Alihankintayhteistyön johtamisesta metalliteollisuudessa

Translated title of the contribution: Management of the subcontract co-operation in metal industry

Kai Häkkinen

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Tutkimuksessa keskityttiin metalliteollisuuden alihankintatoiminnan johtamisproblematiikkaan tavoitteena kehittää käytännöllisen alihankintayhteistyön johtamismallia. Johtamista varten ehdotetaan yhteistä johtamisorganisaatiota, joka koostuu alihankintayhteistyön osapuolien henkilöistä. Yhteisen johtamisorganisaation keskeisenä työkaluna on yhteistyöagenda, jossa olevat asiat valitaan tapauskohtaisesti. Alihankintayhteistyön johtaminen on jaettu kahteen osaan: 1) rutiinien johtaminen ja 2) kehittämisasioiden johtaminen. Perusperiaate on, että yhteisessä johtamisorganisaatiossa käsitellään sellaisia asioita, joiden eteenpäin vienti, edistäminen tai kehittäminen edellyttää kummankin osapuolen resursseja. Tutkimus osoittaa, että alihankintayhteistyön aktiivinen johtaminen on hyödyllistä ja että siihen kannattaa panostaa.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages78
ISBN (Electronic)978-951-38-7720-0
ISBN (Print)978-951-38-7719-4
Publication statusPublished - 2011
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

NameVTT Tiedotteita - Research Notes
PublisherVTT
No.2588
ISSN (Print)1235-0605
ISSN (Electronic)1455-0865

Fingerprint

metals
industry

Keywords

  • subcontract manufacturing
  • metal industry
  • outsourcing
  • management
  • co-operation

Cite this

Häkkinen, K. (2011). Alihankintayhteistyön johtamisesta metalliteollisuudessa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tiedotteita - Research Notes, No. 2588
Häkkinen, Kai. / Alihankintayhteistyön johtamisesta metalliteollisuudessa. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2011. 78 p. (VTT Tiedotteita - Research Notes; No. 2588).
@book{977907ca4da346f9aaa7c65c2c6e7310,
title = "Alihankintayhteisty{\"o}n johtamisesta metalliteollisuudessa",
abstract = "Tutkimuksessa keskityttiin metalliteollisuuden alihankintatoiminnan johtamisproblematiikkaan tavoitteena kehitt{\"a}{\"a} k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}llisen alihankintayhteisty{\"o}n johtamismallia. Johtamista varten ehdotetaan yhteist{\"a} johtamisorganisaatiota, joka koostuu alihankintayhteisty{\"o}n osapuolien henkil{\"o}ist{\"a}. Yhteisen johtamisorganisaation keskeisen{\"a} ty{\"o}kaluna on yhteisty{\"o}agenda, jossa olevat asiat valitaan tapauskohtaisesti. Alihankintayhteisty{\"o}n johtaminen on jaettu kahteen osaan: 1) rutiinien johtaminen ja 2) kehitt{\"a}misasioiden johtaminen. Perusperiaate on, ett{\"a} yhteisess{\"a} johtamisorganisaatiossa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n sellaisia asioita, joiden eteenp{\"a}in vienti, edist{\"a}minen tai kehitt{\"a}minen edellytt{\"a}{\"a} kummankin osapuolen resursseja. Tutkimus osoittaa, ett{\"a} alihankintayhteisty{\"o}n aktiivinen johtaminen on hy{\"o}dyllist{\"a} ja ett{\"a} siihen kannattaa panostaa.",
keywords = "subcontract manufacturing, metal industry, outsourcing, management, co-operation",
author = "Kai H{\"a}kkinen",
note = "Project code: 35857",
year = "2011",
language = "Finnish",
isbn = "978-951-38-7719-4",
series = "VTT Tiedotteita - Research Notes",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "2588",
address = "Finland",

}

Häkkinen, K 2011, Alihankintayhteistyön johtamisesta metalliteollisuudessa. VTT Tiedotteita - Research Notes, no. 2588, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Alihankintayhteistyön johtamisesta metalliteollisuudessa. / Häkkinen, Kai.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2011. 78 p. (VTT Tiedotteita - Research Notes; No. 2588).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Alihankintayhteistyön johtamisesta metalliteollisuudessa

AU - Häkkinen, Kai

N1 - Project code: 35857

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Tutkimuksessa keskityttiin metalliteollisuuden alihankintatoiminnan johtamisproblematiikkaan tavoitteena kehittää käytännöllisen alihankintayhteistyön johtamismallia. Johtamista varten ehdotetaan yhteistä johtamisorganisaatiota, joka koostuu alihankintayhteistyön osapuolien henkilöistä. Yhteisen johtamisorganisaation keskeisenä työkaluna on yhteistyöagenda, jossa olevat asiat valitaan tapauskohtaisesti. Alihankintayhteistyön johtaminen on jaettu kahteen osaan: 1) rutiinien johtaminen ja 2) kehittämisasioiden johtaminen. Perusperiaate on, että yhteisessä johtamisorganisaatiossa käsitellään sellaisia asioita, joiden eteenpäin vienti, edistäminen tai kehittäminen edellyttää kummankin osapuolen resursseja. Tutkimus osoittaa, että alihankintayhteistyön aktiivinen johtaminen on hyödyllistä ja että siihen kannattaa panostaa.

AB - Tutkimuksessa keskityttiin metalliteollisuuden alihankintatoiminnan johtamisproblematiikkaan tavoitteena kehittää käytännöllisen alihankintayhteistyön johtamismallia. Johtamista varten ehdotetaan yhteistä johtamisorganisaatiota, joka koostuu alihankintayhteistyön osapuolien henkilöistä. Yhteisen johtamisorganisaation keskeisenä työkaluna on yhteistyöagenda, jossa olevat asiat valitaan tapauskohtaisesti. Alihankintayhteistyön johtaminen on jaettu kahteen osaan: 1) rutiinien johtaminen ja 2) kehittämisasioiden johtaminen. Perusperiaate on, että yhteisessä johtamisorganisaatiossa käsitellään sellaisia asioita, joiden eteenpäin vienti, edistäminen tai kehittäminen edellyttää kummankin osapuolen resursseja. Tutkimus osoittaa, että alihankintayhteistyön aktiivinen johtaminen on hyödyllistä ja että siihen kannattaa panostaa.

KW - subcontract manufacturing

KW - metal industry

KW - outsourcing

KW - management

KW - co-operation

M3 - Report

SN - 978-951-38-7719-4

T3 - VTT Tiedotteita - Research Notes

BT - Alihankintayhteistyön johtamisesta metalliteollisuudessa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Häkkinen K. Alihankintayhteistyön johtamisesta metalliteollisuudessa. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2011. 78 p. (VTT Tiedotteita - Research Notes; No. 2588).