Liikenneturvallisuuden periaatepäätöksen toteutuminen 2006–2007

Harri Peltola, Juha Luoma, Niina Sihvola

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Valtioneuvoston teki vuoden 2006 alussa periaatepäätöksen liikenneturvallisuuden parantamisesta. Tutkimuksessa arvioidaan periaatepäätöksen toteutumaa ja sen vaikutuksia turvallisuuteen. Tutkimusaineisto kerättiin periaatepäätöksessä mainituille vastuutahoille suunnatulla kyselyllä. Pääosa valtioneuvoston periaatepäätöksen toimenpiteistä on jo toteutettu tai niiden toteutus näyttää hyvin mahdolliselta vuoteen 2010 mennessä. Vielä toteutumattomien ja toteutukseltaan epävarmojen toimenpiteiden toteutumisen esteinä oli mm. resurssipula, toteutuksen hitaus ja riittämätön priorisointi. Tulosten perusteella voidaan arvioida, että toteutumassa olevilla toimenpiteillä ei saavuteta vuodelle 2010 asetettua turvallisuustavoitetta, enintään 250 kuolemaa. Tavoitteesta jäätäneen selvästi jälkeen, koska a) liikenneturvallisuussuunnitelma ei sisältänyt riittävästi tehokkaita toimenpiteitä turvallisuustavoitteen saavuttamiseksi, b) periaatepäätös ei sisältänyt kaikkia turvallisuussuunnitelman toimenpiteitä ja c) toimenpiteet eivät toteutune täysimääräisenä tai eivät ainakaan niin tehokkaina kuin ne periaatepäätöksen perusteella voitaisiin toteuttaa.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages138
  Publication statusPublished - 2007
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  SeriesVTT Tutkimusraportti
  NumberVTT-R-11216-07

  Cite this

  Peltola, H., Luoma, J., & Sihvola, N. (2007). Liikenneturvallisuuden periaatepäätöksen toteutuminen 2006–2007. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tutkimusraportti, No. VTT-R-11216-07
  Peltola, Harri ; Luoma, Juha ; Sihvola, Niina. / Liikenneturvallisuuden periaatepäätöksen toteutuminen 2006–2007. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2007. 138 p. (VTT Tutkimusraportti; No. VTT-R-11216-07).
  @book{aa19fff9c5054663972285e44c80419a,
  title = "Liikenneturvallisuuden periaatep{\"a}{\"a}t{\"o}ksen toteutuminen 2006–2007",
  abstract = "Valtioneuvoston teki vuoden 2006 alussa periaatep{\"a}{\"a}t{\"o}ksen liikenneturvallisuuden parantamisesta. Tutkimuksessa arvioidaan periaatep{\"a}{\"a}t{\"o}ksen toteutumaa ja sen vaikutuksia turvallisuuteen. Tutkimusaineisto ker{\"a}ttiin periaatep{\"a}{\"a}t{\"o}ksess{\"a} mainituille vastuutahoille suunnatulla kyselyll{\"a}. P{\"a}{\"a}osa valtioneuvoston periaatep{\"a}{\"a}t{\"o}ksen toimenpiteist{\"a} on jo toteutettu tai niiden toteutus n{\"a}ytt{\"a}{\"a} hyvin mahdolliselta vuoteen 2010 menness{\"a}. Viel{\"a} toteutumattomien ja toteutukseltaan ep{\"a}varmojen toimenpiteiden toteutumisen estein{\"a} oli mm. resurssipula, toteutuksen hitaus ja riitt{\"a}m{\"a}t{\"o}n priorisointi. Tulosten perusteella voidaan arvioida, ett{\"a} toteutumassa olevilla toimenpiteill{\"a} ei saavuteta vuodelle 2010 asetettua turvallisuustavoitetta, enint{\"a}{\"a}n 250 kuolemaa. Tavoitteesta j{\"a}{\"a}t{\"a}neen selv{\"a}sti j{\"a}lkeen, koska a) liikenneturvallisuussuunnitelma ei sis{\"a}lt{\"a}nyt riitt{\"a}v{\"a}sti tehokkaita toimenpiteit{\"a} turvallisuustavoitteen saavuttamiseksi, b) periaatep{\"a}{\"a}t{\"o}s ei sis{\"a}lt{\"a}nyt kaikkia turvallisuussuunnitelman toimenpiteit{\"a} ja c) toimenpiteet eiv{\"a}t toteutune t{\"a}ysim{\"a}{\"a}r{\"a}isen{\"a} tai eiv{\"a}t ainakaan niin tehokkaina kuin ne periaatep{\"a}{\"a}t{\"o}ksen perusteella voitaisiin toteuttaa.",
  author = "Harri Peltola and Juha Luoma and Niina Sihvola",
  note = "VTT-R-11216-07",
  year = "2007",
  language = "Finnish",
  series = "VTT Tutkimusraportti",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "VTT-R-11216-07",
  address = "Finland",

  }

  Peltola, H, Luoma, J & Sihvola, N 2007, Liikenneturvallisuuden periaatepäätöksen toteutuminen 2006–2007. VTT Tutkimusraportti, no. VTT-R-11216-07, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Liikenneturvallisuuden periaatepäätöksen toteutuminen 2006–2007. / Peltola, Harri; Luoma, Juha; Sihvola, Niina.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2007. 138 p. (VTT Tutkimusraportti; No. VTT-R-11216-07).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Liikenneturvallisuuden periaatepäätöksen toteutuminen 2006–2007

  AU - Peltola, Harri

  AU - Luoma, Juha

  AU - Sihvola, Niina

  N1 - VTT-R-11216-07

  PY - 2007

  Y1 - 2007

  N2 - Valtioneuvoston teki vuoden 2006 alussa periaatepäätöksen liikenneturvallisuuden parantamisesta. Tutkimuksessa arvioidaan periaatepäätöksen toteutumaa ja sen vaikutuksia turvallisuuteen. Tutkimusaineisto kerättiin periaatepäätöksessä mainituille vastuutahoille suunnatulla kyselyllä. Pääosa valtioneuvoston periaatepäätöksen toimenpiteistä on jo toteutettu tai niiden toteutus näyttää hyvin mahdolliselta vuoteen 2010 mennessä. Vielä toteutumattomien ja toteutukseltaan epävarmojen toimenpiteiden toteutumisen esteinä oli mm. resurssipula, toteutuksen hitaus ja riittämätön priorisointi. Tulosten perusteella voidaan arvioida, että toteutumassa olevilla toimenpiteillä ei saavuteta vuodelle 2010 asetettua turvallisuustavoitetta, enintään 250 kuolemaa. Tavoitteesta jäätäneen selvästi jälkeen, koska a) liikenneturvallisuussuunnitelma ei sisältänyt riittävästi tehokkaita toimenpiteitä turvallisuustavoitteen saavuttamiseksi, b) periaatepäätös ei sisältänyt kaikkia turvallisuussuunnitelman toimenpiteitä ja c) toimenpiteet eivät toteutune täysimääräisenä tai eivät ainakaan niin tehokkaina kuin ne periaatepäätöksen perusteella voitaisiin toteuttaa.

  AB - Valtioneuvoston teki vuoden 2006 alussa periaatepäätöksen liikenneturvallisuuden parantamisesta. Tutkimuksessa arvioidaan periaatepäätöksen toteutumaa ja sen vaikutuksia turvallisuuteen. Tutkimusaineisto kerättiin periaatepäätöksessä mainituille vastuutahoille suunnatulla kyselyllä. Pääosa valtioneuvoston periaatepäätöksen toimenpiteistä on jo toteutettu tai niiden toteutus näyttää hyvin mahdolliselta vuoteen 2010 mennessä. Vielä toteutumattomien ja toteutukseltaan epävarmojen toimenpiteiden toteutumisen esteinä oli mm. resurssipula, toteutuksen hitaus ja riittämätön priorisointi. Tulosten perusteella voidaan arvioida, että toteutumassa olevilla toimenpiteillä ei saavuteta vuodelle 2010 asetettua turvallisuustavoitetta, enintään 250 kuolemaa. Tavoitteesta jäätäneen selvästi jälkeen, koska a) liikenneturvallisuussuunnitelma ei sisältänyt riittävästi tehokkaita toimenpiteitä turvallisuustavoitteen saavuttamiseksi, b) periaatepäätös ei sisältänyt kaikkia turvallisuussuunnitelman toimenpiteitä ja c) toimenpiteet eivät toteutune täysimääräisenä tai eivät ainakaan niin tehokkaina kuin ne periaatepäätöksen perusteella voitaisiin toteuttaa.

  M3 - Report

  T3 - VTT Tutkimusraportti

  BT - Liikenneturvallisuuden periaatepäätöksen toteutuminen 2006–2007

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Peltola H, Luoma J, Sihvola N. Liikenneturvallisuuden periaatepäätöksen toteutuminen 2006–2007. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2007. 138 p. (VTT Tutkimusraportti; No. VTT-R-11216-07).