Maataloudessa suuri potantiaali biokaasun tuottajaksi

Markku Kallio

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

AgriForEnergy II -projektin tavoitteena oli edistää bioenergian tuottajien ja tarjoajien välisiä yhteyksiä ja edistää uuden bioenergialiiketoiminnan syntumistä kolmella erityisalueella: biomassalämmityksessä, bioöljyn tuotannossa ja biokaasun sekä biometaanin tuotannossa. WSO-markkinointimallin avulla paikallinen bioenergiakoordinaattori auttaa luomaan yhteyksiä markkinatoimijoiden ja potentiaalisten asiakkaiden välille. Projektiin osallistuivat Itävalta, Italia, Slovenia, Saksa, Bulgaria, Suomi ja Ruotsi. Projektia rahoitti Intelligen Energy EU-ohjelma. Maataloudet ovat kiinnostuneita hyödyntämään biokaasun mahdollisuuksia lämpönä, sähkönä ja liikennepolttoaineena. Ministeriöt tukevat biokaasun lisääntyvää tuottamista ja käyttöä, erityisesti pienen mitan sähköntuotannossa. Neuvontatyö on myös laaja. Toistaiseksi pieniä maaseutumitan biokaasulaitoksia Suomessa on alun toistakymmentä. Suurin ongelma on suurehko investointi ja biokaasusta saatavan lämmön hyötykäyttö.
Original languageFinnish
JournalProAgria Satoa
Volume2011
Issue number4
Publication statusPublished - 2011
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Keywords

  • bioenergy
  • wood
  • biogas
  • bio methane
  • bio-oil
  • heating

Cite this

Kallio, Markku. / Maataloudessa suuri potantiaali biokaasun tuottajaksi. In: ProAgria Satoa. 2011 ; Vol. 2011, No. 4.
@article{a5a90e77deb94b45886572c5bda86243,
title = "Maataloudessa suuri potantiaali biokaasun tuottajaksi",
abstract = "AgriForEnergy II -projektin tavoitteena oli edist{\"a}{\"a} bioenergian tuottajien ja tarjoajien v{\"a}lisi{\"a} yhteyksi{\"a} ja edist{\"a}{\"a} uuden bioenergialiiketoiminnan syntumist{\"a} kolmella erityisalueella: biomassal{\"a}mmityksess{\"a}, bio{\"o}ljyn tuotannossa ja biokaasun sek{\"a} biometaanin tuotannossa. WSO-markkinointimallin avulla paikallinen bioenergiakoordinaattori auttaa luomaan yhteyksi{\"a} markkinatoimijoiden ja potentiaalisten asiakkaiden v{\"a}lille. Projektiin osallistuivat It{\"a}valta, Italia, Slovenia, Saksa, Bulgaria, Suomi ja Ruotsi. Projektia rahoitti Intelligen Energy EU-ohjelma. Maataloudet ovat kiinnostuneita hy{\"o}dynt{\"a}m{\"a}{\"a}n biokaasun mahdollisuuksia l{\"a}mp{\"o}n{\"a}, s{\"a}hk{\"o}n{\"a} ja liikennepolttoaineena. Ministeri{\"o}t tukevat biokaasun lis{\"a}{\"a}ntyv{\"a}{\"a} tuottamista ja k{\"a}ytt{\"o}{\"a}, erityisesti pienen mitan s{\"a}hk{\"o}ntuotannossa. Neuvontaty{\"o} on my{\"o}s laaja. Toistaiseksi pieni{\"a} maaseutumitan biokaasulaitoksia Suomessa on alun toistakymment{\"a}. Suurin ongelma on suurehko investointi ja biokaasusta saatavan l{\"a}mm{\"o}n hy{\"o}tyk{\"a}ytt{\"o}.",
keywords = "bioenergy, wood, biogas, bio methane, bio-oil, heating",
author = "Markku Kallio",
note = "Project code: 30646",
year = "2011",
language = "Finnish",
volume = "2011",
journal = "ProAgria Satoa",
issn = "1797-1101",
number = "4",

}

Maataloudessa suuri potantiaali biokaasun tuottajaksi. / Kallio, Markku.

In: ProAgria Satoa, Vol. 2011, No. 4, 2011.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Maataloudessa suuri potantiaali biokaasun tuottajaksi

AU - Kallio, Markku

N1 - Project code: 30646

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - AgriForEnergy II -projektin tavoitteena oli edistää bioenergian tuottajien ja tarjoajien välisiä yhteyksiä ja edistää uuden bioenergialiiketoiminnan syntumistä kolmella erityisalueella: biomassalämmityksessä, bioöljyn tuotannossa ja biokaasun sekä biometaanin tuotannossa. WSO-markkinointimallin avulla paikallinen bioenergiakoordinaattori auttaa luomaan yhteyksiä markkinatoimijoiden ja potentiaalisten asiakkaiden välille. Projektiin osallistuivat Itävalta, Italia, Slovenia, Saksa, Bulgaria, Suomi ja Ruotsi. Projektia rahoitti Intelligen Energy EU-ohjelma. Maataloudet ovat kiinnostuneita hyödyntämään biokaasun mahdollisuuksia lämpönä, sähkönä ja liikennepolttoaineena. Ministeriöt tukevat biokaasun lisääntyvää tuottamista ja käyttöä, erityisesti pienen mitan sähköntuotannossa. Neuvontatyö on myös laaja. Toistaiseksi pieniä maaseutumitan biokaasulaitoksia Suomessa on alun toistakymmentä. Suurin ongelma on suurehko investointi ja biokaasusta saatavan lämmön hyötykäyttö.

AB - AgriForEnergy II -projektin tavoitteena oli edistää bioenergian tuottajien ja tarjoajien välisiä yhteyksiä ja edistää uuden bioenergialiiketoiminnan syntumistä kolmella erityisalueella: biomassalämmityksessä, bioöljyn tuotannossa ja biokaasun sekä biometaanin tuotannossa. WSO-markkinointimallin avulla paikallinen bioenergiakoordinaattori auttaa luomaan yhteyksiä markkinatoimijoiden ja potentiaalisten asiakkaiden välille. Projektiin osallistuivat Itävalta, Italia, Slovenia, Saksa, Bulgaria, Suomi ja Ruotsi. Projektia rahoitti Intelligen Energy EU-ohjelma. Maataloudet ovat kiinnostuneita hyödyntämään biokaasun mahdollisuuksia lämpönä, sähkönä ja liikennepolttoaineena. Ministeriöt tukevat biokaasun lisääntyvää tuottamista ja käyttöä, erityisesti pienen mitan sähköntuotannossa. Neuvontatyö on myös laaja. Toistaiseksi pieniä maaseutumitan biokaasulaitoksia Suomessa on alun toistakymmentä. Suurin ongelma on suurehko investointi ja biokaasusta saatavan lämmön hyötykäyttö.

KW - bioenergy

KW - wood

KW - biogas

KW - bio methane

KW - bio-oil

KW - heating

M3 - Article

VL - 2011

JO - ProAgria Satoa

JF - ProAgria Satoa

SN - 1797-1101

IS - 4

ER -