Mallinnus ja akustinen mittaus

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tämä raportti on osa hankkeessa julkaistavaa kanavasovellusten ääntä koskevaa aineistoa. Raportissa on pohdittu äänen mittaamiseen ja mallintamiseen liittyviä ongelmia kanavasovelluksissa. Raportissa on myös kokeellinen osuus, jossa on evaluoitu yksinkertainen pääte-elin mallintamalla siinä virtauksen synnyttämä ääni, että mittaamalla se koeasetelmassa. Virtausmallinnuspalveluja tarjoavalta yritykseltä tilattu mallinnus jäi sille varattujen liian vähäisten resurssien vuoksi puutteelliseksi ja tieteellisesti järkevään vertailuun ei päästy. Raportin kokeellinen osuus kuitenkin osoittaa selkeästi seikat, joihin vastaavissa evaluoinneissa on kiinnitettävä huomiota ja resursseja. Muiden osaraporttien nimet ovat: Osa 1/3 Kanavien akustiikkaa (40 sivua). Osa 2/3 Virtausäänen syntyilmiöitä (27 sivua). Lisäksi raporttisarjaan kuuluu liite "Virtausopista" (42 sivua) virtausopin perusteista.
Original languageFinnish
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages41
Publication statusPublished - 2002
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti
NumberBTUO56-661041

Cite this

Maijala, P. (2002). Mallinnus ja akustinen mittaus. VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti, No. BTUO56-661041
Maijala, Panu. / Mallinnus ja akustinen mittaus. VTT Technical Research Centre of Finland, 2002. 41 p. (VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti; No. BTUO56-661041).
@book{d8581dd20018415abb33107a4c248d13,
title = "Mallinnus ja akustinen mittaus",
abstract = "T{\"a}m{\"a} raportti on osa hankkeessa julkaistavaa kanavasovellusten {\"a}{\"a}nt{\"a} koskevaa aineistoa. Raportissa on pohdittu {\"a}{\"a}nen mittaamiseen ja mallintamiseen liittyvi{\"a} ongelmia kanavasovelluksissa. Raportissa on my{\"o}s kokeellinen osuus, jossa on evaluoitu yksinkertainen p{\"a}{\"a}te-elin mallintamalla siin{\"a} virtauksen synnytt{\"a}m{\"a} {\"a}{\"a}ni, ett{\"a} mittaamalla se koeasetelmassa. Virtausmallinnuspalveluja tarjoavalta yritykselt{\"a} tilattu mallinnus j{\"a}i sille varattujen liian v{\"a}h{\"a}isten resurssien vuoksi puutteelliseksi ja tieteellisesti j{\"a}rkev{\"a}{\"a}n vertailuun ei p{\"a}{\"a}sty. Raportin kokeellinen osuus kuitenkin osoittaa selke{\"a}sti seikat, joihin vastaavissa evaluoinneissa on kiinnitett{\"a}v{\"a} huomiota ja resursseja. Muiden osaraporttien nimet ovat: Osa 1/3 Kanavien akustiikkaa (40 sivua). Osa 2/3 Virtaus{\"a}{\"a}nen syntyilmi{\"o}it{\"a} (27 sivua). Lis{\"a}ksi raporttisarjaan kuuluu liite {"}Virtausopista{"} (42 sivua) virtausopin perusteista.",
author = "Panu Maijala",
year = "2002",
language = "Finnish",
series = "VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "BTUO56-661041",
address = "Finland",

}

Maijala, P 2002, Mallinnus ja akustinen mittaus. VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti, no. BTUO56-661041, VTT Technical Research Centre of Finland.

Mallinnus ja akustinen mittaus. / Maijala, Panu.

VTT Technical Research Centre of Finland, 2002. 41 p. (VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti; No. BTUO56-661041).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Mallinnus ja akustinen mittaus

AU - Maijala, Panu

PY - 2002

Y1 - 2002

N2 - Tämä raportti on osa hankkeessa julkaistavaa kanavasovellusten ääntä koskevaa aineistoa. Raportissa on pohdittu äänen mittaamiseen ja mallintamiseen liittyviä ongelmia kanavasovelluksissa. Raportissa on myös kokeellinen osuus, jossa on evaluoitu yksinkertainen pääte-elin mallintamalla siinä virtauksen synnyttämä ääni, että mittaamalla se koeasetelmassa. Virtausmallinnuspalveluja tarjoavalta yritykseltä tilattu mallinnus jäi sille varattujen liian vähäisten resurssien vuoksi puutteelliseksi ja tieteellisesti järkevään vertailuun ei päästy. Raportin kokeellinen osuus kuitenkin osoittaa selkeästi seikat, joihin vastaavissa evaluoinneissa on kiinnitettävä huomiota ja resursseja. Muiden osaraporttien nimet ovat: Osa 1/3 Kanavien akustiikkaa (40 sivua). Osa 2/3 Virtausäänen syntyilmiöitä (27 sivua). Lisäksi raporttisarjaan kuuluu liite "Virtausopista" (42 sivua) virtausopin perusteista.

AB - Tämä raportti on osa hankkeessa julkaistavaa kanavasovellusten ääntä koskevaa aineistoa. Raportissa on pohdittu äänen mittaamiseen ja mallintamiseen liittyviä ongelmia kanavasovelluksissa. Raportissa on myös kokeellinen osuus, jossa on evaluoitu yksinkertainen pääte-elin mallintamalla siinä virtauksen synnyttämä ääni, että mittaamalla se koeasetelmassa. Virtausmallinnuspalveluja tarjoavalta yritykseltä tilattu mallinnus jäi sille varattujen liian vähäisten resurssien vuoksi puutteelliseksi ja tieteellisesti järkevään vertailuun ei päästy. Raportin kokeellinen osuus kuitenkin osoittaa selkeästi seikat, joihin vastaavissa evaluoinneissa on kiinnitettävä huomiota ja resursseja. Muiden osaraporttien nimet ovat: Osa 1/3 Kanavien akustiikkaa (40 sivua). Osa 2/3 Virtausäänen syntyilmiöitä (27 sivua). Lisäksi raporttisarjaan kuuluu liite "Virtausopista" (42 sivua) virtausopin perusteista.

M3 - Report

T3 - VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti

BT - Mallinnus ja akustinen mittaus

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

ER -

Maijala P. Mallinnus ja akustinen mittaus. VTT Technical Research Centre of Finland, 2002. 41 p. (VTT Tuotteet ja tuotanto. Tutkimusraportti; No. BTUO56-661041).