Maan hinta kuntien raakamaakaupoissa

Olavi Myhrberg, Juhani Väänänen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimuksessa selvitetään raakamaan hintaan vaikuttavia tekijöitä ja pyritään löytämään niistä ne, joilla on käytännöllistä merkitystä raakamaan arvioinnissa. Tekijöiden vaikutuksen suuruutta testataan ekonometrisesti regressioanalyysillä ratkaistujen monimuuttujamallien avulla. Hintamallien soveltamismahdollisuudet raakamaan arviointiin todetaan rajoitetuiksi, mutta ei täysin poissuljetuiksi. Raakamaan hinnan kehitys tutkimusajanjaksoksi valitulla 1970-luvulla on noudattanut suunnilleen elinkustannusindeksin kehitystä. Raakamaan puustoa on yleensä käsitelty kaupoissa siten, että sen arvo-osuus ei ole päässyt nostamaan raakamaan hintatasoa. Kokemusperäisen (kauppa-arvo) menetelmän soveltamista silmällä pitäen esitetään eräiden raakamaan hintaan vaikuttavien tekijöiden regressiomallilla samanaikaisesti ratkaistun suhteellisen vaikutuksen valtakunnallisia arvoja.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages215
ISBN (Print)951-38-1562-5
Publication statusPublished - 1982
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number134
ISSN0358-5085

Cite this

Myhrberg, O., & Väänänen, J. (1982). Maan hinta kuntien raakamaakaupoissa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 134
Myhrberg, Olavi ; Väänänen, Juhani. / Maan hinta kuntien raakamaakaupoissa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 215 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 134).
@book{055867949f0e4c2f8b695fe7e2842894,
title = "Maan hinta kuntien raakamaakaupoissa",
abstract = "Tutkimuksessa selvitet{\"a}{\"a}n raakamaan hintaan vaikuttavia tekij{\"o}it{\"a} ja pyrit{\"a}{\"a}n l{\"o}yt{\"a}m{\"a}{\"a}n niist{\"a} ne, joilla on k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}llist{\"a} merkityst{\"a} raakamaan arvioinnissa. Tekij{\"o}iden vaikutuksen suuruutta testataan ekonometrisesti regressioanalyysill{\"a} ratkaistujen monimuuttujamallien avulla. Hintamallien soveltamismahdollisuudet raakamaan arviointiin todetaan rajoitetuiksi, mutta ei t{\"a}ysin poissuljetuiksi. Raakamaan hinnan kehitys tutkimusajanjaksoksi valitulla 1970-luvulla on noudattanut suunnilleen elinkustannusindeksin kehityst{\"a}. Raakamaan puustoa on yleens{\"a} k{\"a}sitelty kaupoissa siten, ett{\"a} sen arvo-osuus ei ole p{\"a}{\"a}ssyt nostamaan raakamaan hintatasoa. Kokemusper{\"a}isen (kauppa-arvo) menetelm{\"a}n soveltamista silm{\"a}ll{\"a} pit{\"a}en esitet{\"a}{\"a}n er{\"a}iden raakamaan hintaan vaikuttavien tekij{\"o}iden regressiomallilla samanaikaisesti ratkaistun suhteellisen vaikutuksen valtakunnallisia arvoja.",
author = "Olavi Myhrberg and Juhani V{\"a}{\"a}n{\"a}nen",
year = "1982",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1562-5",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "134",
address = "Finland",

}

Myhrberg, O & Väänänen, J 1982, Maan hinta kuntien raakamaakaupoissa. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 134, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Maan hinta kuntien raakamaakaupoissa. / Myhrberg, Olavi; Väänänen, Juhani.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 215 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 134).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Maan hinta kuntien raakamaakaupoissa

AU - Myhrberg, Olavi

AU - Väänänen, Juhani

PY - 1982

Y1 - 1982

N2 - Tutkimuksessa selvitetään raakamaan hintaan vaikuttavia tekijöitä ja pyritään löytämään niistä ne, joilla on käytännöllistä merkitystä raakamaan arvioinnissa. Tekijöiden vaikutuksen suuruutta testataan ekonometrisesti regressioanalyysillä ratkaistujen monimuuttujamallien avulla. Hintamallien soveltamismahdollisuudet raakamaan arviointiin todetaan rajoitetuiksi, mutta ei täysin poissuljetuiksi. Raakamaan hinnan kehitys tutkimusajanjaksoksi valitulla 1970-luvulla on noudattanut suunnilleen elinkustannusindeksin kehitystä. Raakamaan puustoa on yleensä käsitelty kaupoissa siten, että sen arvo-osuus ei ole päässyt nostamaan raakamaan hintatasoa. Kokemusperäisen (kauppa-arvo) menetelmän soveltamista silmällä pitäen esitetään eräiden raakamaan hintaan vaikuttavien tekijöiden regressiomallilla samanaikaisesti ratkaistun suhteellisen vaikutuksen valtakunnallisia arvoja.

AB - Tutkimuksessa selvitetään raakamaan hintaan vaikuttavia tekijöitä ja pyritään löytämään niistä ne, joilla on käytännöllistä merkitystä raakamaan arvioinnissa. Tekijöiden vaikutuksen suuruutta testataan ekonometrisesti regressioanalyysillä ratkaistujen monimuuttujamallien avulla. Hintamallien soveltamismahdollisuudet raakamaan arviointiin todetaan rajoitetuiksi, mutta ei täysin poissuljetuiksi. Raakamaan hinnan kehitys tutkimusajanjaksoksi valitulla 1970-luvulla on noudattanut suunnilleen elinkustannusindeksin kehitystä. Raakamaan puustoa on yleensä käsitelty kaupoissa siten, että sen arvo-osuus ei ole päässyt nostamaan raakamaan hintatasoa. Kokemusperäisen (kauppa-arvo) menetelmän soveltamista silmällä pitäen esitetään eräiden raakamaan hintaan vaikuttavien tekijöiden regressiomallilla samanaikaisesti ratkaistun suhteellisen vaikutuksen valtakunnallisia arvoja.

M3 - Report

SN - 951-38-1562-5

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Maan hinta kuntien raakamaakaupoissa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Myhrberg O, Väänänen J. Maan hinta kuntien raakamaakaupoissa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 215 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 134).