Maatalouden betonirakentaminen

Heikki Sarin

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Maatalouden tuotantorakennusten vuosittainen rakentamisen määrä on 1970-luvulla ollut keskimäärin 3 milj. m3. Tämä merkitsee saman ajanjakson kokonaistuotannosta vajaan 10 %:n osuutta. Muuhun rakentamistoimintaan verrattuna maatalouden rakentamisessa on käytetty betonia huomattavan vähän. Perinteisiä käyttökohteita ovat olleet perustukset ja lattiat. Betoni soveltuu ominaisuuksiensa perusteella kuitenkin hyvin maatalouden rakennusmateriaaliksi. Monissa kohteissa olosuhteet ovat usein niin ankarat, että betonia voidaan pitää käyttöiältään ainoana käyttökelpoisena rakennusmateriaalina. Betoniteollisuuden tämän hetken tuotevalikoima on jo varsin laaja, niin että esimerkiksi karjarakennukset voidaan sisustuksineen ja kaikkine varastotiloineen toteuttaa elementtirakenteisina. Tuotantorakennusten suunnittelijoiden, teollisuuden tuotekehittelijöiden ja elementtien valmistajien tulee tulevaisuudessa ottaa entistä paremmin huomioon betonin hyvät ominaisundet ja toisaalta maatalousrakentamiseen liittyvät erityispiirteet. Myös maatalouden rakentamisen valvonnasta ja päätöksenteosta vastuussa olevien tahojen on hyvä tuntea tämän ohjeen sisältö, etenkin rakenteille ja rakennusosille asetetut vaatimukset. Valvonta ja ohjaus, samoin kuin maatalouden rakentamista koskevat määräykset, eivät nykyisellään aina takaa onnistunutta lopputulosta.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages210
ISBN (Print)951-38-1297-9
Publication statusPublished - 1981
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports
Number39
ISSN0358-5077

Fingerprint

farms

Keywords

  • concrete construction
  • agriculture
  • farm buildings

Cite this

Sarin, H. (1981). Maatalouden betonirakentaminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, No. 39
Sarin, Heikki. / Maatalouden betonirakentaminen. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 210 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 39).
@book{ebedd39451b447fdaf5064d8bae07c8d,
title = "Maatalouden betonirakentaminen",
abstract = "Maatalouden tuotantorakennusten vuosittainen rakentamisen m{\"a}{\"a}r{\"a} on 1970-luvulla ollut keskim{\"a}{\"a}rin 3 milj. m3. T{\"a}m{\"a} merkitsee saman ajanjakson kokonaistuotannosta vajaan 10 {\%}:n osuutta. Muuhun rakentamistoimintaan verrattuna maatalouden rakentamisessa on k{\"a}ytetty betonia huomattavan v{\"a}h{\"a}n. Perinteisi{\"a} k{\"a}ytt{\"o}kohteita ovat olleet perustukset ja lattiat. Betoni soveltuu ominaisuuksiensa perusteella kuitenkin hyvin maatalouden rakennusmateriaaliksi. Monissa kohteissa olosuhteet ovat usein niin ankarat, ett{\"a} betonia voidaan pit{\"a}{\"a} k{\"a}ytt{\"o}i{\"a}lt{\"a}{\"a}n ainoana k{\"a}ytt{\"o}kelpoisena rakennusmateriaalina. Betoniteollisuuden t{\"a}m{\"a}n hetken tuotevalikoima on jo varsin laaja, niin ett{\"a} esimerkiksi karjarakennukset voidaan sisustuksineen ja kaikkine varastotiloineen toteuttaa elementtirakenteisina. Tuotantorakennusten suunnittelijoiden, teollisuuden tuotekehittelij{\"o}iden ja elementtien valmistajien tulee tulevaisuudessa ottaa entist{\"a} paremmin huomioon betonin hyv{\"a}t ominaisundet ja toisaalta maatalousrakentamiseen liittyv{\"a}t erityispiirteet. My{\"o}s maatalouden rakentamisen valvonnasta ja p{\"a}{\"a}t{\"o}ksenteosta vastuussa olevien tahojen on hyv{\"a} tuntea t{\"a}m{\"a}n ohjeen sis{\"a}lt{\"o}, etenkin rakenteille ja rakennusosille asetetut vaatimukset. Valvonta ja ohjaus, samoin kuin maatalouden rakentamista koskevat m{\"a}{\"a}r{\"a}ykset, eiv{\"a}t nykyisell{\"a}{\"a}n aina takaa onnistunutta lopputulosta.",
keywords = "concrete construction, agriculture, farm buildings",
author = "Heikki Sarin",
year = "1981",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1297-9",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "39",
address = "Finland",

}

Sarin, H 1981, Maatalouden betonirakentaminen. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, no. 39, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Maatalouden betonirakentaminen. / Sarin, Heikki.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 210 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 39).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Maatalouden betonirakentaminen

AU - Sarin, Heikki

PY - 1981

Y1 - 1981

N2 - Maatalouden tuotantorakennusten vuosittainen rakentamisen määrä on 1970-luvulla ollut keskimäärin 3 milj. m3. Tämä merkitsee saman ajanjakson kokonaistuotannosta vajaan 10 %:n osuutta. Muuhun rakentamistoimintaan verrattuna maatalouden rakentamisessa on käytetty betonia huomattavan vähän. Perinteisiä käyttökohteita ovat olleet perustukset ja lattiat. Betoni soveltuu ominaisuuksiensa perusteella kuitenkin hyvin maatalouden rakennusmateriaaliksi. Monissa kohteissa olosuhteet ovat usein niin ankarat, että betonia voidaan pitää käyttöiältään ainoana käyttökelpoisena rakennusmateriaalina. Betoniteollisuuden tämän hetken tuotevalikoima on jo varsin laaja, niin että esimerkiksi karjarakennukset voidaan sisustuksineen ja kaikkine varastotiloineen toteuttaa elementtirakenteisina. Tuotantorakennusten suunnittelijoiden, teollisuuden tuotekehittelijöiden ja elementtien valmistajien tulee tulevaisuudessa ottaa entistä paremmin huomioon betonin hyvät ominaisundet ja toisaalta maatalousrakentamiseen liittyvät erityispiirteet. Myös maatalouden rakentamisen valvonnasta ja päätöksenteosta vastuussa olevien tahojen on hyvä tuntea tämän ohjeen sisältö, etenkin rakenteille ja rakennusosille asetetut vaatimukset. Valvonta ja ohjaus, samoin kuin maatalouden rakentamista koskevat määräykset, eivät nykyisellään aina takaa onnistunutta lopputulosta.

AB - Maatalouden tuotantorakennusten vuosittainen rakentamisen määrä on 1970-luvulla ollut keskimäärin 3 milj. m3. Tämä merkitsee saman ajanjakson kokonaistuotannosta vajaan 10 %:n osuutta. Muuhun rakentamistoimintaan verrattuna maatalouden rakentamisessa on käytetty betonia huomattavan vähän. Perinteisiä käyttökohteita ovat olleet perustukset ja lattiat. Betoni soveltuu ominaisuuksiensa perusteella kuitenkin hyvin maatalouden rakennusmateriaaliksi. Monissa kohteissa olosuhteet ovat usein niin ankarat, että betonia voidaan pitää käyttöiältään ainoana käyttökelpoisena rakennusmateriaalina. Betoniteollisuuden tämän hetken tuotevalikoima on jo varsin laaja, niin että esimerkiksi karjarakennukset voidaan sisustuksineen ja kaikkine varastotiloineen toteuttaa elementtirakenteisina. Tuotantorakennusten suunnittelijoiden, teollisuuden tuotekehittelijöiden ja elementtien valmistajien tulee tulevaisuudessa ottaa entistä paremmin huomioon betonin hyvät ominaisundet ja toisaalta maatalousrakentamiseen liittyvät erityispiirteet. Myös maatalouden rakentamisen valvonnasta ja päätöksenteosta vastuussa olevien tahojen on hyvä tuntea tämän ohjeen sisältö, etenkin rakenteille ja rakennusosille asetetut vaatimukset. Valvonta ja ohjaus, samoin kuin maatalouden rakentamista koskevat määräykset, eivät nykyisellään aina takaa onnistunutta lopputulosta.

KW - concrete construction

KW - agriculture

KW - farm buildings

M3 - Report

SN - 951-38-1297-9

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports

BT - Maatalouden betonirakentaminen

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Sarin H. Maatalouden betonirakentaminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 210 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 39).