Levyrakenteiden CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR

Heikki Saarelma, Kenneth Holmberg

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Levyrakenteita valmistettaessa yksinkertaisia komponentteja kootaan usein varsin monimutkaiseksi tuotteeksi. Levyrakenteiden suunnitteluun ja valmistukseen on kehitetty CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR, joka monikäyttöisistä ulkomaisista valmisjärjestelmistä poiketen on sovitettu erityisesti hitsaavan levyrakenneteollisuuden tarpeisiin. Tuotteesta luodaan tietokoneen tietokantaan kolmiulotteinen geometrinen malli. Mallia käytetään hyväksi suunnittelun ja valmistuksen eri vaiheissa. Ohjelmiston käyttäjän kannalta edut ulkomaisiin ohjelmatuotteisiin verrattuna ovat suomenkielinen menurakenne ja manuaalit, laiteriippumattomuus, laajennettavuus ja räätälöitävyys sekä ennen kaikkea parametrisen suunnitteluohjelmiston hyödynnettävyys. Ohjelmisto on sovitettavissa hyvinkin pitkälle ohjeistettuun tuotantoon, jossa normit ja standardit edellyttävät suunnittelua ja valmistusta tukevia tuotekohtaisia apuohjelmistoja.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages50
  ISBN (Print)951-38-2451-9
  Publication statusPublished - 1986
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
  Number549
  ISSN0358-5085

  Fingerprint

  Computer-Aided Design
  Software

  Keywords

  • CAD/CAM
  • computer programs
  • construction
  • structures
  • weldments

  Cite this

  Saarelma, H., & Holmberg, K. (1986). Levyrakenteiden CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 549
  Saarelma, Heikki ; Holmberg, Kenneth. / Levyrakenteiden CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 50 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 549).
  @book{340d9e5aa18f4968857f30d54012876c,
  title = "Levyrakenteiden CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR",
  abstract = "Levyrakenteita valmistettaessa yksinkertaisia komponentteja kootaan usein varsin monimutkaiseksi tuotteeksi. Levyrakenteiden suunnitteluun ja valmistukseen on kehitetty CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR, joka monik{\"a}ytt{\"o}isist{\"a} ulkomaisista valmisj{\"a}rjestelmist{\"a} poiketen on sovitettu erityisesti hitsaavan levyrakenneteollisuuden tarpeisiin. Tuotteesta luodaan tietokoneen tietokantaan kolmiulotteinen geometrinen malli. Mallia k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n hyv{\"a}ksi suunnittelun ja valmistuksen eri vaiheissa. Ohjelmiston k{\"a}ytt{\"a}j{\"a}n kannalta edut ulkomaisiin ohjelmatuotteisiin verrattuna ovat suomenkielinen menurakenne ja manuaalit, laiteriippumattomuus, laajennettavuus ja r{\"a}{\"a}t{\"a}l{\"o}it{\"a}vyys sek{\"a} ennen kaikkea parametrisen suunnitteluohjelmiston hy{\"o}dynnett{\"a}vyys. Ohjelmisto on sovitettavissa hyvinkin pitk{\"a}lle ohjeistettuun tuotantoon, jossa normit ja standardit edellytt{\"a}v{\"a}t suunnittelua ja valmistusta tukevia tuotekohtaisia apuohjelmistoja.",
  keywords = "CAD/CAM, computer programs, construction, structures, weldments",
  author = "Heikki Saarelma and Kenneth Holmberg",
  year = "1986",
  language = "Finnish",
  isbn = "951-38-2451-9",
  series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "549",
  address = "Finland",

  }

  Saarelma, H & Holmberg, K 1986, Levyrakenteiden CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 549, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Levyrakenteiden CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR. / Saarelma, Heikki; Holmberg, Kenneth.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 50 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 549).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Levyrakenteiden CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR

  AU - Saarelma, Heikki

  AU - Holmberg, Kenneth

  PY - 1986

  Y1 - 1986

  N2 - Levyrakenteita valmistettaessa yksinkertaisia komponentteja kootaan usein varsin monimutkaiseksi tuotteeksi. Levyrakenteiden suunnitteluun ja valmistukseen on kehitetty CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR, joka monikäyttöisistä ulkomaisista valmisjärjestelmistä poiketen on sovitettu erityisesti hitsaavan levyrakenneteollisuuden tarpeisiin. Tuotteesta luodaan tietokoneen tietokantaan kolmiulotteinen geometrinen malli. Mallia käytetään hyväksi suunnittelun ja valmistuksen eri vaiheissa. Ohjelmiston käyttäjän kannalta edut ulkomaisiin ohjelmatuotteisiin verrattuna ovat suomenkielinen menurakenne ja manuaalit, laiteriippumattomuus, laajennettavuus ja räätälöitävyys sekä ennen kaikkea parametrisen suunnitteluohjelmiston hyödynnettävyys. Ohjelmisto on sovitettavissa hyvinkin pitkälle ohjeistettuun tuotantoon, jossa normit ja standardit edellyttävät suunnittelua ja valmistusta tukevia tuotekohtaisia apuohjelmistoja.

  AB - Levyrakenteita valmistettaessa yksinkertaisia komponentteja kootaan usein varsin monimutkaiseksi tuotteeksi. Levyrakenteiden suunnitteluun ja valmistukseen on kehitetty CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR, joka monikäyttöisistä ulkomaisista valmisjärjestelmistä poiketen on sovitettu erityisesti hitsaavan levyrakenneteollisuuden tarpeisiin. Tuotteesta luodaan tietokoneen tietokantaan kolmiulotteinen geometrinen malli. Mallia käytetään hyväksi suunnittelun ja valmistuksen eri vaiheissa. Ohjelmiston käyttäjän kannalta edut ulkomaisiin ohjelmatuotteisiin verrattuna ovat suomenkielinen menurakenne ja manuaalit, laiteriippumattomuus, laajennettavuus ja räätälöitävyys sekä ennen kaikkea parametrisen suunnitteluohjelmiston hyödynnettävyys. Ohjelmisto on sovitettavissa hyvinkin pitkälle ohjeistettuun tuotantoon, jossa normit ja standardit edellyttävät suunnittelua ja valmistusta tukevia tuotekohtaisia apuohjelmistoja.

  KW - CAD/CAM

  KW - computer programs

  KW - construction

  KW - structures

  KW - weldments

  M3 - Report

  SN - 951-38-2451-9

  T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

  BT - Levyrakenteiden CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Saarelma H, Holmberg K. Levyrakenteiden CAD/CAM-ohjelmisto CAESAR. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 50 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 549).