Maa- ja kallioinjektointi: Esitutkimus

Jukka Pöllä

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Kirjallisuusselvitykseen perustuvassa tutkimuksessa on käsitelty maa- ja kallioinjektointia ja niiden tutkimustarvetta. Injektointiaineista on esitetty sementti ja savilaastien ominaisuuksia ja kehitysnäkymiä sekä yleiskatsaus kemiallisista injektointiaineista ja niiden ominaisuuksista. Tutkimuksessa on käsitelty lyhyesti Suomessa vähän käytettyjä uusia injektointitekniikkoja mm. dynaamisen paineen käyttöä, suihkuinjektointia sekä syrjäytysinjektointia. Näiden käyttökelpoisuus suomalaisissa olosuhteissa tulisi selvittää. Injektointityön ja injektoinnin onnistumisen valvontaan ei ole nykyisin käytettävissä tehokkaita menetelmiä. Selvityksen perusteella geofysikaaliset menetelmät ovat lupaavimpia injektoinnin lopputuloksen valvontaan. Lopussa on esitetty tämän selvityksen perusteella ilmennyt injektointiin liittyvä tutkimustarve Suomessa.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages74
ISBN (Print)951-38-3599-5
Publication statusPublished - 1989
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number1069
ISSN0358-5085

Fingerprint

rocks
soil

Keywords

  • grouting
  • cementing
  • foundations
  • soils
  • rocks
  • clays
  • future
  • control
  • development
  • reviews

Cite this

Pöllä, J. (1989). Maa- ja kallioinjektointi: Esitutkimus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 1069
Pöllä, Jukka. / Maa- ja kallioinjektointi : Esitutkimus. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 74 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1069).
@book{da8af2ce5daf4613b942f90a0af82a83,
title = "Maa- ja kallioinjektointi: Esitutkimus",
abstract = "Kirjallisuusselvitykseen perustuvassa tutkimuksessa on k{\"a}sitelty maa- ja kallioinjektointia ja niiden tutkimustarvetta. Injektointiaineista on esitetty sementti ja savilaastien ominaisuuksia ja kehitysn{\"a}kymi{\"a} sek{\"a} yleiskatsaus kemiallisista injektointiaineista ja niiden ominaisuuksista. Tutkimuksessa on k{\"a}sitelty lyhyesti Suomessa v{\"a}h{\"a}n k{\"a}ytettyj{\"a} uusia injektointitekniikkoja mm. dynaamisen paineen k{\"a}ytt{\"o}{\"a}, suihkuinjektointia sek{\"a} syrj{\"a}ytysinjektointia. N{\"a}iden k{\"a}ytt{\"o}kelpoisuus suomalaisissa olosuhteissa tulisi selvitt{\"a}{\"a}. Injektointity{\"o}n ja injektoinnin onnistumisen valvontaan ei ole nykyisin k{\"a}ytett{\"a}viss{\"a} tehokkaita menetelmi{\"a}. Selvityksen perusteella geofysikaaliset menetelm{\"a}t ovat lupaavimpia injektoinnin lopputuloksen valvontaan. Lopussa on esitetty t{\"a}m{\"a}n selvityksen perusteella ilmennyt injektointiin liittyv{\"a} tutkimustarve Suomessa.",
keywords = "grouting, cementing, foundations, soils, rocks, clays, future, control, development, reviews",
author = "Jukka P{\"o}ll{\"a}",
year = "1989",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3599-5",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1069",
address = "Finland",

}

Pöllä, J 1989, Maa- ja kallioinjektointi: Esitutkimus. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 1069, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Maa- ja kallioinjektointi : Esitutkimus. / Pöllä, Jukka.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 74 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1069).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Maa- ja kallioinjektointi

T2 - Esitutkimus

AU - Pöllä, Jukka

PY - 1989

Y1 - 1989

N2 - Kirjallisuusselvitykseen perustuvassa tutkimuksessa on käsitelty maa- ja kallioinjektointia ja niiden tutkimustarvetta. Injektointiaineista on esitetty sementti ja savilaastien ominaisuuksia ja kehitysnäkymiä sekä yleiskatsaus kemiallisista injektointiaineista ja niiden ominaisuuksista. Tutkimuksessa on käsitelty lyhyesti Suomessa vähän käytettyjä uusia injektointitekniikkoja mm. dynaamisen paineen käyttöä, suihkuinjektointia sekä syrjäytysinjektointia. Näiden käyttökelpoisuus suomalaisissa olosuhteissa tulisi selvittää. Injektointityön ja injektoinnin onnistumisen valvontaan ei ole nykyisin käytettävissä tehokkaita menetelmiä. Selvityksen perusteella geofysikaaliset menetelmät ovat lupaavimpia injektoinnin lopputuloksen valvontaan. Lopussa on esitetty tämän selvityksen perusteella ilmennyt injektointiin liittyvä tutkimustarve Suomessa.

AB - Kirjallisuusselvitykseen perustuvassa tutkimuksessa on käsitelty maa- ja kallioinjektointia ja niiden tutkimustarvetta. Injektointiaineista on esitetty sementti ja savilaastien ominaisuuksia ja kehitysnäkymiä sekä yleiskatsaus kemiallisista injektointiaineista ja niiden ominaisuuksista. Tutkimuksessa on käsitelty lyhyesti Suomessa vähän käytettyjä uusia injektointitekniikkoja mm. dynaamisen paineen käyttöä, suihkuinjektointia sekä syrjäytysinjektointia. Näiden käyttökelpoisuus suomalaisissa olosuhteissa tulisi selvittää. Injektointityön ja injektoinnin onnistumisen valvontaan ei ole nykyisin käytettävissä tehokkaita menetelmiä. Selvityksen perusteella geofysikaaliset menetelmät ovat lupaavimpia injektoinnin lopputuloksen valvontaan. Lopussa on esitetty tämän selvityksen perusteella ilmennyt injektointiin liittyvä tutkimustarve Suomessa.

KW - grouting

KW - cementing

KW - foundations

KW - soils

KW - rocks

KW - clays

KW - future

KW - control

KW - development

KW - reviews

M3 - Report

SN - 951-38-3599-5

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Maa- ja kallioinjektointi

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Pöllä J. Maa- ja kallioinjektointi: Esitutkimus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 74 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1069).