Lohkoketjuteknologian mahdollisuudet ja hyödyt sosiaali- ja terveydenhuollossa

Translated title of the contribution: Opportunities and benefits of blockchain technology in social and health care

Jarno Salonen (Corresponding author), Kimmo Halunen, Heidi Korhonen, Jaakko Lähteenmäki, Pasi Pussinen, Visa Vallivaara, Teemu Väisänen, Peter Ylén

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat huomattava julkinen kuluerä: maakuntien sote-tehtävien kustannuksiksi on arvioitu 18,7 mrd. euroa. Sosiaali- ja terveydenhuollon tehostamiseksi toteutetaan uudistusta, jonka keskeisenä ajatuksena on perusterveydenhuollon vahvistaminen ja painopisteen siirto sairauksien hoidosta terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitoon. Uudistuksessa tähdätään 3 mrd. euron säästöihin.
  VTT:n toteuttamassa hankkeessa ”Lohkoketjuteknologian hyödyntämisen mahdollisuudet ja hyödyt” selvitettiin erilaisia lohkoketju- ja älysopimusratkaisuja sekä arvioitiin, miten näitä teknologioita voitaisiin hyödyntää sosiaali- ja terveydenhuollossa. Hankkeessa on pyritty hahmottamaan erityisesti lohkoketjujen mahdollista roolia terveydenhuoltoa tukevassa ICT-infrastruktuurissa ottaen huomioon sote-uudistuksen säästötavoitteet.
  Hankkeen tuloksena syntyi tietoa lohkoketjun hyödyntämismahdollisuuksista annetussa kontekstissa sekä ehdotuksia toimintamalleista ja -tavoista, millä lohkoketjuteknologia voidaan ottaa käyttöön terveydenhuollossa ja muissa hyvinvointia tukevissa palveluissa.
  Translated title of the contributionOpportunities and benefits of blockchain technology in social and health care
  Original languageFinnish
  PublisherPrime Minister's Office Finland
  Commissioning bodyPrime Minister's Office Finland
  Number of pages67
  ISBN (Electronic)978-952-287-490-0
  Publication statusPublished - 8 Jan 2018
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  SeriesValtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja
  Number80
  Volume2017

  Keywords

  • cryptography
  • databases
  • e-services
  • electronic services

  Fingerprint

  Dive into the research topics of 'Opportunities and benefits of blockchain technology in social and health care'. Together they form a unique fingerprint.

  Cite this