Maa ja vesirakennusalan näkymät

Terttu Vainio, Eero Nippala, Pekka Tienhaara, Harri Nuuttila

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Infra-alan resurssit ovat edelleen täyskäytössä. Ammattitaitoisen työvoiman puute on ongelma erityisesti suunnittelijoilla ja urakoitsijoilla. Rakennuttajien mielestä urakkatarjousten hintataso on edelleen korkea, mutta taittumassa vuonna 2009. Tarjousten saanti on hieman helpottunut. Infrarakentamisen määrä säilyy edelleen korkealla tasolla tie- ja ratainvestointien ansiosta vaikka talonrakentamisen pohjatyöt sekä energia-, vesihuollon ja vesiliikenteen investoinnit supistuvat. Tie-, katu- ja ympäristöinvestoinnit kasvavat reilusti vuonna 2008 ja vielä jonkin verran vuonna 2009. Sekä maa- että talonrakennuskustannusten nousuvauhti on indeksien mukaan kiihtynyt 2008. Tämä merkitsee sitä, että kustannusnousu syö määrärahan nousun kasvun. Arvion mukaan infrarakentaminen kasvaa yli 4 prosenttia vuonna 2008.
Original languageFinnish
Place of PublicationHelsinki
Number of pages20
Publication statusPublished - 2008
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesMaa- ja vesirakennusalan näkymät
Number1/2008
ISSN1457-6821

Fingerprint

economic trend
Finland
engineering

Keywords

  • civil engineering
  • economic trend
  • forecast

Cite this

Vainio, T., Nippala, E., Tienhaara, P., & Nuuttila, H. (2008). Maa ja vesirakennusalan näkymät. Helsinki. Maa- ja vesirakennusalan näkymät, No. 1/2008
Vainio, Terttu ; Nippala, Eero ; Tienhaara, Pekka ; Nuuttila, Harri. / Maa ja vesirakennusalan näkymät. Helsinki, 2008. 20 p. (Maa- ja vesirakennusalan näkymät; No. 1/2008).
@book{d450d52c74794dafb32b6dfc6645642a,
title = "Maa ja vesirakennusalan n{\"a}kym{\"a}t",
abstract = "Infra-alan resurssit ovat edelleen t{\"a}ysk{\"a}yt{\"o}ss{\"a}. Ammattitaitoisen ty{\"o}voiman puute on ongelma erityisesti suunnittelijoilla ja urakoitsijoilla. Rakennuttajien mielest{\"a} urakkatarjousten hintataso on edelleen korkea, mutta taittumassa vuonna 2009. Tarjousten saanti on hieman helpottunut. Infrarakentamisen m{\"a}{\"a}r{\"a} s{\"a}ilyy edelleen korkealla tasolla tie- ja ratainvestointien ansiosta vaikka talonrakentamisen pohjaty{\"o}t sek{\"a} energia-, vesihuollon ja vesiliikenteen investoinnit supistuvat. Tie-, katu- ja ymp{\"a}rist{\"o}investoinnit kasvavat reilusti vuonna 2008 ja viel{\"a} jonkin verran vuonna 2009. Sek{\"a} maa- ett{\"a} talonrakennuskustannusten nousuvauhti on indeksien mukaan kiihtynyt 2008. T{\"a}m{\"a} merkitsee sit{\"a}, ett{\"a} kustannusnousu sy{\"o} m{\"a}{\"a}r{\"a}rahan nousun kasvun. Arvion mukaan infrarakentaminen kasvaa yli 4 prosenttia vuonna 2008.",
keywords = "civil engineering, economic trend, forecast",
author = "Terttu Vainio and Eero Nippala and Pekka Tienhaara and Harri Nuuttila",
year = "2008",
language = "Finnish",
series = "Maa- ja vesirakennusalan n{\"a}kym{\"a}t",
publisher = "Suomen Rakennusinsin{\"o}{\"o}rien Liitto RIL",
number = "1/2008",

}

Vainio, T, Nippala, E, Tienhaara, P & Nuuttila, H 2008, Maa ja vesirakennusalan näkymät. Maa- ja vesirakennusalan näkymät, no. 1/2008, Helsinki.

Maa ja vesirakennusalan näkymät. / Vainio, Terttu; Nippala, Eero; Tienhaara, Pekka; Nuuttila, Harri.

Helsinki, 2008. 20 p. (Maa- ja vesirakennusalan näkymät; No. 1/2008).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Maa ja vesirakennusalan näkymät

AU - Vainio, Terttu

AU - Nippala, Eero

AU - Tienhaara, Pekka

AU - Nuuttila, Harri

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Infra-alan resurssit ovat edelleen täyskäytössä. Ammattitaitoisen työvoiman puute on ongelma erityisesti suunnittelijoilla ja urakoitsijoilla. Rakennuttajien mielestä urakkatarjousten hintataso on edelleen korkea, mutta taittumassa vuonna 2009. Tarjousten saanti on hieman helpottunut. Infrarakentamisen määrä säilyy edelleen korkealla tasolla tie- ja ratainvestointien ansiosta vaikka talonrakentamisen pohjatyöt sekä energia-, vesihuollon ja vesiliikenteen investoinnit supistuvat. Tie-, katu- ja ympäristöinvestoinnit kasvavat reilusti vuonna 2008 ja vielä jonkin verran vuonna 2009. Sekä maa- että talonrakennuskustannusten nousuvauhti on indeksien mukaan kiihtynyt 2008. Tämä merkitsee sitä, että kustannusnousu syö määrärahan nousun kasvun. Arvion mukaan infrarakentaminen kasvaa yli 4 prosenttia vuonna 2008.

AB - Infra-alan resurssit ovat edelleen täyskäytössä. Ammattitaitoisen työvoiman puute on ongelma erityisesti suunnittelijoilla ja urakoitsijoilla. Rakennuttajien mielestä urakkatarjousten hintataso on edelleen korkea, mutta taittumassa vuonna 2009. Tarjousten saanti on hieman helpottunut. Infrarakentamisen määrä säilyy edelleen korkealla tasolla tie- ja ratainvestointien ansiosta vaikka talonrakentamisen pohjatyöt sekä energia-, vesihuollon ja vesiliikenteen investoinnit supistuvat. Tie-, katu- ja ympäristöinvestoinnit kasvavat reilusti vuonna 2008 ja vielä jonkin verran vuonna 2009. Sekä maa- että talonrakennuskustannusten nousuvauhti on indeksien mukaan kiihtynyt 2008. Tämä merkitsee sitä, että kustannusnousu syö määrärahan nousun kasvun. Arvion mukaan infrarakentaminen kasvaa yli 4 prosenttia vuonna 2008.

KW - civil engineering

KW - economic trend

KW - forecast

M3 - Report

T3 - Maa- ja vesirakennusalan näkymät

BT - Maa ja vesirakennusalan näkymät

CY - Helsinki

ER -

Vainio T, Nippala E, Tienhaara P, Nuuttila H. Maa ja vesirakennusalan näkymät. Helsinki, 2008. 20 p. (Maa- ja vesirakennusalan näkymät; No. 1/2008).