Luovaa prosessikehitystä

Lasse T. Pesonen, Jean-Peter Ylén, Simo J. Salminen, Riihimäki Pasi

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Suomen Automaatioseura ry ja Messusäätiö ovat myöntäneet vuoden 2007 automaatiopalkinnon työryhmälle, joka koostuu Nokian ja VTT:n tutkijoista. Työryhmä on mallintanut ja simuloinut Nokia Oyj:n tuotekehityksen prosesseja, joista yksi näkyvimmistä sovelluksista on koulutussimulaattori. Palkittu simulaatio hyödyntää systeemidynamiikan menetelmiä, koska tuotekehityksen prosessit toimivat enemmän ihmisten kuin koneiden varassa, minkä vuoksi mallien laatimisessa on huomioitava monipuolisesti ilmiöitä, joita ei esiinny esimerkiksi tuotantolinjojen malleissa. Käytetty lähestymistapa soveltuu hyvinkin monimutkaisten järjestelmien kuvaamiseen ja ongelmien ratkaisuun, jos ne sisältävät inhimillistä toimintaa sekä erilaisia aikariippuvaisuuksia ja vuorovaikutussuhteita.
Original languageFinnish
Pages (from-to)29-31
JournalAutomaatioväylä
Volume23
Issue number6
Publication statusPublished - 2007
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Keywords

  • Management Flight simulators
  • system dynamics
  • product process
  • decision making
  • training

Cite this

Pesonen, L. T., Ylén, J-P., Salminen, S. J., & Pasi, R. (2007). Luovaa prosessikehitystä. Automaatioväylä, 23(6), 29-31.
Pesonen, Lasse T. ; Ylén, Jean-Peter ; Salminen, Simo J. ; Pasi, Riihimäki. / Luovaa prosessikehitystä. In: Automaatioväylä. 2007 ; Vol. 23, No. 6. pp. 29-31.
@article{43b471ef2f8a414bb2d659c46cefabc1,
title = "Luovaa prosessikehityst{\"a}",
abstract = "Suomen Automaatioseura ry ja Messus{\"a}{\"a}ti{\"o} ovat my{\"o}nt{\"a}neet vuoden 2007 automaatiopalkinnon ty{\"o}ryhm{\"a}lle, joka koostuu Nokian ja VTT:n tutkijoista. Ty{\"o}ryhm{\"a} on mallintanut ja simuloinut Nokia Oyj:n tuotekehityksen prosesseja, joista yksi n{\"a}kyvimmist{\"a} sovelluksista on koulutussimulaattori. Palkittu simulaatio hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} systeemidynamiikan menetelmi{\"a}, koska tuotekehityksen prosessit toimivat enemm{\"a}n ihmisten kuin koneiden varassa, mink{\"a} vuoksi mallien laatimisessa on huomioitava monipuolisesti ilmi{\"o}it{\"a}, joita ei esiinny esimerkiksi tuotantolinjojen malleissa. K{\"a}ytetty l{\"a}hestymistapa soveltuu hyvinkin monimutkaisten j{\"a}rjestelmien kuvaamiseen ja ongelmien ratkaisuun, jos ne sis{\"a}lt{\"a}v{\"a}t inhimillist{\"a} toimintaa sek{\"a} erilaisia aikariippuvaisuuksia ja vuorovaikutussuhteita.",
keywords = "Management Flight simulators, system dynamics, product process, decision making, training",
author = "Pesonen, {Lasse T.} and Jean-Peter Yl{\'e}n and Salminen, {Simo J.} and Riihim{\"a}ki Pasi",
year = "2007",
language = "Finnish",
volume = "23",
pages = "29--31",
journal = "Automaatiov{\"a}yl{\"a}",
issn = "0784-6428",
number = "6",

}

Pesonen, LT, Ylén, J-P, Salminen, SJ & Pasi, R 2007, 'Luovaa prosessikehitystä', Automaatioväylä, vol. 23, no. 6, pp. 29-31.

Luovaa prosessikehitystä. / Pesonen, Lasse T.; Ylén, Jean-Peter; Salminen, Simo J.; Pasi, Riihimäki.

In: Automaatioväylä, Vol. 23, No. 6, 2007, p. 29-31.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Luovaa prosessikehitystä

AU - Pesonen, Lasse T.

AU - Ylén, Jean-Peter

AU - Salminen, Simo J.

AU - Pasi, Riihimäki

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Suomen Automaatioseura ry ja Messusäätiö ovat myöntäneet vuoden 2007 automaatiopalkinnon työryhmälle, joka koostuu Nokian ja VTT:n tutkijoista. Työryhmä on mallintanut ja simuloinut Nokia Oyj:n tuotekehityksen prosesseja, joista yksi näkyvimmistä sovelluksista on koulutussimulaattori. Palkittu simulaatio hyödyntää systeemidynamiikan menetelmiä, koska tuotekehityksen prosessit toimivat enemmän ihmisten kuin koneiden varassa, minkä vuoksi mallien laatimisessa on huomioitava monipuolisesti ilmiöitä, joita ei esiinny esimerkiksi tuotantolinjojen malleissa. Käytetty lähestymistapa soveltuu hyvinkin monimutkaisten järjestelmien kuvaamiseen ja ongelmien ratkaisuun, jos ne sisältävät inhimillistä toimintaa sekä erilaisia aikariippuvaisuuksia ja vuorovaikutussuhteita.

AB - Suomen Automaatioseura ry ja Messusäätiö ovat myöntäneet vuoden 2007 automaatiopalkinnon työryhmälle, joka koostuu Nokian ja VTT:n tutkijoista. Työryhmä on mallintanut ja simuloinut Nokia Oyj:n tuotekehityksen prosesseja, joista yksi näkyvimmistä sovelluksista on koulutussimulaattori. Palkittu simulaatio hyödyntää systeemidynamiikan menetelmiä, koska tuotekehityksen prosessit toimivat enemmän ihmisten kuin koneiden varassa, minkä vuoksi mallien laatimisessa on huomioitava monipuolisesti ilmiöitä, joita ei esiinny esimerkiksi tuotantolinjojen malleissa. Käytetty lähestymistapa soveltuu hyvinkin monimutkaisten järjestelmien kuvaamiseen ja ongelmien ratkaisuun, jos ne sisältävät inhimillistä toimintaa sekä erilaisia aikariippuvaisuuksia ja vuorovaikutussuhteita.

KW - Management Flight simulators

KW - system dynamics

KW - product process

KW - decision making

KW - training

M3 - Article

VL - 23

SP - 29

EP - 31

JO - Automaatioväylä

JF - Automaatioväylä

SN - 0784-6428

IS - 6

ER -

Pesonen LT, Ylén J-P, Salminen SJ, Pasi R. Luovaa prosessikehitystä. Automaatioväylä. 2007;23(6):29-31.