Alihankintayhteistyön johtamisesta metalliteollisuudessa

Translated title of the contribution: Management of the subcontract co-operation in metal industry

Kai Häkkinen

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Tutkimuksessa keskityttiin metalliteollisuuden alihankintatoiminnan johtamisproblematiikkaan tavoitteena kehittää käytännöllisen alihankintayhteistyön johtamismallia. Johtamista varten ehdotetaan yhteistä johtamisorganisaatiota, joka koostuu alihankintayhteistyön osapuolien henkilöistä. Yhteisen johtamisorganisaation keskeisenä työkaluna on yhteistyöagenda, jossa olevat asiat valitaan tapauskohtaisesti. Alihankintayhteistyön johtaminen on jaettu kahteen osaan: 1) rutiinien johtaminen ja 2) kehittämisasioiden johtaminen. Perusperiaate on, että yhteisessä johtamisorganisaatiossa käsitellään sellaisia asioita, joiden eteenpäin vienti, edistäminen tai kehittäminen edellyttää kummankin osapuolen resursseja. Tutkimus osoittaa, että alihankintayhteistyön aktiivinen johtaminen on hyödyllistä ja että siihen kannattaa panostaa.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages78
  ISBN (Electronic)978-951-38-7720-0
  ISBN (Print)978-951-38-7719-4
  Publication statusPublished - 2011
  MoE publication typeNot Eligible

  Publication series

  SeriesVTT Tiedotteita - Research Notes
  Number2588
  ISSN1235-0605

  Fingerprint

  metals
  industry

  Keywords

  • subcontract manufacturing
  • metal industry
  • outsourcing
  • management
  • co-operation

  Cite this

  Häkkinen, K. (2011). Alihankintayhteistyön johtamisesta metalliteollisuudessa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Research Notes, No. 2588
  Häkkinen, Kai. / Alihankintayhteistyön johtamisesta metalliteollisuudessa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2011. 78 p. (VTT Tiedotteita - Research Notes; No. 2588).
  @book{977907ca4da346f9aaa7c65c2c6e7310,
  title = "Alihankintayhteisty{\"o}n johtamisesta metalliteollisuudessa",
  abstract = "Tutkimuksessa keskityttiin metalliteollisuuden alihankintatoiminnan johtamisproblematiikkaan tavoitteena kehitt{\"a}{\"a} k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}llisen alihankintayhteisty{\"o}n johtamismallia. Johtamista varten ehdotetaan yhteist{\"a} johtamisorganisaatiota, joka koostuu alihankintayhteisty{\"o}n osapuolien henkil{\"o}ist{\"a}. Yhteisen johtamisorganisaation keskeisen{\"a} ty{\"o}kaluna on yhteisty{\"o}agenda, jossa olevat asiat valitaan tapauskohtaisesti. Alihankintayhteisty{\"o}n johtaminen on jaettu kahteen osaan: 1) rutiinien johtaminen ja 2) kehitt{\"a}misasioiden johtaminen. Perusperiaate on, ett{\"a} yhteisess{\"a} johtamisorganisaatiossa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n sellaisia asioita, joiden eteenp{\"a}in vienti, edist{\"a}minen tai kehitt{\"a}minen edellytt{\"a}{\"a} kummankin osapuolen resursseja. Tutkimus osoittaa, ett{\"a} alihankintayhteisty{\"o}n aktiivinen johtaminen on hy{\"o}dyllist{\"a} ja ett{\"a} siihen kannattaa panostaa.",
  keywords = "subcontract manufacturing, metal industry, outsourcing, management, co-operation",
  author = "Kai H{\"a}kkinen",
  note = "Project code: 35857",
  year = "2011",
  language = "Finnish",
  isbn = "978-951-38-7719-4",
  series = "VTT Tiedotteita - Research Notes",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "2588",
  address = "Finland",

  }

  Häkkinen, K 2011, Alihankintayhteistyön johtamisesta metalliteollisuudessa. VTT Tiedotteita - Research Notes, no. 2588, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Alihankintayhteistyön johtamisesta metalliteollisuudessa. / Häkkinen, Kai.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2011. 78 p. (VTT Tiedotteita - Research Notes; No. 2588).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Alihankintayhteistyön johtamisesta metalliteollisuudessa

  AU - Häkkinen, Kai

  N1 - Project code: 35857

  PY - 2011

  Y1 - 2011

  N2 - Tutkimuksessa keskityttiin metalliteollisuuden alihankintatoiminnan johtamisproblematiikkaan tavoitteena kehittää käytännöllisen alihankintayhteistyön johtamismallia. Johtamista varten ehdotetaan yhteistä johtamisorganisaatiota, joka koostuu alihankintayhteistyön osapuolien henkilöistä. Yhteisen johtamisorganisaation keskeisenä työkaluna on yhteistyöagenda, jossa olevat asiat valitaan tapauskohtaisesti. Alihankintayhteistyön johtaminen on jaettu kahteen osaan: 1) rutiinien johtaminen ja 2) kehittämisasioiden johtaminen. Perusperiaate on, että yhteisessä johtamisorganisaatiossa käsitellään sellaisia asioita, joiden eteenpäin vienti, edistäminen tai kehittäminen edellyttää kummankin osapuolen resursseja. Tutkimus osoittaa, että alihankintayhteistyön aktiivinen johtaminen on hyödyllistä ja että siihen kannattaa panostaa.

  AB - Tutkimuksessa keskityttiin metalliteollisuuden alihankintatoiminnan johtamisproblematiikkaan tavoitteena kehittää käytännöllisen alihankintayhteistyön johtamismallia. Johtamista varten ehdotetaan yhteistä johtamisorganisaatiota, joka koostuu alihankintayhteistyön osapuolien henkilöistä. Yhteisen johtamisorganisaation keskeisenä työkaluna on yhteistyöagenda, jossa olevat asiat valitaan tapauskohtaisesti. Alihankintayhteistyön johtaminen on jaettu kahteen osaan: 1) rutiinien johtaminen ja 2) kehittämisasioiden johtaminen. Perusperiaate on, että yhteisessä johtamisorganisaatiossa käsitellään sellaisia asioita, joiden eteenpäin vienti, edistäminen tai kehittäminen edellyttää kummankin osapuolen resursseja. Tutkimus osoittaa, että alihankintayhteistyön aktiivinen johtaminen on hyödyllistä ja että siihen kannattaa panostaa.

  KW - subcontract manufacturing

  KW - metal industry

  KW - outsourcing

  KW - management

  KW - co-operation

  M3 - Report

  SN - 978-951-38-7719-4

  T3 - VTT Tiedotteita - Research Notes

  BT - Alihankintayhteistyön johtamisesta metalliteollisuudessa

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Häkkinen K. Alihankintayhteistyön johtamisesta metalliteollisuudessa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2011. 78 p. (VTT Tiedotteita - Research Notes; No. 2588).