Liikenneturvallisuus erilaisissa suunnitelmissa: Esiselvitys

Harri Peltola, Jukka Räsänen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Liikennejärjestelmän ja maankäytön suunnittelun tulisi olla vuorovaikutteinen prosessi. Käytännössä suunnittelu sisältää kuitenkin usein erillisiä prosesseja, joissa tietoa lähinnä syötetään suunnitelmasta toiseen. Vastaavanlaisia puutteita yhteistoiminnassa on myös liikennesuunnitteluohjelmien ja liikenneturvallisuuden arviointiohjelmien välillä sekä liikenneturvallisuuden eri arviointimenetelmien yhteistyössä. Tilanteen hahmottamiseksi järjestettiin ryhmätyötilaisuus, johon kutsuttiin maankäytön, liikenteen ja turvallisuuden arviointiohjelmien kanssa eri tavoin tekemisissä olevia tahoja. Tilaisuuden tavoitteena oli, että eri ohjelmien kehittelyssä voitaisiin jatkossa entistä enemmän hyödyntää yhteistyön tuomia etuja ja kehitystyö voitaisiin tehdä tietoisena muiden ohjelmien lähtökohdista ja periaatteista. Tilaisuudessa todettiin useita tietopuutteita ja yhteistyön ongelmia, kirjattiin kehittämistarpeita ja tehtiin ehdotuksia jatkotoimenpiteiksi.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
ISBN (Electronic)978-951-38-7272-4
ISBN (Print)978-951-38-7271-7
Publication statusPublished - 2009
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Research Notes
Number2469
ISSN1235-0605

Fingerprint

Feasibility Studies
Safety

Keywords

  • traffic safety
  • land use
  • planning

Cite this

Peltola, H., & Räsänen, J. (2009). Liikenneturvallisuus erilaisissa suunnitelmissa: Esiselvitys. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Research Notes, No. 2469
Peltola, Harri ; Räsänen, Jukka. / Liikenneturvallisuus erilaisissa suunnitelmissa : Esiselvitys. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2009. (VTT Tiedotteita - Research Notes; No. 2469).
@book{ea83d21c22c74b0fb7a7d0f9cd9166e8,
title = "Liikenneturvallisuus erilaisissa suunnitelmissa: Esiselvitys",
abstract = "Liikennej{\"a}rjestelm{\"a}n ja maank{\"a}yt{\"o}n suunnittelun tulisi olla vuorovaikutteinen prosessi. K{\"a}yt{\"a}nn{\"o}ss{\"a} suunnittelu sis{\"a}lt{\"a}{\"a} kuitenkin usein erillisi{\"a} prosesseja, joissa tietoa l{\"a}hinn{\"a} sy{\"o}tet{\"a}{\"a}n suunnitelmasta toiseen. Vastaavanlaisia puutteita yhteistoiminnassa on my{\"o}s liikennesuunnitteluohjelmien ja liikenneturvallisuuden arviointiohjelmien v{\"a}lill{\"a} sek{\"a} liikenneturvallisuuden eri arviointimenetelmien yhteisty{\"o}ss{\"a}. Tilanteen hahmottamiseksi j{\"a}rjestettiin ryhm{\"a}ty{\"o}tilaisuus, johon kutsuttiin maank{\"a}yt{\"o}n, liikenteen ja turvallisuuden arviointiohjelmien kanssa eri tavoin tekemisiss{\"a} olevia tahoja. Tilaisuuden tavoitteena oli, ett{\"a} eri ohjelmien kehittelyss{\"a} voitaisiin jatkossa entist{\"a} enemm{\"a}n hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} yhteisty{\"o}n tuomia etuja ja kehitysty{\"o} voitaisiin tehd{\"a} tietoisena muiden ohjelmien l{\"a}ht{\"o}kohdista ja periaatteista. Tilaisuudessa todettiin useita tietopuutteita ja yhteisty{\"o}n ongelmia, kirjattiin kehitt{\"a}mistarpeita ja tehtiin ehdotuksia jatkotoimenpiteiksi.",
keywords = "traffic safety, land use, planning",
author = "Harri Peltola and Jukka R{\"a}s{\"a}nen",
note = "Project code: 10404",
year = "2009",
language = "Finnish",
isbn = "978-951-38-7271-7",
series = "VTT Tiedotteita - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "2469",
address = "Finland",

}

Peltola, H & Räsänen, J 2009, Liikenneturvallisuus erilaisissa suunnitelmissa: Esiselvitys. VTT Tiedotteita - Research Notes, no. 2469, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Liikenneturvallisuus erilaisissa suunnitelmissa : Esiselvitys. / Peltola, Harri; Räsänen, Jukka.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2009. (VTT Tiedotteita - Research Notes; No. 2469).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Liikenneturvallisuus erilaisissa suunnitelmissa

T2 - Esiselvitys

AU - Peltola, Harri

AU - Räsänen, Jukka

N1 - Project code: 10404

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Liikennejärjestelmän ja maankäytön suunnittelun tulisi olla vuorovaikutteinen prosessi. Käytännössä suunnittelu sisältää kuitenkin usein erillisiä prosesseja, joissa tietoa lähinnä syötetään suunnitelmasta toiseen. Vastaavanlaisia puutteita yhteistoiminnassa on myös liikennesuunnitteluohjelmien ja liikenneturvallisuuden arviointiohjelmien välillä sekä liikenneturvallisuuden eri arviointimenetelmien yhteistyössä. Tilanteen hahmottamiseksi järjestettiin ryhmätyötilaisuus, johon kutsuttiin maankäytön, liikenteen ja turvallisuuden arviointiohjelmien kanssa eri tavoin tekemisissä olevia tahoja. Tilaisuuden tavoitteena oli, että eri ohjelmien kehittelyssä voitaisiin jatkossa entistä enemmän hyödyntää yhteistyön tuomia etuja ja kehitystyö voitaisiin tehdä tietoisena muiden ohjelmien lähtökohdista ja periaatteista. Tilaisuudessa todettiin useita tietopuutteita ja yhteistyön ongelmia, kirjattiin kehittämistarpeita ja tehtiin ehdotuksia jatkotoimenpiteiksi.

AB - Liikennejärjestelmän ja maankäytön suunnittelun tulisi olla vuorovaikutteinen prosessi. Käytännössä suunnittelu sisältää kuitenkin usein erillisiä prosesseja, joissa tietoa lähinnä syötetään suunnitelmasta toiseen. Vastaavanlaisia puutteita yhteistoiminnassa on myös liikennesuunnitteluohjelmien ja liikenneturvallisuuden arviointiohjelmien välillä sekä liikenneturvallisuuden eri arviointimenetelmien yhteistyössä. Tilanteen hahmottamiseksi järjestettiin ryhmätyötilaisuus, johon kutsuttiin maankäytön, liikenteen ja turvallisuuden arviointiohjelmien kanssa eri tavoin tekemisissä olevia tahoja. Tilaisuuden tavoitteena oli, että eri ohjelmien kehittelyssä voitaisiin jatkossa entistä enemmän hyödyntää yhteistyön tuomia etuja ja kehitystyö voitaisiin tehdä tietoisena muiden ohjelmien lähtökohdista ja periaatteista. Tilaisuudessa todettiin useita tietopuutteita ja yhteistyön ongelmia, kirjattiin kehittämistarpeita ja tehtiin ehdotuksia jatkotoimenpiteiksi.

KW - traffic safety

KW - land use

KW - planning

M3 - Report

SN - 978-951-38-7271-7

T3 - VTT Tiedotteita - Research Notes

BT - Liikenneturvallisuus erilaisissa suunnitelmissa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Peltola H, Räsänen J. Liikenneturvallisuus erilaisissa suunnitelmissa: Esiselvitys. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2009. (VTT Tiedotteita - Research Notes; No. 2469).