Maa ja vesirakennusalan näkymät

Terttu Vainio, Eero Nippala, Pekka Tienhaara

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Infrarakentaminen kasvaa vuonna 2008 kaikkien sektoreiden yhteisvaikutuksesta. Erityisesti reippaasti lisääntyvät ratainvestoinnit, joiden volyymi kasvaa myös 2009. Kiintein hinnoin mitattuna infrainvestoinnit kasvavat 4 prosenttia ja kunnossapito prosentin vuonna 2008. Sekä maa- että talonrakennuskustannusten nousuvauhti on indeksien mukaan kiihtynyt 2008. Tämä merkitsee sitä, että kustannusnousu (+9,6%) syö määrärahan nousun kasvun. Suhdannekäänne näkyy suunnittelutoimistoissa. Enää ei ammattitaitoisen työvoiman saatavuutta pidetä alan vakavimpana ongelmana. Suunnittelijoilla ja rakennuttajilla suurin ongelma on kireistä aikatauluista johtuva kiire. Urakoitsijoita vaivaa edelleen ammattitaitoisen työvoiman puute.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationHelsinki
  Number of pages23
  Publication statusPublished - 2008
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  SeriesMaa- ja vesirakennusalan näkymät
  Number2/2008
  ISSN1457-6821

  Fingerprint

  economic trend
  Finland
  engineering

  Keywords

  • civil engineering
  • economic trend
  • forecast

  Cite this

  Vainio, T., Nippala, E., & Tienhaara, P. (2008). Maa ja vesirakennusalan näkymät. Helsinki. Maa- ja vesirakennusalan näkymät, No. 2/2008
  Vainio, Terttu ; Nippala, Eero ; Tienhaara, Pekka. / Maa ja vesirakennusalan näkymät. Helsinki, 2008. 23 p. (Maa- ja vesirakennusalan näkymät; No. 2/2008).
  @book{8268a39b1f3b42798ec376d3ff8fe94d,
  title = "Maa ja vesirakennusalan n{\"a}kym{\"a}t",
  abstract = "Infrarakentaminen kasvaa vuonna 2008 kaikkien sektoreiden yhteisvaikutuksesta. Erityisesti reippaasti lis{\"a}{\"a}ntyv{\"a}t ratainvestoinnit, joiden volyymi kasvaa my{\"o}s 2009. Kiintein hinnoin mitattuna infrainvestoinnit kasvavat 4 prosenttia ja kunnossapito prosentin vuonna 2008. Sek{\"a} maa- ett{\"a} talonrakennuskustannusten nousuvauhti on indeksien mukaan kiihtynyt 2008. T{\"a}m{\"a} merkitsee sit{\"a}, ett{\"a} kustannusnousu (+9,6{\%}) sy{\"o} m{\"a}{\"a}r{\"a}rahan nousun kasvun. Suhdannek{\"a}{\"a}nne n{\"a}kyy suunnittelutoimistoissa. En{\"a}{\"a} ei ammattitaitoisen ty{\"o}voiman saatavuutta pidet{\"a} alan vakavimpana ongelmana. Suunnittelijoilla ja rakennuttajilla suurin ongelma on kireist{\"a} aikatauluista johtuva kiire. Urakoitsijoita vaivaa edelleen ammattitaitoisen ty{\"o}voiman puute.",
  keywords = "civil engineering, economic trend, forecast",
  author = "Terttu Vainio and Eero Nippala and Pekka Tienhaara",
  year = "2008",
  language = "Finnish",
  series = "Maa- ja vesirakennusalan n{\"a}kym{\"a}t",
  publisher = "Suomen Rakennusinsin{\"o}{\"o}rien Liitto RIL",
  number = "2/2008",

  }

  Vainio, T, Nippala, E & Tienhaara, P 2008, Maa ja vesirakennusalan näkymät. Maa- ja vesirakennusalan näkymät, no. 2/2008, Helsinki.

  Maa ja vesirakennusalan näkymät. / Vainio, Terttu; Nippala, Eero; Tienhaara, Pekka.

  Helsinki, 2008. 23 p. (Maa- ja vesirakennusalan näkymät; No. 2/2008).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Maa ja vesirakennusalan näkymät

  AU - Vainio, Terttu

  AU - Nippala, Eero

  AU - Tienhaara, Pekka

  PY - 2008

  Y1 - 2008

  N2 - Infrarakentaminen kasvaa vuonna 2008 kaikkien sektoreiden yhteisvaikutuksesta. Erityisesti reippaasti lisääntyvät ratainvestoinnit, joiden volyymi kasvaa myös 2009. Kiintein hinnoin mitattuna infrainvestoinnit kasvavat 4 prosenttia ja kunnossapito prosentin vuonna 2008. Sekä maa- että talonrakennuskustannusten nousuvauhti on indeksien mukaan kiihtynyt 2008. Tämä merkitsee sitä, että kustannusnousu (+9,6%) syö määrärahan nousun kasvun. Suhdannekäänne näkyy suunnittelutoimistoissa. Enää ei ammattitaitoisen työvoiman saatavuutta pidetä alan vakavimpana ongelmana. Suunnittelijoilla ja rakennuttajilla suurin ongelma on kireistä aikatauluista johtuva kiire. Urakoitsijoita vaivaa edelleen ammattitaitoisen työvoiman puute.

  AB - Infrarakentaminen kasvaa vuonna 2008 kaikkien sektoreiden yhteisvaikutuksesta. Erityisesti reippaasti lisääntyvät ratainvestoinnit, joiden volyymi kasvaa myös 2009. Kiintein hinnoin mitattuna infrainvestoinnit kasvavat 4 prosenttia ja kunnossapito prosentin vuonna 2008. Sekä maa- että talonrakennuskustannusten nousuvauhti on indeksien mukaan kiihtynyt 2008. Tämä merkitsee sitä, että kustannusnousu (+9,6%) syö määrärahan nousun kasvun. Suhdannekäänne näkyy suunnittelutoimistoissa. Enää ei ammattitaitoisen työvoiman saatavuutta pidetä alan vakavimpana ongelmana. Suunnittelijoilla ja rakennuttajilla suurin ongelma on kireistä aikatauluista johtuva kiire. Urakoitsijoita vaivaa edelleen ammattitaitoisen työvoiman puute.

  KW - civil engineering

  KW - economic trend

  KW - forecast

  M3 - Report

  T3 - Maa- ja vesirakennusalan näkymät

  BT - Maa ja vesirakennusalan näkymät

  CY - Helsinki

  ER -

  Vainio T, Nippala E, Tienhaara P. Maa ja vesirakennusalan näkymät. Helsinki, 2008. 23 p. (Maa- ja vesirakennusalan näkymät; No. 2/2008).