Märän hiilen ja turpeen kuivausmenetelmien vertailu

Marja-Leena Kanervirta (Editor), Jarmo Hallikas (Editor)

Research output: Book/ReportBook (editor)

Abstract

Neuvostoliittolainen energiatutkimusalan asiantuntijavaltuuskunta vieraili Suomessa 5.- 9.1.1987.Vierailu liittyi Suomen ja Neuvostoliiton välisen energiatutkimusalan vuosien 1985-1987 yhteistyöohjelman kohtaan 1.3. "Märkien polttoaineiden kuivausmenetelmien vertailu ja ehdotusten valmistelu rationaalisten kuivausmenetelmien yhteisesta kehittämisestä".Valtuuskunta tapasi Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT), VTT:n kotimaisten polttoaineiden laboratorion, Ahlström Oy:n, Imatran Voima Oy:n ja Tampella Oy:n asiantuntijoita seka vieraili Jyväskylässä Rauhalahden voimalaitoksessa ja Varkaudessa Ahlström Oy:ssä, joissa se tutustui kokemuksiin savukaasukuivauksesta, höyrytoimisten leijukerroskuivainten käyttöön sekä kivihiiltä ja turvetta samanaikaisesti polttavan voimalaitoksen toimintaan. Jyväskylässä pidettiin 6.1. seminaari, jonka esitelmät on koottu tähän julkaisuun.Suomalaisten ja neuvostoliittolaisten asiantuntijoiden välisissä keskusteluissa käsiteltiin kysymyksiä, jotka liittyvät energiantuotannossa tapahtuvaan polttoaineen kuivaukseen.Tavoitteena on konkreettisen yhteistyön käynnistäminen.Tarkastelun kohteena olivat mm. höyrytoimiset leijukerroskuivaimet, joiden toiminnalle on ominaista suuri taloudellisuus ja vähäiset haitalliset päästöt ymparistöön.Samoin tarkasteltiin höyrytoimisia putkikuivaimia ja niiden kättöä juoksevuudeltaan huonon polttoaineen kuivaukseen.Myös kuivurien matemaattinen mallinnus katsottiin hyödylliseksi yhteistyökohteeksi.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages186
ISBN (Print)951-38-3375-5
Publication statusPublished - 1989
MoE publication typeC2 Edited books
EventMärän hiilen ja turpeen kuivausmenetelmien vertailu - Jyväskylä, Finland
Duration: 6 Jan 19876 Jan 1987

Publication series

SeriesVTT Symposium
Number98
ISSN0357-9387

Keywords

  • coal
  • peat
  • drying
  • Finland
  • Soviet Union
  • experts
  • meetings

Cite this

Kanervirta, M-L., & Hallikas, J. (Eds.) (1989). Märän hiilen ja turpeen kuivausmenetelmien vertailu. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Symposium, No. 98
Kanervirta, Marja-Leena (Editor) ; Hallikas, Jarmo (Editor). / Märän hiilen ja turpeen kuivausmenetelmien vertailu. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 186 p. (VTT Symposium; No. 98).
@book{9b06a4aeb18c46e1b18338c658f0f38c,
title = "M{\"a}r{\"a}n hiilen ja turpeen kuivausmenetelmien vertailu",
abstract = "Neuvostoliittolainen energiatutkimusalan asiantuntijavaltuuskunta vieraili Suomessa 5.- 9.1.1987.Vierailu liittyi Suomen ja Neuvostoliiton v{\"a}lisen energiatutkimusalan vuosien 1985-1987 yhteisty{\"o}ohjelman kohtaan 1.3. {"}M{\"a}rkien polttoaineiden kuivausmenetelmien vertailu ja ehdotusten valmistelu rationaalisten kuivausmenetelmien yhteisesta kehitt{\"a}misest{\"a}{"}.Valtuuskunta tapasi Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT), VTT:n kotimaisten polttoaineiden laboratorion, Ahlstr{\"o}m Oy:n, Imatran Voima Oy:n ja Tampella Oy:n asiantuntijoita seka vieraili Jyv{\"a}skyl{\"a}ss{\"a} Rauhalahden voimalaitoksessa ja Varkaudessa Ahlstr{\"o}m Oy:ss{\"a}, joissa se tutustui kokemuksiin savukaasukuivauksesta, h{\"o}yrytoimisten leijukerroskuivainten k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n sek{\"a} kivihiilt{\"a} ja turvetta samanaikaisesti polttavan voimalaitoksen toimintaan. Jyv{\"a}skyl{\"a}ss{\"a} pidettiin 6.1. seminaari, jonka esitelm{\"a}t on koottu t{\"a}h{\"a}n julkaisuun.Suomalaisten ja neuvostoliittolaisten asiantuntijoiden v{\"a}lisiss{\"a} keskusteluissa k{\"a}siteltiin kysymyksi{\"a}, jotka liittyv{\"a}t energiantuotannossa tapahtuvaan polttoaineen kuivaukseen.Tavoitteena on konkreettisen yhteisty{\"o}n k{\"a}ynnist{\"a}minen.Tarkastelun kohteena olivat mm. h{\"o}yrytoimiset leijukerroskuivaimet, joiden toiminnalle on ominaista suuri taloudellisuus ja v{\"a}h{\"a}iset haitalliset p{\"a}{\"a}st{\"o}t ymparist{\"o}{\"o}n.Samoin tarkasteltiin h{\"o}yrytoimisia putkikuivaimia ja niiden k{\"a}tt{\"o}{\"a} juoksevuudeltaan huonon polttoaineen kuivaukseen.My{\"o}s kuivurien matemaattinen mallinnus katsottiin hy{\"o}dylliseksi yhteisty{\"o}kohteeksi.",
keywords = "coal, peat, drying, Finland, Soviet Union, experts, meetings",
editor = "Marja-Leena Kanervirta and Jarmo Hallikas",
year = "1989",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3375-5",
series = "VTT Symposium",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "98",
address = "Finland",

}

Kanervirta, M-L & Hallikas, J (eds) 1989, Märän hiilen ja turpeen kuivausmenetelmien vertailu. VTT Symposium, no. 98, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Märän hiilen ja turpeen kuivausmenetelmien vertailu. / Kanervirta, Marja-Leena (Editor); Hallikas, Jarmo (Editor).

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 186 p. (VTT Symposium; No. 98).

Research output: Book/ReportBook (editor)

TY - BOOK

T1 - Märän hiilen ja turpeen kuivausmenetelmien vertailu

A2 - Kanervirta, Marja-Leena

A2 - Hallikas, Jarmo

PY - 1989

Y1 - 1989

N2 - Neuvostoliittolainen energiatutkimusalan asiantuntijavaltuuskunta vieraili Suomessa 5.- 9.1.1987.Vierailu liittyi Suomen ja Neuvostoliiton välisen energiatutkimusalan vuosien 1985-1987 yhteistyöohjelman kohtaan 1.3. "Märkien polttoaineiden kuivausmenetelmien vertailu ja ehdotusten valmistelu rationaalisten kuivausmenetelmien yhteisesta kehittämisestä".Valtuuskunta tapasi Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT), VTT:n kotimaisten polttoaineiden laboratorion, Ahlström Oy:n, Imatran Voima Oy:n ja Tampella Oy:n asiantuntijoita seka vieraili Jyväskylässä Rauhalahden voimalaitoksessa ja Varkaudessa Ahlström Oy:ssä, joissa se tutustui kokemuksiin savukaasukuivauksesta, höyrytoimisten leijukerroskuivainten käyttöön sekä kivihiiltä ja turvetta samanaikaisesti polttavan voimalaitoksen toimintaan. Jyväskylässä pidettiin 6.1. seminaari, jonka esitelmät on koottu tähän julkaisuun.Suomalaisten ja neuvostoliittolaisten asiantuntijoiden välisissä keskusteluissa käsiteltiin kysymyksiä, jotka liittyvät energiantuotannossa tapahtuvaan polttoaineen kuivaukseen.Tavoitteena on konkreettisen yhteistyön käynnistäminen.Tarkastelun kohteena olivat mm. höyrytoimiset leijukerroskuivaimet, joiden toiminnalle on ominaista suuri taloudellisuus ja vähäiset haitalliset päästöt ymparistöön.Samoin tarkasteltiin höyrytoimisia putkikuivaimia ja niiden kättöä juoksevuudeltaan huonon polttoaineen kuivaukseen.Myös kuivurien matemaattinen mallinnus katsottiin hyödylliseksi yhteistyökohteeksi.

AB - Neuvostoliittolainen energiatutkimusalan asiantuntijavaltuuskunta vieraili Suomessa 5.- 9.1.1987.Vierailu liittyi Suomen ja Neuvostoliiton välisen energiatutkimusalan vuosien 1985-1987 yhteistyöohjelman kohtaan 1.3. "Märkien polttoaineiden kuivausmenetelmien vertailu ja ehdotusten valmistelu rationaalisten kuivausmenetelmien yhteisesta kehittämisestä".Valtuuskunta tapasi Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT), VTT:n kotimaisten polttoaineiden laboratorion, Ahlström Oy:n, Imatran Voima Oy:n ja Tampella Oy:n asiantuntijoita seka vieraili Jyväskylässä Rauhalahden voimalaitoksessa ja Varkaudessa Ahlström Oy:ssä, joissa se tutustui kokemuksiin savukaasukuivauksesta, höyrytoimisten leijukerroskuivainten käyttöön sekä kivihiiltä ja turvetta samanaikaisesti polttavan voimalaitoksen toimintaan. Jyväskylässä pidettiin 6.1. seminaari, jonka esitelmät on koottu tähän julkaisuun.Suomalaisten ja neuvostoliittolaisten asiantuntijoiden välisissä keskusteluissa käsiteltiin kysymyksiä, jotka liittyvät energiantuotannossa tapahtuvaan polttoaineen kuivaukseen.Tavoitteena on konkreettisen yhteistyön käynnistäminen.Tarkastelun kohteena olivat mm. höyrytoimiset leijukerroskuivaimet, joiden toiminnalle on ominaista suuri taloudellisuus ja vähäiset haitalliset päästöt ymparistöön.Samoin tarkasteltiin höyrytoimisia putkikuivaimia ja niiden kättöä juoksevuudeltaan huonon polttoaineen kuivaukseen.Myös kuivurien matemaattinen mallinnus katsottiin hyödylliseksi yhteistyökohteeksi.

KW - coal

KW - peat

KW - drying

KW - Finland

KW - Soviet Union

KW - experts

KW - meetings

M3 - Book (editor)

SN - 951-38-3375-5

T3 - VTT Symposium

BT - Märän hiilen ja turpeen kuivausmenetelmien vertailu

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Kanervirta M-L, (ed.), Hallikas J, (ed.). Märän hiilen ja turpeen kuivausmenetelmien vertailu. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 186 p. (VTT Symposium; No. 98).