Maa- ja vesi- rakennustuotannon määrä 1980-luvulla

Jukka Karjalainen, Pekka Pajakkala

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimuksessa selvitetään Suomessa vuonna 1983 maa- ja vesirakentamiseen käytetty rahamäärä sekä sen jakautuminen lopputuotteittain investointeihin ja kunnossapitoon. Tietoja annetaan myös maa- ja vesirakennustuotannon tilaajista, toteuttajista ja panosrakenteesta. Lisäksi esitetään ennuste maa- ja vesirakentamisen määrän kehittymisestä vuoteen 1990. Tutkimus perustuu useista eri lähteistä saatuihin lähtötietoihin, jotka on koottu tarkoituksenmukaisiksi kokonaisuuksiksi osittain manuaalisesti ja osittain atk:n avulla. Maa- ja vesirakennustuotannon arvo vuonna 1983 oli 11,5 mrd. mk, josta investointeja oli 68 % ja kunnossapitoa 32 %. Tie- ja katuverkon osuus oli puolet tuotannon arvosta. Muu tuotanto jakaantui lähes tasan muiden liikenneverkkojen (15 % ), energiahuoltoverkon (13 %), vesihuoltolaitosten (13 %) sekä ympäristötöiden (8 %) kesken. Maa- ja vesirakennustuotannon lisäksi tehtiin talonrakentamisen maarakennustöitä 2 mrd. mk:n arvosta . Nämä tilastoidaan kuitenkin talonrakennustuotantoon. Varsinaisen maa- ja vesirakennustoiminnan osuus tuotannon kokonaiskustannuksista oli 43 %. Loput kustannuksista syntyivät rakennustarviketeollisuuden ja rakennusalan palveluelinkeinojen eri lohkoilla. Maa- ja vesirakennustuotannosta runsaat 80 % rahoitettiin julkisista varoista. Valtio ja kunnat toteuttivat tuotannosta 65 %, yrittäjät 27 % j a muut 8 % .
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages116
ISBN (Print)951-38-2329-6
Publication statusPublished - 1985
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number453
ISSN0358-5085

Keywords

  • civil engineering
  • structural engineering
  • maintenance
  • cost estimates
  • rebuilding, roads

Cite this

Karjalainen, J., & Pajakkala, P. (1985). Maa- ja vesi- rakennustuotannon määrä 1980-luvulla. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 453
Karjalainen, Jukka ; Pajakkala, Pekka. / Maa- ja vesi- rakennustuotannon määrä 1980-luvulla. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 116 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 453).
@book{ab69e36885bd489aae75cb9d014db09e,
title = "Maa- ja vesi- rakennustuotannon m{\"a}{\"a}r{\"a} 1980-luvulla",
abstract = "Tutkimuksessa selvitet{\"a}{\"a}n Suomessa vuonna 1983 maa- ja vesirakentamiseen k{\"a}ytetty raham{\"a}{\"a}r{\"a} sek{\"a} sen jakautuminen lopputuotteittain investointeihin ja kunnossapitoon. Tietoja annetaan my{\"o}s maa- ja vesirakennustuotannon tilaajista, toteuttajista ja panosrakenteesta. Lis{\"a}ksi esitet{\"a}{\"a}n ennuste maa- ja vesirakentamisen m{\"a}{\"a}r{\"a}n kehittymisest{\"a} vuoteen 1990. Tutkimus perustuu useista eri l{\"a}hteist{\"a} saatuihin l{\"a}ht{\"o}tietoihin, jotka on koottu tarkoituksenmukaisiksi kokonaisuuksiksi osittain manuaalisesti ja osittain atk:n avulla. Maa- ja vesirakennustuotannon arvo vuonna 1983 oli 11,5 mrd. mk, josta investointeja oli 68 {\%} ja kunnossapitoa 32 {\%}. Tie- ja katuverkon osuus oli puolet tuotannon arvosta. Muu tuotanto jakaantui l{\"a}hes tasan muiden liikenneverkkojen (15 {\%} ), energiahuoltoverkon (13 {\%}), vesihuoltolaitosten (13 {\%}) sek{\"a} ymp{\"a}rist{\"o}t{\"o}iden (8 {\%}) kesken. Maa- ja vesirakennustuotannon lis{\"a}ksi tehtiin talonrakentamisen maarakennust{\"o}it{\"a} 2 mrd. mk:n arvosta . N{\"a}m{\"a} tilastoidaan kuitenkin talonrakennustuotantoon. Varsinaisen maa- ja vesirakennustoiminnan osuus tuotannon kokonaiskustannuksista oli 43 {\%}. Loput kustannuksista syntyiv{\"a}t rakennustarviketeollisuuden ja rakennusalan palveluelinkeinojen eri lohkoilla. Maa- ja vesirakennustuotannosta runsaat 80 {\%} rahoitettiin julkisista varoista. Valtio ja kunnat toteuttivat tuotannosta 65 {\%}, yritt{\"a}j{\"a}t 27 {\%} j a muut 8 {\%} .",
keywords = "civil engineering, structural engineering, maintenance, cost estimates, rebuilding, roads",
author = "Jukka Karjalainen and Pekka Pajakkala",
year = "1985",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2329-6",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "453",
address = "Finland",

}

Karjalainen, J & Pajakkala, P 1985, Maa- ja vesi- rakennustuotannon määrä 1980-luvulla. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 453, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Maa- ja vesi- rakennustuotannon määrä 1980-luvulla. / Karjalainen, Jukka; Pajakkala, Pekka.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 116 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 453).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Maa- ja vesi- rakennustuotannon määrä 1980-luvulla

AU - Karjalainen, Jukka

AU - Pajakkala, Pekka

PY - 1985

Y1 - 1985

N2 - Tutkimuksessa selvitetään Suomessa vuonna 1983 maa- ja vesirakentamiseen käytetty rahamäärä sekä sen jakautuminen lopputuotteittain investointeihin ja kunnossapitoon. Tietoja annetaan myös maa- ja vesirakennustuotannon tilaajista, toteuttajista ja panosrakenteesta. Lisäksi esitetään ennuste maa- ja vesirakentamisen määrän kehittymisestä vuoteen 1990. Tutkimus perustuu useista eri lähteistä saatuihin lähtötietoihin, jotka on koottu tarkoituksenmukaisiksi kokonaisuuksiksi osittain manuaalisesti ja osittain atk:n avulla. Maa- ja vesirakennustuotannon arvo vuonna 1983 oli 11,5 mrd. mk, josta investointeja oli 68 % ja kunnossapitoa 32 %. Tie- ja katuverkon osuus oli puolet tuotannon arvosta. Muu tuotanto jakaantui lähes tasan muiden liikenneverkkojen (15 % ), energiahuoltoverkon (13 %), vesihuoltolaitosten (13 %) sekä ympäristötöiden (8 %) kesken. Maa- ja vesirakennustuotannon lisäksi tehtiin talonrakentamisen maarakennustöitä 2 mrd. mk:n arvosta . Nämä tilastoidaan kuitenkin talonrakennustuotantoon. Varsinaisen maa- ja vesirakennustoiminnan osuus tuotannon kokonaiskustannuksista oli 43 %. Loput kustannuksista syntyivät rakennustarviketeollisuuden ja rakennusalan palveluelinkeinojen eri lohkoilla. Maa- ja vesirakennustuotannosta runsaat 80 % rahoitettiin julkisista varoista. Valtio ja kunnat toteuttivat tuotannosta 65 %, yrittäjät 27 % j a muut 8 % .

AB - Tutkimuksessa selvitetään Suomessa vuonna 1983 maa- ja vesirakentamiseen käytetty rahamäärä sekä sen jakautuminen lopputuotteittain investointeihin ja kunnossapitoon. Tietoja annetaan myös maa- ja vesirakennustuotannon tilaajista, toteuttajista ja panosrakenteesta. Lisäksi esitetään ennuste maa- ja vesirakentamisen määrän kehittymisestä vuoteen 1990. Tutkimus perustuu useista eri lähteistä saatuihin lähtötietoihin, jotka on koottu tarkoituksenmukaisiksi kokonaisuuksiksi osittain manuaalisesti ja osittain atk:n avulla. Maa- ja vesirakennustuotannon arvo vuonna 1983 oli 11,5 mrd. mk, josta investointeja oli 68 % ja kunnossapitoa 32 %. Tie- ja katuverkon osuus oli puolet tuotannon arvosta. Muu tuotanto jakaantui lähes tasan muiden liikenneverkkojen (15 % ), energiahuoltoverkon (13 %), vesihuoltolaitosten (13 %) sekä ympäristötöiden (8 %) kesken. Maa- ja vesirakennustuotannon lisäksi tehtiin talonrakentamisen maarakennustöitä 2 mrd. mk:n arvosta . Nämä tilastoidaan kuitenkin talonrakennustuotantoon. Varsinaisen maa- ja vesirakennustoiminnan osuus tuotannon kokonaiskustannuksista oli 43 %. Loput kustannuksista syntyivät rakennustarviketeollisuuden ja rakennusalan palveluelinkeinojen eri lohkoilla. Maa- ja vesirakennustuotannosta runsaat 80 % rahoitettiin julkisista varoista. Valtio ja kunnat toteuttivat tuotannosta 65 %, yrittäjät 27 % j a muut 8 % .

KW - civil engineering

KW - structural engineering

KW - maintenance

KW - cost estimates

KW - rebuilding, roads

M3 - Report

SN - 951-38-2329-6

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Maa- ja vesi- rakennustuotannon määrä 1980-luvulla

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Karjalainen J, Pajakkala P. Maa- ja vesi- rakennustuotannon määrä 1980-luvulla. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 116 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 453).