Kunnossapidon tietojärjestelmä käyttövarmuustiedon lähteenä Suomen paperi- ja selluteollisuudessa

Translated title of the contribution: Maintenance data collection and exploitation in Finnish paper and pulp industry

Jari Konola

Research output: Book/ReportReport

Abstract

"Tuotantojärjestelmän käyttökokemustiedon hallintajärjestelmä" -hankkeen tavoitteena oli kehittää paperi- ja sellutehtaiden muuttuvaan tehdasympäristöön soveltuva pysyvä käyttökokemustiedon keruujärjestelmä. Sen avulla laitoksessa syntynyt käyttökokemustieto saadaan kerättyä ja tallennuttua. Tietoa voidaan käyttää laitoksen toiminnan kehittämiseen ja siirtää laitostoimittajille ja edelleen alihankkijoina toimiville laite- ja komponenttitoimittajille. Tällä hetkellä laitoksissa syntyvä käyttökokemustieto vika- ja häiriötapahtumista on hyvin hajanaista ja vähäistä. Jotta käyttökokemustieto saataisiin sellaisessa muodossa, että sitä voitaisiin hyödyntää toimintojen tehostamisessa ja laitteiden tuotekehityksessä, on kiinnitettävä erityishuomiota käyttöliittymien kehittämiseen, tiedon kirjaamisen helppouteen, tiedon luokitteluun kirjaamisvaiheessa sekä kirjauksia tekevän henkilökunnan koulutukseen ja motivointiin.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages28
ISBN (Electronic)951-38-5756-5
ISBN (Print)951-38-5755-7
Publication statusPublished - 2000
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes
Number2058
ISSN1235-0605

Fingerprint

pulp and paper industry

Keywords

  • computerized maintenance management systems
  • failure data classification
  • reliability
  • availability data collection

Cite this

Konola, J. (2000). Kunnossapidon tietojärjestelmä käyttövarmuustiedon lähteenä Suomen paperi- ja selluteollisuudessa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, No. 2058
Konola, Jari. / Kunnossapidon tietojärjestelmä käyttövarmuustiedon lähteenä Suomen paperi- ja selluteollisuudessa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2000. 28 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2058).
@book{956eda501bdc44aaa8de14b7d84c544a,
title = "Kunnossapidon tietoj{\"a}rjestelm{\"a} k{\"a}ytt{\"o}varmuustiedon l{\"a}hteen{\"a} Suomen paperi- ja selluteollisuudessa",
abstract = "{"}Tuotantoj{\"a}rjestelm{\"a}n k{\"a}ytt{\"o}kokemustiedon hallintaj{\"a}rjestelm{\"a}{"} -hankkeen tavoitteena oli kehitt{\"a}{\"a} paperi- ja sellutehtaiden muuttuvaan tehdasymp{\"a}rist{\"o}{\"o}n soveltuva pysyv{\"a} k{\"a}ytt{\"o}kokemustiedon keruuj{\"a}rjestelm{\"a}. Sen avulla laitoksessa syntynyt k{\"a}ytt{\"o}kokemustieto saadaan ker{\"a}tty{\"a} ja tallennuttua. Tietoa voidaan k{\"a}ytt{\"a}{\"a} laitoksen toiminnan kehitt{\"a}miseen ja siirt{\"a}{\"a} laitostoimittajille ja edelleen alihankkijoina toimiville laite- ja komponenttitoimittajille. T{\"a}ll{\"a} hetkell{\"a} laitoksissa syntyv{\"a} k{\"a}ytt{\"o}kokemustieto vika- ja h{\"a}iri{\"o}tapahtumista on hyvin hajanaista ja v{\"a}h{\"a}ist{\"a}. Jotta k{\"a}ytt{\"o}kokemustieto saataisiin sellaisessa muodossa, ett{\"a} sit{\"a} voitaisiin hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} toimintojen tehostamisessa ja laitteiden tuotekehityksess{\"a}, on kiinnitett{\"a}v{\"a} erityishuomiota k{\"a}ytt{\"o}liittymien kehitt{\"a}miseen, tiedon kirjaamisen helppouteen, tiedon luokitteluun kirjaamisvaiheessa sek{\"a} kirjauksia tekev{\"a}n henkil{\"o}kunnan koulutukseen ja motivointiin.",
keywords = "computerized maintenance management systems, failure data classification, reliability, availability data collection",
author = "Jari Konola",
year = "2000",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-5755-7",
series = "VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "2058",
address = "Finland",

}

Konola, J 2000, Kunnossapidon tietojärjestelmä käyttövarmuustiedon lähteenä Suomen paperi- ja selluteollisuudessa. VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes, no. 2058, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Kunnossapidon tietojärjestelmä käyttövarmuustiedon lähteenä Suomen paperi- ja selluteollisuudessa. / Konola, Jari.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2000. 28 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2058).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Kunnossapidon tietojärjestelmä käyttövarmuustiedon lähteenä Suomen paperi- ja selluteollisuudessa

AU - Konola, Jari

PY - 2000

Y1 - 2000

N2 - "Tuotantojärjestelmän käyttökokemustiedon hallintajärjestelmä" -hankkeen tavoitteena oli kehittää paperi- ja sellutehtaiden muuttuvaan tehdasympäristöön soveltuva pysyvä käyttökokemustiedon keruujärjestelmä. Sen avulla laitoksessa syntynyt käyttökokemustieto saadaan kerättyä ja tallennuttua. Tietoa voidaan käyttää laitoksen toiminnan kehittämiseen ja siirtää laitostoimittajille ja edelleen alihankkijoina toimiville laite- ja komponenttitoimittajille. Tällä hetkellä laitoksissa syntyvä käyttökokemustieto vika- ja häiriötapahtumista on hyvin hajanaista ja vähäistä. Jotta käyttökokemustieto saataisiin sellaisessa muodossa, että sitä voitaisiin hyödyntää toimintojen tehostamisessa ja laitteiden tuotekehityksessä, on kiinnitettävä erityishuomiota käyttöliittymien kehittämiseen, tiedon kirjaamisen helppouteen, tiedon luokitteluun kirjaamisvaiheessa sekä kirjauksia tekevän henkilökunnan koulutukseen ja motivointiin.

AB - "Tuotantojärjestelmän käyttökokemustiedon hallintajärjestelmä" -hankkeen tavoitteena oli kehittää paperi- ja sellutehtaiden muuttuvaan tehdasympäristöön soveltuva pysyvä käyttökokemustiedon keruujärjestelmä. Sen avulla laitoksessa syntynyt käyttökokemustieto saadaan kerättyä ja tallennuttua. Tietoa voidaan käyttää laitoksen toiminnan kehittämiseen ja siirtää laitostoimittajille ja edelleen alihankkijoina toimiville laite- ja komponenttitoimittajille. Tällä hetkellä laitoksissa syntyvä käyttökokemustieto vika- ja häiriötapahtumista on hyvin hajanaista ja vähäistä. Jotta käyttökokemustieto saataisiin sellaisessa muodossa, että sitä voitaisiin hyödyntää toimintojen tehostamisessa ja laitteiden tuotekehityksessä, on kiinnitettävä erityishuomiota käyttöliittymien kehittämiseen, tiedon kirjaamisen helppouteen, tiedon luokitteluun kirjaamisvaiheessa sekä kirjauksia tekevän henkilökunnan koulutukseen ja motivointiin.

KW - computerized maintenance management systems

KW - failure data classification

KW - reliability

KW - availability data collection

M3 - Report

SN - 951-38-5755-7

T3 - VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes

BT - Kunnossapidon tietojärjestelmä käyttövarmuustiedon lähteenä Suomen paperi- ja selluteollisuudessa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Konola J. Kunnossapidon tietojärjestelmä käyttövarmuustiedon lähteenä Suomen paperi- ja selluteollisuudessa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2000. 28 p. (VTT Tiedotteita - Meddelanden - Research Notes; No. 2058).