Logistiikka Belgiassa: Vierailukokemuksia keväältä 2006

Translated title of the contribution: Logistics in Belgium: Perceptions from 2006

Kai Häkkinen, Jukka Hemilä, Erno Salmela, Ari Happonen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

VTT:n ja LTY:n yhteisessä Temo-tutkimushankkeessa toteutettiin vierailu Belgiaan 29.5.-31.5.2006. Matkan tavoitteena oli selvittää toimitusketjujen hallinnan ja logistiikan nykytilaa Belgiassa. Tarkoituksena oli saada käsitystä Belgian logistiikan tutkimuksesta ja logistiikan sovelluksista. Logistiikan ulkoistus näyttää olevan yleistä Belgiassa. Kaikessa korostuvat suuret volyymit, joita Suomessa nähdään harvoin. Antwerpenin ja Rotterdamin satamat ovat portti Eurooppaan ja sieltä ulos, mikä selittää suuret volyymit. Kaikissa vierailemissamme yrityksissä korostui jatkuvan kehittämisen pyrkimys. Jokaisella yrityksellä on selkeä näkemys tulevaisuuden trendeistä. Trendit ovat pitkälti samoja, joita olemme tottuneet näkemään suomalaisissa esityksissä: lyhentyneet tuotteiden elinkaaret, lyhentyneet ja luotettavat toimitusajat, lisääntyneet tuotevariantit, asiakkaat dominoivat valmistajia ja globalisaatio. Teknologioiden osalta jokaisessa kohdeyrityksessä keskeisellä sijalla oli logistiikan tietojärjestelmien kehittäminen ja siinä erityisesti kytkennät ja integraatiot asiakkaiden järjestelmiin. Näillä yrityksillä varastot olivat pääosin paikallisia. Ehkä tästä syystä emme kuulleet missään vaiheessa mobiiliteknologioiden soveltamisajatuksia. VMI-konseptit eivät myöskään korostuneet missään vaiheessa. VMI- sekä CPFR-mallit näkyivät tosin eräinä tulevaisuuden toimintamalleina.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages34
ISBN (Electronic)951-38-6608-4
Publication statusPublished - 2006
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Working Papers
Number56

Fingerprint

Belgium

Keywords

  • logistics services
  • logistics
  • outsourcing
  • Belgium
  • information technology
  • client systems
  • logistics research

Cite this

Häkkinen, K., Hemilä, J., Salmela, E., & Happonen, A. (2006). Logistiikka Belgiassa: Vierailukokemuksia keväältä 2006. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Working Papers, No. 56
Häkkinen, Kai ; Hemilä, Jukka ; Salmela, Erno ; Happonen, Ari. / Logistiikka Belgiassa : Vierailukokemuksia keväältä 2006. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2006. 34 p. (VTT Working Papers; No. 56).
@book{fce490212b3c4127a47c0ec5ac294898,
title = "Logistiikka Belgiassa: Vierailukokemuksia kev{\"a}{\"a}lt{\"a} 2006",
abstract = "VTT:n ja LTY:n yhteisess{\"a} Temo-tutkimushankkeessa toteutettiin vierailu Belgiaan 29.5.-31.5.2006. Matkan tavoitteena oli selvitt{\"a}{\"a} toimitusketjujen hallinnan ja logistiikan nykytilaa Belgiassa. Tarkoituksena oli saada k{\"a}sityst{\"a} Belgian logistiikan tutkimuksesta ja logistiikan sovelluksista. Logistiikan ulkoistus n{\"a}ytt{\"a}{\"a} olevan yleist{\"a} Belgiassa. Kaikessa korostuvat suuret volyymit, joita Suomessa n{\"a}hd{\"a}{\"a}n harvoin. Antwerpenin ja Rotterdamin satamat ovat portti Eurooppaan ja sielt{\"a} ulos, mik{\"a} selitt{\"a}{\"a} suuret volyymit. Kaikissa vierailemissamme yrityksiss{\"a} korostui jatkuvan kehitt{\"a}misen pyrkimys. Jokaisella yrityksell{\"a} on selke{\"a} n{\"a}kemys tulevaisuuden trendeist{\"a}. Trendit ovat pitk{\"a}lti samoja, joita olemme tottuneet n{\"a}kem{\"a}{\"a}n suomalaisissa esityksiss{\"a}: lyhentyneet tuotteiden elinkaaret, lyhentyneet ja luotettavat toimitusajat, lis{\"a}{\"a}ntyneet tuotevariantit, asiakkaat dominoivat valmistajia ja globalisaatio. Teknologioiden osalta jokaisessa kohdeyrityksess{\"a} keskeisell{\"a} sijalla oli logistiikan tietoj{\"a}rjestelmien kehitt{\"a}minen ja siin{\"a} erityisesti kytkenn{\"a}t ja integraatiot asiakkaiden j{\"a}rjestelmiin. N{\"a}ill{\"a} yrityksill{\"a} varastot olivat p{\"a}{\"a}osin paikallisia. Ehk{\"a} t{\"a}st{\"a} syyst{\"a} emme kuulleet miss{\"a}{\"a}n vaiheessa mobiiliteknologioiden soveltamisajatuksia. VMI-konseptit eiv{\"a}t my{\"o}sk{\"a}{\"a}n korostuneet miss{\"a}{\"a}n vaiheessa. VMI- sek{\"a} CPFR-mallit n{\"a}kyiv{\"a}t tosin er{\"a}in{\"a} tulevaisuuden toimintamalleina.",
keywords = "logistics services, logistics, outsourcing, Belgium, information technology, client systems, logistics research",
author = "Kai H{\"a}kkinen and Jukka Hemil{\"a} and Erno Salmela and Ari Happonen",
note = "Project code: 4176-1.0",
year = "2006",
language = "Finnish",
series = "VTT Working Papers",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "56",
address = "Finland",

}

Häkkinen, K, Hemilä, J, Salmela, E & Happonen, A 2006, Logistiikka Belgiassa: Vierailukokemuksia keväältä 2006. VTT Working Papers, no. 56, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Logistiikka Belgiassa : Vierailukokemuksia keväältä 2006. / Häkkinen, Kai; Hemilä, Jukka; Salmela, Erno; Happonen, Ari.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2006. 34 p. (VTT Working Papers; No. 56).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Logistiikka Belgiassa

T2 - Vierailukokemuksia keväältä 2006

AU - Häkkinen, Kai

AU - Hemilä, Jukka

AU - Salmela, Erno

AU - Happonen, Ari

N1 - Project code: 4176-1.0

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - VTT:n ja LTY:n yhteisessä Temo-tutkimushankkeessa toteutettiin vierailu Belgiaan 29.5.-31.5.2006. Matkan tavoitteena oli selvittää toimitusketjujen hallinnan ja logistiikan nykytilaa Belgiassa. Tarkoituksena oli saada käsitystä Belgian logistiikan tutkimuksesta ja logistiikan sovelluksista. Logistiikan ulkoistus näyttää olevan yleistä Belgiassa. Kaikessa korostuvat suuret volyymit, joita Suomessa nähdään harvoin. Antwerpenin ja Rotterdamin satamat ovat portti Eurooppaan ja sieltä ulos, mikä selittää suuret volyymit. Kaikissa vierailemissamme yrityksissä korostui jatkuvan kehittämisen pyrkimys. Jokaisella yrityksellä on selkeä näkemys tulevaisuuden trendeistä. Trendit ovat pitkälti samoja, joita olemme tottuneet näkemään suomalaisissa esityksissä: lyhentyneet tuotteiden elinkaaret, lyhentyneet ja luotettavat toimitusajat, lisääntyneet tuotevariantit, asiakkaat dominoivat valmistajia ja globalisaatio. Teknologioiden osalta jokaisessa kohdeyrityksessä keskeisellä sijalla oli logistiikan tietojärjestelmien kehittäminen ja siinä erityisesti kytkennät ja integraatiot asiakkaiden järjestelmiin. Näillä yrityksillä varastot olivat pääosin paikallisia. Ehkä tästä syystä emme kuulleet missään vaiheessa mobiiliteknologioiden soveltamisajatuksia. VMI-konseptit eivät myöskään korostuneet missään vaiheessa. VMI- sekä CPFR-mallit näkyivät tosin eräinä tulevaisuuden toimintamalleina.

AB - VTT:n ja LTY:n yhteisessä Temo-tutkimushankkeessa toteutettiin vierailu Belgiaan 29.5.-31.5.2006. Matkan tavoitteena oli selvittää toimitusketjujen hallinnan ja logistiikan nykytilaa Belgiassa. Tarkoituksena oli saada käsitystä Belgian logistiikan tutkimuksesta ja logistiikan sovelluksista. Logistiikan ulkoistus näyttää olevan yleistä Belgiassa. Kaikessa korostuvat suuret volyymit, joita Suomessa nähdään harvoin. Antwerpenin ja Rotterdamin satamat ovat portti Eurooppaan ja sieltä ulos, mikä selittää suuret volyymit. Kaikissa vierailemissamme yrityksissä korostui jatkuvan kehittämisen pyrkimys. Jokaisella yrityksellä on selkeä näkemys tulevaisuuden trendeistä. Trendit ovat pitkälti samoja, joita olemme tottuneet näkemään suomalaisissa esityksissä: lyhentyneet tuotteiden elinkaaret, lyhentyneet ja luotettavat toimitusajat, lisääntyneet tuotevariantit, asiakkaat dominoivat valmistajia ja globalisaatio. Teknologioiden osalta jokaisessa kohdeyrityksessä keskeisellä sijalla oli logistiikan tietojärjestelmien kehittäminen ja siinä erityisesti kytkennät ja integraatiot asiakkaiden järjestelmiin. Näillä yrityksillä varastot olivat pääosin paikallisia. Ehkä tästä syystä emme kuulleet missään vaiheessa mobiiliteknologioiden soveltamisajatuksia. VMI-konseptit eivät myöskään korostuneet missään vaiheessa. VMI- sekä CPFR-mallit näkyivät tosin eräinä tulevaisuuden toimintamalleina.

KW - logistics services

KW - logistics

KW - outsourcing

KW - Belgium

KW - information technology

KW - client systems

KW - logistics research

M3 - Report

T3 - VTT Working Papers

BT - Logistiikka Belgiassa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Häkkinen K, Hemilä J, Salmela E, Happonen A. Logistiikka Belgiassa: Vierailukokemuksia keväältä 2006. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2006. 34 p. (VTT Working Papers; No. 56).