Maatalouden vesiensuojelun päätöksenteon tukijärjestelmä, VESI

Riitta Penttinen, Esko Lakso

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Tietokoneohjelma VESI on uusi maatilakohtaisten vesiensuojelumenetelmien valintaa helpottava työkalu.VESI-järjestelmä perustuu asiantuntijoiden tietämyksen ja kirjallisuuden pohjalta rakennettuihin sääntökantoihin, joiden perusteella se päättelee maatilalle parhaiten soveltuvat vesiensuojelumenetelmät ja tuotantotekniset menetelmät.Päättelymenetelminä järjestelmässä käytetään sumeaa logiikkaa ja multikriteerianalyysiä. VESI-järjestelmän prototyyppi on toteutettu C++-olio-ohjelmointikielellä Windows-ympäristöön.
Original languageFinnish
Pages (from-to)22-26
JournalVesitalous
VolumeXL
Issue number3
Publication statusPublished - 1999
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Penttinen, R., & Lakso, E. (1999). Maatalouden vesiensuojelun päätöksenteon tukijärjestelmä, VESI. Vesitalous, XL(3), 22-26.
Penttinen, Riitta ; Lakso, Esko. / Maatalouden vesiensuojelun päätöksenteon tukijärjestelmä, VESI. In: Vesitalous. 1999 ; Vol. XL, No. 3. pp. 22-26.
@article{45ccfe951b974a24a557cc522dacdbfc,
title = "Maatalouden vesiensuojelun p{\"a}{\"a}t{\"o}ksenteon tukij{\"a}rjestelm{\"a}, VESI",
abstract = "Tietokoneohjelma VESI on uusi maatilakohtaisten vesiensuojelumenetelmien valintaa helpottava ty{\"o}kalu.VESI-j{\"a}rjestelm{\"a} perustuu asiantuntijoiden tiet{\"a}myksen ja kirjallisuuden pohjalta rakennettuihin s{\"a}{\"a}nt{\"o}kantoihin, joiden perusteella se p{\"a}{\"a}ttelee maatilalle parhaiten soveltuvat vesiensuojelumenetelm{\"a}t ja tuotantotekniset menetelm{\"a}t.P{\"a}{\"a}ttelymenetelmin{\"a} j{\"a}rjestelm{\"a}ss{\"a} k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n sumeaa logiikkaa ja multikriteerianalyysi{\"a}. VESI-j{\"a}rjestelm{\"a}n prototyyppi on toteutettu C++-olio-ohjelmointikielell{\"a} Windows-ymp{\"a}rist{\"o}{\"o}n.",
author = "Riitta Penttinen and Esko Lakso",
year = "1999",
language = "Finnish",
volume = "XL",
pages = "22--26",
journal = "Vesitalous",
issn = "0505-3838",
publisher = "Ymp{\"a}rist{\"o}viestint{\"a} YVT Oy",
number = "3",

}

Penttinen, R & Lakso, E 1999, 'Maatalouden vesiensuojelun päätöksenteon tukijärjestelmä, VESI', Vesitalous, vol. XL, no. 3, pp. 22-26.

Maatalouden vesiensuojelun päätöksenteon tukijärjestelmä, VESI. / Penttinen, Riitta; Lakso, Esko.

In: Vesitalous, Vol. XL, No. 3, 1999, p. 22-26.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Maatalouden vesiensuojelun päätöksenteon tukijärjestelmä, VESI

AU - Penttinen, Riitta

AU - Lakso, Esko

PY - 1999

Y1 - 1999

N2 - Tietokoneohjelma VESI on uusi maatilakohtaisten vesiensuojelumenetelmien valintaa helpottava työkalu.VESI-järjestelmä perustuu asiantuntijoiden tietämyksen ja kirjallisuuden pohjalta rakennettuihin sääntökantoihin, joiden perusteella se päättelee maatilalle parhaiten soveltuvat vesiensuojelumenetelmät ja tuotantotekniset menetelmät.Päättelymenetelminä järjestelmässä käytetään sumeaa logiikkaa ja multikriteerianalyysiä. VESI-järjestelmän prototyyppi on toteutettu C++-olio-ohjelmointikielellä Windows-ympäristöön.

AB - Tietokoneohjelma VESI on uusi maatilakohtaisten vesiensuojelumenetelmien valintaa helpottava työkalu.VESI-järjestelmä perustuu asiantuntijoiden tietämyksen ja kirjallisuuden pohjalta rakennettuihin sääntökantoihin, joiden perusteella se päättelee maatilalle parhaiten soveltuvat vesiensuojelumenetelmät ja tuotantotekniset menetelmät.Päättelymenetelminä järjestelmässä käytetään sumeaa logiikkaa ja multikriteerianalyysiä. VESI-järjestelmän prototyyppi on toteutettu C++-olio-ohjelmointikielellä Windows-ympäristöön.

M3 - Article

VL - XL

SP - 22

EP - 26

JO - Vesitalous

JF - Vesitalous

SN - 0505-3838

IS - 3

ER -