Levyrakenteiden CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR

Heikki Saarelma, Kenneth Holmberg

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Levyrakenteita valmistettaessa yksinkertaisia komponentteja kootaan usein varsin monimutkaiseksi tuotteeksi. Levyrakenteiden suunnitteluun ja valmistukseen on kehitetty CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR, joka monikäyttöisistä ulkomaisista valmisjärjestelmistä poiketen on sovitettu erityisesti hitsaavan levyrakenneteollisuuden tarpeisiin. Tuotteesta luodaan tietokoneen tietokantaan kolmiulotteinen geometrinen malli. Mallia käytetään hyväksi suunnittelun ja valmistuksen eri vaiheissa. Ohjelmiston käyttäjän kannalta edut ulkomaisiin ohjelmatuotteisiin verrattuna ovat suomenkielinen menurakenne ja manuaalit, laiteriippumattomuus, laajennettavuus ja räätälöitävyys sekä ennen kaikkea parametrisen suunnitteluohjelmiston hyödynnettävyys. Ohjelmisto on sovitettavissa hyvinkin pitkälle ohjeistettuun tuotantoon, jossa normit ja standardit edellyttävät suunnittelua ja valmistusta tukevia tuotekohtaisia apuohjelmistoja.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages50
ISBN (Print)951-38-2451-9
Publication statusPublished - 1986
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

NameTiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus
PublisherVTT
Volume549

Fingerprint

Computer-Aided Design
Software

Keywords

  • CAD/CAM
  • computer programs
  • construction
  • structures
  • weldments

Cite this

Saarelma, H., & Holmberg, K. (1986). Levyrakenteiden CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 549
Saarelma, Heikki ; Holmberg, Kenneth. / Levyrakenteiden CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 50 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 549).
@book{340d9e5aa18f4968857f30d54012876c,
title = "Levyrakenteiden CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR",
abstract = "Levyrakenteita valmistettaessa yksinkertaisia komponentteja kootaan usein varsin monimutkaiseksi tuotteeksi. Levyrakenteiden suunnitteluun ja valmistukseen on kehitetty CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR, joka monik{\"a}ytt{\"o}isist{\"a} ulkomaisista valmisj{\"a}rjestelmist{\"a} poiketen on sovitettu erityisesti hitsaavan levyrakenneteollisuuden tarpeisiin. Tuotteesta luodaan tietokoneen tietokantaan kolmiulotteinen geometrinen malli. Mallia k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n hyv{\"a}ksi suunnittelun ja valmistuksen eri vaiheissa. Ohjelmiston k{\"a}ytt{\"a}j{\"a}n kannalta edut ulkomaisiin ohjelmatuotteisiin verrattuna ovat suomenkielinen menurakenne ja manuaalit, laiteriippumattomuus, laajennettavuus ja r{\"a}{\"a}t{\"a}l{\"o}it{\"a}vyys sek{\"a} ennen kaikkea parametrisen suunnitteluohjelmiston hy{\"o}dynnett{\"a}vyys. Ohjelmisto on sovitettavissa hyvinkin pitk{\"a}lle ohjeistettuun tuotantoon, jossa normit ja standardit edellytt{\"a}v{\"a}t suunnittelua ja valmistusta tukevia tuotekohtaisia apuohjelmistoja.",
keywords = "CAD/CAM, computer programs, construction, structures, weldments",
author = "Heikki Saarelma and Kenneth Holmberg",
year = "1986",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2451-9",
series = "Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
address = "Finland",

}

Saarelma, H & Holmberg, K 1986, Levyrakenteiden CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 549, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Levyrakenteiden CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR. / Saarelma, Heikki; Holmberg, Kenneth.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 50 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 549).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Levyrakenteiden CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR

AU - Saarelma, Heikki

AU - Holmberg, Kenneth

PY - 1986

Y1 - 1986

N2 - Levyrakenteita valmistettaessa yksinkertaisia komponentteja kootaan usein varsin monimutkaiseksi tuotteeksi. Levyrakenteiden suunnitteluun ja valmistukseen on kehitetty CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR, joka monikäyttöisistä ulkomaisista valmisjärjestelmistä poiketen on sovitettu erityisesti hitsaavan levyrakenneteollisuuden tarpeisiin. Tuotteesta luodaan tietokoneen tietokantaan kolmiulotteinen geometrinen malli. Mallia käytetään hyväksi suunnittelun ja valmistuksen eri vaiheissa. Ohjelmiston käyttäjän kannalta edut ulkomaisiin ohjelmatuotteisiin verrattuna ovat suomenkielinen menurakenne ja manuaalit, laiteriippumattomuus, laajennettavuus ja räätälöitävyys sekä ennen kaikkea parametrisen suunnitteluohjelmiston hyödynnettävyys. Ohjelmisto on sovitettavissa hyvinkin pitkälle ohjeistettuun tuotantoon, jossa normit ja standardit edellyttävät suunnittelua ja valmistusta tukevia tuotekohtaisia apuohjelmistoja.

AB - Levyrakenteita valmistettaessa yksinkertaisia komponentteja kootaan usein varsin monimutkaiseksi tuotteeksi. Levyrakenteiden suunnitteluun ja valmistukseen on kehitetty CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR, joka monikäyttöisistä ulkomaisista valmisjärjestelmistä poiketen on sovitettu erityisesti hitsaavan levyrakenneteollisuuden tarpeisiin. Tuotteesta luodaan tietokoneen tietokantaan kolmiulotteinen geometrinen malli. Mallia käytetään hyväksi suunnittelun ja valmistuksen eri vaiheissa. Ohjelmiston käyttäjän kannalta edut ulkomaisiin ohjelmatuotteisiin verrattuna ovat suomenkielinen menurakenne ja manuaalit, laiteriippumattomuus, laajennettavuus ja räätälöitävyys sekä ennen kaikkea parametrisen suunnitteluohjelmiston hyödynnettävyys. Ohjelmisto on sovitettavissa hyvinkin pitkälle ohjeistettuun tuotantoon, jossa normit ja standardit edellyttävät suunnittelua ja valmistusta tukevia tuotekohtaisia apuohjelmistoja.

KW - CAD/CAM

KW - computer programs

KW - construction

KW - structures

KW - weldments

M3 - Report

SN - 951-38-2451-9

T3 - Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus

BT - Levyrakenteiden CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Saarelma H, Holmberg K. Levyrakenteiden CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 50 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 549).