaan pienentää
energiankulutusta. Lopuksi esitetään yksi tehty
energiansäustöinvestointi tarkemmin sekä annetaan
joitakin tietoja muista toteutoksista.
M3 - Report
SN - 951-38-1427-0
T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
BT - Leipomoiden energiansäästöopas
PB - VTT Technical Research Centre of Finland
CY - Espoo
ER -