Lisää strategista otetta kansainväliseen teknologiayhteistyöhön

Translated title of the contribution: Towards a more strategic approach in international technology cooperation

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Globaali teknologian kehitys on hyötynyt huomattavasti tutkimuksen, tieteen ja innovaatiotoiminnan avoimuudesta sekä kansainvälisestä yhteistyöstä. Samalla kehitys on kuitenkin johtanut siihen, että autokraattiset valtiot pyrkivät heikentämään demokraattisia yhteiskuntia ja niiden arvoja teknologisten sovellusten avulla. Geopoliittisen ympäristön murros tarkoittaa sitä, että samanmielisten demokratioiden on tehtävä yhä vahvemmin yhteistyötä erilaisten uhkien torjumiseksi. Tämän selvityksen tavoitteena on tarjota kansallinen kehys Suomen hyvinvoinnin ja turvallisuuden vahvistamiseksi kansainvälisen teknologiayhteistyön avulla. Selvitys perustuu Suomen ja suomalaisten toimijoiden kansainvälisten teknologiasopimusten ja järjestelyiden kartoittamiseen, ja sen tarkoituksena on selvittää, miten kansainvälistä teknologiayhteistyötä voitaisiin kehittää entistä kriisinkestävämmäksi. Osana selvitystä toteutettiin laaja kansallisille sidosryhmille osoitettu kysely sekä haastateltiin kansallisia ja kansainvälisiä sidosryhmiä. Selvityksen perusteella voidaan todeta, että toimiva kansainvälinen teknologiayhteistyö edellyttää
tasapainoista kansallista innovaatiojärjestelmää, joka perustuu strategisten painopisteiden valintaan, poikkihallinnollisen koordinaation kehittämiseen ja erilaisten yhteistyömuotojen sekä rahoituskanavien jouhevaan käyttöön (ja toimintaan). Kansalliseen strategiseen toimintamalliin perustuva kansainvälinen teknologiayhteistyö auttaa sidosryhmiä paremmin määrittämään, mitä varten yhteistyötä tehdään, kenen kanssa sitä tehdään ja miten sitä toteutetaan.
Translated title of the contributionTowards a more strategic approach in international technology cooperation
Original languageFinnish
PublisherMinistry of Economic Affairs and Employment
Number of pages10
Publication statusPublished - 12 May 2023
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Keywords

  • international cooperation
  • technology

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Towards a more strategic approach in international technology cooperation'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this