Luotettavuusanalyysiohjelmistojen käyttö elektroniikkasuunnittelussa

Jyrki Kimmel, Marita Hietikko, Maini Williams

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Luotettavuus on yksi tärkeimmistä teknisen suunnittelun kriteereistä. Elektroniikkateollisuuden tietokoneavusteiset suunnittelumenetelmät ovat saamassa rinnalleen luotettavuusanalyysiohjelmistoja. Julkaisussa esitetään luotettavuussuunnittelun tärkeimmät viranomaismääräykset sekä tiedot luotettavuusanalyysiohjelmistojen kaupallisesta saatavuudesta ja tulokset tärkeimpien luotettavuusanalyysiohjelmistojen evaluoinneista. Kaupallisten luotettavuusanalyysiohjelmien saatavuus selvitettiin kirjallisuushaulla ja teollisuussihteeritoimeksiantoina. Haussa löytyneiden ja saatavilla olleiden luotettavuusanalyysiohjelmien demonstraatioversiot evaluoitiin tutkimukseen osallistuneissa yrityksissä. Demonstraatioversioista nähdään, että osa ohjelmista on varsin käyttökelpoisia apuneuvoja luotettavuusanalyysien tekoon osana suunnitteluprosessia. Mikään niistä ei kuitenkaan sellaisenaan sovi integroitujen suunnittelujärjestelmien osaksi, ja esimerkiksi liitynnät tietokantaohjelmiin ovat vaillinaisia tai puuttuvat kokonaan.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages57
ISBN (Print)951-38-4363-7
Publication statusPublished - 1993
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number1469
ISSN1235-0605

Keywords

 • reliability
 • performance
 • planning
 • technical aids
 • criteria
 • CAD
 • computer aided design
 • data processing
 • electronics
 • industries
 • computers
 • computer programs
 • analyzing
 • regulations
 • standards
 • failure
 • commerse
 • availability
 • evaluation
 • information retrieval
 • companies
 • databases

Cite this

Kimmel, J., Hietikko, M., & Williams, M. (1993). Luotettavuusanalyysiohjelmistojen käyttö elektroniikkasuunnittelussa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 1469
Kimmel, Jyrki ; Hietikko, Marita ; Williams, Maini. / Luotettavuusanalyysiohjelmistojen käyttö elektroniikkasuunnittelussa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1993. 57 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1469).
@book{c256e69c5b0545388a72b7672250a57a,
title = "Luotettavuusanalyysiohjelmistojen k{\"a}ytt{\"o} elektroniikkasuunnittelussa",
abstract = "Luotettavuus on yksi t{\"a}rkeimmist{\"a} teknisen suunnittelun kriteereist{\"a}. Elektroniikkateollisuuden tietokoneavusteiset suunnittelumenetelm{\"a}t ovat saamassa rinnalleen luotettavuusanalyysiohjelmistoja. Julkaisussa esitet{\"a}{\"a}n luotettavuussuunnittelun t{\"a}rkeimm{\"a}t viranomaism{\"a}{\"a}r{\"a}ykset sek{\"a} tiedot luotettavuusanalyysiohjelmistojen kaupallisesta saatavuudesta ja tulokset t{\"a}rkeimpien luotettavuusanalyysiohjelmistojen evaluoinneista. Kaupallisten luotettavuusanalyysiohjelmien saatavuus selvitettiin kirjallisuushaulla ja teollisuussihteeritoimeksiantoina. Haussa l{\"o}ytyneiden ja saatavilla olleiden luotettavuusanalyysiohjelmien demonstraatioversiot evaluoitiin tutkimukseen osallistuneissa yrityksiss{\"a}. Demonstraatioversioista n{\"a}hd{\"a}{\"a}n, ett{\"a} osa ohjelmista on varsin k{\"a}ytt{\"o}kelpoisia apuneuvoja luotettavuusanalyysien tekoon osana suunnitteluprosessia. Mik{\"a}{\"a}n niist{\"a} ei kuitenkaan sellaisenaan sovi integroitujen suunnitteluj{\"a}rjestelmien osaksi, ja esimerkiksi liitynn{\"a}t tietokantaohjelmiin ovat vaillinaisia tai puuttuvat kokonaan.",
keywords = "reliability, performance, planning, technical aids, criteria, CAD, computer aided design, data processing, electronics, industries, computers, computer programs, analyzing, regulations, standards, failure, commerse, availability, evaluation, information retrieval, companies, databases",
author = "Jyrki Kimmel and Marita Hietikko and Maini Williams",
year = "1993",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-4363-7",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1469",
address = "Finland",

}

Kimmel, J, Hietikko, M & Williams, M 1993, Luotettavuusanalyysiohjelmistojen käyttö elektroniikkasuunnittelussa. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 1469, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Luotettavuusanalyysiohjelmistojen käyttö elektroniikkasuunnittelussa. / Kimmel, Jyrki; Hietikko, Marita; Williams, Maini.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1993. 57 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1469).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Luotettavuusanalyysiohjelmistojen käyttö elektroniikkasuunnittelussa

AU - Kimmel, Jyrki

AU - Hietikko, Marita

AU - Williams, Maini

PY - 1993

Y1 - 1993

N2 - Luotettavuus on yksi tärkeimmistä teknisen suunnittelun kriteereistä. Elektroniikkateollisuuden tietokoneavusteiset suunnittelumenetelmät ovat saamassa rinnalleen luotettavuusanalyysiohjelmistoja. Julkaisussa esitetään luotettavuussuunnittelun tärkeimmät viranomaismääräykset sekä tiedot luotettavuusanalyysiohjelmistojen kaupallisesta saatavuudesta ja tulokset tärkeimpien luotettavuusanalyysiohjelmistojen evaluoinneista. Kaupallisten luotettavuusanalyysiohjelmien saatavuus selvitettiin kirjallisuushaulla ja teollisuussihteeritoimeksiantoina. Haussa löytyneiden ja saatavilla olleiden luotettavuusanalyysiohjelmien demonstraatioversiot evaluoitiin tutkimukseen osallistuneissa yrityksissä. Demonstraatioversioista nähdään, että osa ohjelmista on varsin käyttökelpoisia apuneuvoja luotettavuusanalyysien tekoon osana suunnitteluprosessia. Mikään niistä ei kuitenkaan sellaisenaan sovi integroitujen suunnittelujärjestelmien osaksi, ja esimerkiksi liitynnät tietokantaohjelmiin ovat vaillinaisia tai puuttuvat kokonaan.

AB - Luotettavuus on yksi tärkeimmistä teknisen suunnittelun kriteereistä. Elektroniikkateollisuuden tietokoneavusteiset suunnittelumenetelmät ovat saamassa rinnalleen luotettavuusanalyysiohjelmistoja. Julkaisussa esitetään luotettavuussuunnittelun tärkeimmät viranomaismääräykset sekä tiedot luotettavuusanalyysiohjelmistojen kaupallisesta saatavuudesta ja tulokset tärkeimpien luotettavuusanalyysiohjelmistojen evaluoinneista. Kaupallisten luotettavuusanalyysiohjelmien saatavuus selvitettiin kirjallisuushaulla ja teollisuussihteeritoimeksiantoina. Haussa löytyneiden ja saatavilla olleiden luotettavuusanalyysiohjelmien demonstraatioversiot evaluoitiin tutkimukseen osallistuneissa yrityksissä. Demonstraatioversioista nähdään, että osa ohjelmista on varsin käyttökelpoisia apuneuvoja luotettavuusanalyysien tekoon osana suunnitteluprosessia. Mikään niistä ei kuitenkaan sellaisenaan sovi integroitujen suunnittelujärjestelmien osaksi, ja esimerkiksi liitynnät tietokantaohjelmiin ovat vaillinaisia tai puuttuvat kokonaan.

KW - reliability

KW - performance

KW - planning

KW - technical aids

KW - criteria

KW - CAD

KW - computer aided design

KW - data processing

KW - electronics

KW - industries

KW - computers

KW - computer programs

KW - analyzing

KW - regulations

KW - standards

KW - failure

KW - commerse

KW - availability

KW - evaluation

KW - information retrieval

KW - companies

KW - databases

M3 - Report

SN - 951-38-4363-7

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - Luotettavuusanalyysiohjelmistojen käyttö elektroniikkasuunnittelussa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Kimmel J, Hietikko M, Williams M. Luotettavuusanalyysiohjelmistojen käyttö elektroniikkasuunnittelussa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1993. 57 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 1469).