Liikenneturvallisuus erilaisissa suunnitelmissa: Esiselvitys

Harri Peltola, Jukka Räsänen

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Liikennejärjestelmän ja maankäytön suunnittelun tulisi olla vuorovaikutteinen prosessi. Käytännössä suunnittelu sisältää kuitenkin usein erillisiä prosesseja, joissa tietoa lähinnä syötetään suunnitelmasta toiseen. Vastaavanlaisia puutteita yhteistoiminnassa on myös liikennesuunnitteluohjelmien ja liikenneturvallisuuden arviointiohjelmien välillä sekä liikenneturvallisuuden eri arviointimenetelmien yhteistyössä. Tilanteen hahmottamiseksi järjestettiin ryhmätyötilaisuus, johon kutsuttiin maankäytön, liikenteen ja turvallisuuden arviointiohjelmien kanssa eri tavoin tekemisissä olevia tahoja. Tilaisuuden tavoitteena oli, että eri ohjelmien kehittelyssä voitaisiin jatkossa entistä enemmän hyödyntää yhteistyön tuomia etuja ja kehitystyö voitaisiin tehdä tietoisena muiden ohjelmien lähtökohdista ja periaatteista. Tilaisuudessa todettiin useita tietopuutteita ja yhteistyön ongelmia, kirjattiin kehittämistarpeita ja tehtiin ehdotuksia jatkotoimenpiteiksi.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  ISBN (Electronic)978-951-38-7272-4
  ISBN (Print)978-951-38-7271-7
  Publication statusPublished - 2009
  MoE publication typeNot Eligible

  Publication series

  SeriesVTT Tiedotteita - Research Notes
  Number2469
  ISSN1235-0605

  Fingerprint

  Feasibility Studies
  Safety

  Keywords

  • traffic safety
  • land use
  • planning

  Cite this

  Peltola, H., & Räsänen, J. (2009). Liikenneturvallisuus erilaisissa suunnitelmissa: Esiselvitys. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Research Notes, No. 2469
  Peltola, Harri ; Räsänen, Jukka. / Liikenneturvallisuus erilaisissa suunnitelmissa : Esiselvitys. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2009. (VTT Tiedotteita - Research Notes; No. 2469).
  @book{ea83d21c22c74b0fb7a7d0f9cd9166e8,
  title = "Liikenneturvallisuus erilaisissa suunnitelmissa: Esiselvitys",
  abstract = "Liikennej{\"a}rjestelm{\"a}n ja maank{\"a}yt{\"o}n suunnittelun tulisi olla vuorovaikutteinen prosessi. K{\"a}yt{\"a}nn{\"o}ss{\"a} suunnittelu sis{\"a}lt{\"a}{\"a} kuitenkin usein erillisi{\"a} prosesseja, joissa tietoa l{\"a}hinn{\"a} sy{\"o}tet{\"a}{\"a}n suunnitelmasta toiseen. Vastaavanlaisia puutteita yhteistoiminnassa on my{\"o}s liikennesuunnitteluohjelmien ja liikenneturvallisuuden arviointiohjelmien v{\"a}lill{\"a} sek{\"a} liikenneturvallisuuden eri arviointimenetelmien yhteisty{\"o}ss{\"a}. Tilanteen hahmottamiseksi j{\"a}rjestettiin ryhm{\"a}ty{\"o}tilaisuus, johon kutsuttiin maank{\"a}yt{\"o}n, liikenteen ja turvallisuuden arviointiohjelmien kanssa eri tavoin tekemisiss{\"a} olevia tahoja. Tilaisuuden tavoitteena oli, ett{\"a} eri ohjelmien kehittelyss{\"a} voitaisiin jatkossa entist{\"a} enemm{\"a}n hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} yhteisty{\"o}n tuomia etuja ja kehitysty{\"o} voitaisiin tehd{\"a} tietoisena muiden ohjelmien l{\"a}ht{\"o}kohdista ja periaatteista. Tilaisuudessa todettiin useita tietopuutteita ja yhteisty{\"o}n ongelmia, kirjattiin kehitt{\"a}mistarpeita ja tehtiin ehdotuksia jatkotoimenpiteiksi.",
  keywords = "traffic safety, land use, planning",
  author = "Harri Peltola and Jukka R{\"a}s{\"a}nen",
  note = "Project code: 10404",
  year = "2009",
  language = "Finnish",
  isbn = "978-951-38-7271-7",
  series = "VTT Tiedotteita - Research Notes",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "2469",
  address = "Finland",

  }

  Peltola, H & Räsänen, J 2009, Liikenneturvallisuus erilaisissa suunnitelmissa: Esiselvitys. VTT Tiedotteita - Research Notes, no. 2469, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Liikenneturvallisuus erilaisissa suunnitelmissa : Esiselvitys. / Peltola, Harri; Räsänen, Jukka.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2009. (VTT Tiedotteita - Research Notes; No. 2469).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Liikenneturvallisuus erilaisissa suunnitelmissa

  T2 - Esiselvitys

  AU - Peltola, Harri

  AU - Räsänen, Jukka

  N1 - Project code: 10404

  PY - 2009

  Y1 - 2009

  N2 - Liikennejärjestelmän ja maankäytön suunnittelun tulisi olla vuorovaikutteinen prosessi. Käytännössä suunnittelu sisältää kuitenkin usein erillisiä prosesseja, joissa tietoa lähinnä syötetään suunnitelmasta toiseen. Vastaavanlaisia puutteita yhteistoiminnassa on myös liikennesuunnitteluohjelmien ja liikenneturvallisuuden arviointiohjelmien välillä sekä liikenneturvallisuuden eri arviointimenetelmien yhteistyössä. Tilanteen hahmottamiseksi järjestettiin ryhmätyötilaisuus, johon kutsuttiin maankäytön, liikenteen ja turvallisuuden arviointiohjelmien kanssa eri tavoin tekemisissä olevia tahoja. Tilaisuuden tavoitteena oli, että eri ohjelmien kehittelyssä voitaisiin jatkossa entistä enemmän hyödyntää yhteistyön tuomia etuja ja kehitystyö voitaisiin tehdä tietoisena muiden ohjelmien lähtökohdista ja periaatteista. Tilaisuudessa todettiin useita tietopuutteita ja yhteistyön ongelmia, kirjattiin kehittämistarpeita ja tehtiin ehdotuksia jatkotoimenpiteiksi.

  AB - Liikennejärjestelmän ja maankäytön suunnittelun tulisi olla vuorovaikutteinen prosessi. Käytännössä suunnittelu sisältää kuitenkin usein erillisiä prosesseja, joissa tietoa lähinnä syötetään suunnitelmasta toiseen. Vastaavanlaisia puutteita yhteistoiminnassa on myös liikennesuunnitteluohjelmien ja liikenneturvallisuuden arviointiohjelmien välillä sekä liikenneturvallisuuden eri arviointimenetelmien yhteistyössä. Tilanteen hahmottamiseksi järjestettiin ryhmätyötilaisuus, johon kutsuttiin maankäytön, liikenteen ja turvallisuuden arviointiohjelmien kanssa eri tavoin tekemisissä olevia tahoja. Tilaisuuden tavoitteena oli, että eri ohjelmien kehittelyssä voitaisiin jatkossa entistä enemmän hyödyntää yhteistyön tuomia etuja ja kehitystyö voitaisiin tehdä tietoisena muiden ohjelmien lähtökohdista ja periaatteista. Tilaisuudessa todettiin useita tietopuutteita ja yhteistyön ongelmia, kirjattiin kehittämistarpeita ja tehtiin ehdotuksia jatkotoimenpiteiksi.

  KW - traffic safety

  KW - land use

  KW - planning

  M3 - Report

  SN - 978-951-38-7271-7

  T3 - VTT Tiedotteita - Research Notes

  BT - Liikenneturvallisuus erilaisissa suunnitelmissa

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Peltola H, Räsänen J. Liikenneturvallisuus erilaisissa suunnitelmissa: Esiselvitys. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2009. (VTT Tiedotteita - Research Notes; No. 2469).