Lisäävän tuotannon uudet liiketoimintamallit ja verkostot

Research output: Contribution to conferenceConference articleProfessional

Abstract

AM tulee muuttamaan merkittävästi toimialoja ja verkostoja. Syntyy kokonaan uusia rooleja ja toimintoja. Jokaisen toimijan (nykyisen ja tulevan) tulee pohtia omaa rooliaan uudessa toimintaympäristössä. AM-liito-hankkeessa on tunnistettu mahdollisia liiketoimintamalleja sekä niihin liittyviä reunaehtoja. Työkaluina on käytetty Business Model Canvasta ja SWOT-analyysiä. Tarkastelun kohteeksi otettiin neljä päätyövaihetta: tuotesuunnittelu, AM-suunnittelu, AM-valmistus ja jälkikäsittely. Näihin toimintoihin uuden teknologian käyttöönotto tulee vaikuttamaan merkittävästi ja näillä alueilla tarvitaan uutta osaamista. Haluamme tarjota yrityksille malleja/työkaluja arvioida itselleen parhaiten sopivaa toimintamallia.
Original languageFinnish
Publication statusPublished - 2016
MoE publication typeNot Eligible
EventAM-Liito projektiryhmän kokous - Espoo, Finland
Duration: 24 Aug 2016 → …

Other

OtherAM-Liito projektiryhmän kokous
CountryFinland
CityEspoo
Period24/08/16 → …

Keywords

  • additive manufacturing
  • business model
  • value network

Cite this

Jussila, A., Simons, M., & Puukko, P. (2016). Lisäävän tuotannon uudet liiketoimintamallit ja verkostot. Paper presented at AM-Liito projektiryhmän kokous, Espoo, Finland.
Jussila, Ari ; Simons, Magnus ; Puukko, Pasi. / Lisäävän tuotannon uudet liiketoimintamallit ja verkostot. Paper presented at AM-Liito projektiryhmän kokous, Espoo, Finland.
@conference{a13b5ad278cd4333a12c2354a0b07e07,
title = "Lis{\"a}{\"a}v{\"a}n tuotannon uudet liiketoimintamallit ja verkostot",
abstract = "AM tulee muuttamaan merkitt{\"a}v{\"a}sti toimialoja ja verkostoja. Syntyy kokonaan uusia rooleja ja toimintoja. Jokaisen toimijan (nykyisen ja tulevan) tulee pohtia omaa rooliaan uudessa toimintaymp{\"a}rist{\"o}ss{\"a}. AM-liito-hankkeessa on tunnistettu mahdollisia liiketoimintamalleja sek{\"a} niihin liittyvi{\"a} reunaehtoja. Ty{\"o}kaluina on k{\"a}ytetty Business Model Canvasta ja SWOT-analyysi{\"a}. Tarkastelun kohteeksi otettiin nelj{\"a} p{\"a}{\"a}ty{\"o}vaihetta: tuotesuunnittelu, AM-suunnittelu, AM-valmistus ja j{\"a}lkik{\"a}sittely. N{\"a}ihin toimintoihin uuden teknologian k{\"a}ytt{\"o}{\"o}notto tulee vaikuttamaan merkitt{\"a}v{\"a}sti ja n{\"a}ill{\"a} alueilla tarvitaan uutta osaamista. Haluamme tarjota yrityksille malleja/ty{\"o}kaluja arvioida itselleen parhaiten sopivaa toimintamallia.",
keywords = "additive manufacturing, business model, value network",
author = "Ari Jussila and Magnus Simons and Pasi Puukko",
note = "Project code: 101201 ; null ; Conference date: 24-08-2016",
year = "2016",
language = "Finnish",

}

Jussila, A, Simons, M & Puukko, P 2016, 'Lisäävän tuotannon uudet liiketoimintamallit ja verkostot' Paper presented at AM-Liito projektiryhmän kokous, Espoo, Finland, 24/08/16, .

Lisäävän tuotannon uudet liiketoimintamallit ja verkostot. / Jussila, Ari; Simons, Magnus; Puukko, Pasi.

2016. Paper presented at AM-Liito projektiryhmän kokous, Espoo, Finland.

Research output: Contribution to conferenceConference articleProfessional

TY - CONF

T1 - Lisäävän tuotannon uudet liiketoimintamallit ja verkostot

AU - Jussila, Ari

AU - Simons, Magnus

AU - Puukko, Pasi

N1 - Project code: 101201

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - AM tulee muuttamaan merkittävästi toimialoja ja verkostoja. Syntyy kokonaan uusia rooleja ja toimintoja. Jokaisen toimijan (nykyisen ja tulevan) tulee pohtia omaa rooliaan uudessa toimintaympäristössä. AM-liito-hankkeessa on tunnistettu mahdollisia liiketoimintamalleja sekä niihin liittyviä reunaehtoja. Työkaluina on käytetty Business Model Canvasta ja SWOT-analyysiä. Tarkastelun kohteeksi otettiin neljä päätyövaihetta: tuotesuunnittelu, AM-suunnittelu, AM-valmistus ja jälkikäsittely. Näihin toimintoihin uuden teknologian käyttöönotto tulee vaikuttamaan merkittävästi ja näillä alueilla tarvitaan uutta osaamista. Haluamme tarjota yrityksille malleja/työkaluja arvioida itselleen parhaiten sopivaa toimintamallia.

AB - AM tulee muuttamaan merkittävästi toimialoja ja verkostoja. Syntyy kokonaan uusia rooleja ja toimintoja. Jokaisen toimijan (nykyisen ja tulevan) tulee pohtia omaa rooliaan uudessa toimintaympäristössä. AM-liito-hankkeessa on tunnistettu mahdollisia liiketoimintamalleja sekä niihin liittyviä reunaehtoja. Työkaluina on käytetty Business Model Canvasta ja SWOT-analyysiä. Tarkastelun kohteeksi otettiin neljä päätyövaihetta: tuotesuunnittelu, AM-suunnittelu, AM-valmistus ja jälkikäsittely. Näihin toimintoihin uuden teknologian käyttöönotto tulee vaikuttamaan merkittävästi ja näillä alueilla tarvitaan uutta osaamista. Haluamme tarjota yrityksille malleja/työkaluja arvioida itselleen parhaiten sopivaa toimintamallia.

KW - additive manufacturing

KW - business model

KW - value network

M3 - Conference article

ER -

Jussila A, Simons M, Puukko P. Lisäävän tuotannon uudet liiketoimintamallit ja verkostot. 2016. Paper presented at AM-Liito projektiryhmän kokous, Espoo, Finland.