Monta tietä vaikuttavuuteen: Näkökulmia tutkimusorganisaatioiden tulosohjaukseen ja vaikuttavuuden arviointiin kolmella hallinnonalalla

Translated title of the contribution: Many paths to effectiveness. Perspectives from three policy sectors

Kirsi Hyytinen (Editor), Kaisa Lähteenmäki-Smith (Editor), Katri Kallio (Editor), Eveliina Saari (Editor)

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Raportin tavoitteena on tuottaa tietoa vaikuttavuudesta ja sen roolista osana tutkimusorganisaatioiden tulosohjausta kolmen eri hallinnonalan näkökulmasta. Vaikuttavuus ja sen arviointi on yksi ajankohtaisista kehittämisen haasteista kaikissa julkisissa virastoissa ja laitoksissa. Erityisen haastavaa vaikuttavuuden kehittäminen on tutkimuslaitoksissa tutkimus- ja kehittämistoimintaan liittyvien erityispiirteiden vuoksi. Osana VALO-hanketta julkaistu raportti pyrkii valaisemaan vaikuttavuuteen liittyvän käsitteistön moniaineksisuutta sekä hallinnonalakohtaisuutta sekä tuottamaan kootusti vertailevaa perustietoa tutkimusorganisaatioiden vaikuttavuudesta. Sen lisäksi raportin tavoitteena on tunnistaa eri hallinnonalojen hyviä käytäntöjä toimintatapojen kehittämiseksi sekä nostaa keskusteluun vaikuttavuuden arviointiin ja tulosohjaukseen liittyviä kehittämishaasteita.
Original languageFinnish
Place of PublicationHelsinki
PublisherValtiovarainministeriö
Number of pages189
ISBN (Electronic)978-951-804-838-4
ISBN (Print)978-951-804-837-7
Publication statusPublished - 2008
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtiovarainministeriön julkaisuja
Number29/2008
ISSN1459-3394

Keywords

  • public research organisations
  • performance management
  • impact assessment
  • evaluation

Cite this

Hyytinen, K., Lähteenmäki-Smith, K., Kallio, K., & Saari, E. (Eds.) (2008). Monta tietä vaikuttavuuteen: Näkökulmia tutkimusorganisaatioiden tulosohjaukseen ja vaikuttavuuden arviointiin kolmella hallinnonalalla. Helsinki: Valtiovarainministeriö. Valtiovarainministeriön julkaisuja, No. 29/2008
Hyytinen, Kirsi (Editor) ; Lähteenmäki-Smith, Kaisa (Editor) ; Kallio, Katri (Editor) ; Saari, Eveliina (Editor). / Monta tietä vaikuttavuuteen : Näkökulmia tutkimusorganisaatioiden tulosohjaukseen ja vaikuttavuuden arviointiin kolmella hallinnonalalla. Helsinki : Valtiovarainministeriö, 2008. 189 p. (Valtiovarainministeriön julkaisuja; No. 29/2008).
@book{088ca688bd164ed3ba67435068ab02cf,
title = "Monta tiet{\"a} vaikuttavuuteen: N{\"a}k{\"o}kulmia tutkimusorganisaatioiden tulosohjaukseen ja vaikuttavuuden arviointiin kolmella hallinnonalalla",
abstract = "Raportin tavoitteena on tuottaa tietoa vaikuttavuudesta ja sen roolista osana tutkimusorganisaatioiden tulosohjausta kolmen eri hallinnonalan n{\"a}k{\"o}kulmasta. Vaikuttavuus ja sen arviointi on yksi ajankohtaisista kehitt{\"a}misen haasteista kaikissa julkisissa virastoissa ja laitoksissa. Erityisen haastavaa vaikuttavuuden kehitt{\"a}minen on tutkimuslaitoksissa tutkimus- ja kehitt{\"a}mistoimintaan liittyvien erityispiirteiden vuoksi. Osana VALO-hanketta julkaistu raportti pyrkii valaisemaan vaikuttavuuteen liittyv{\"a}n k{\"a}sitteist{\"o}n moniaineksisuutta sek{\"a} hallinnonalakohtaisuutta sek{\"a} tuottamaan kootusti vertailevaa perustietoa tutkimusorganisaatioiden vaikuttavuudesta. Sen lis{\"a}ksi raportin tavoitteena on tunnistaa eri hallinnonalojen hyvi{\"a} k{\"a}yt{\"a}nt{\"o}j{\"a} toimintatapojen kehitt{\"a}miseksi sek{\"a} nostaa keskusteluun vaikuttavuuden arviointiin ja tulosohjaukseen liittyvi{\"a} kehitt{\"a}mishaasteita.",
keywords = "public research organisations, performance management, impact assessment, evaluation",
editor = "Kirsi Hyytinen and Kaisa L{\"a}hteenm{\"a}ki-Smith and Katri Kallio and Eveliina Saari",
note = "Project code: 6996 PGN: 189 s.",
year = "2008",
language = "Finnish",
isbn = "978-951-804-837-7",
series = "Valtiovarainministeri{\"o}n julkaisuja",
publisher = "Valtiovarainministeri{\"o}",
number = "29/2008",
address = "Finland",

}

Hyytinen, K, Lähteenmäki-Smith, K, Kallio, K & Saari, E (eds) 2008, Monta tietä vaikuttavuuteen: Näkökulmia tutkimusorganisaatioiden tulosohjaukseen ja vaikuttavuuden arviointiin kolmella hallinnonalalla. Valtiovarainministeriön julkaisuja, no. 29/2008, Valtiovarainministeriö, Helsinki.

Monta tietä vaikuttavuuteen : Näkökulmia tutkimusorganisaatioiden tulosohjaukseen ja vaikuttavuuden arviointiin kolmella hallinnonalalla. / Hyytinen, Kirsi (Editor); Lähteenmäki-Smith, Kaisa (Editor); Kallio, Katri (Editor); Saari, Eveliina (Editor).

Helsinki : Valtiovarainministeriö, 2008. 189 p. (Valtiovarainministeriön julkaisuja; No. 29/2008).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Monta tietä vaikuttavuuteen

T2 - Näkökulmia tutkimusorganisaatioiden tulosohjaukseen ja vaikuttavuuden arviointiin kolmella hallinnonalalla

A2 - Hyytinen, Kirsi

A2 - Lähteenmäki-Smith, Kaisa

A2 - Kallio, Katri

A2 - Saari, Eveliina

N1 - Project code: 6996 PGN: 189 s.

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Raportin tavoitteena on tuottaa tietoa vaikuttavuudesta ja sen roolista osana tutkimusorganisaatioiden tulosohjausta kolmen eri hallinnonalan näkökulmasta. Vaikuttavuus ja sen arviointi on yksi ajankohtaisista kehittämisen haasteista kaikissa julkisissa virastoissa ja laitoksissa. Erityisen haastavaa vaikuttavuuden kehittäminen on tutkimuslaitoksissa tutkimus- ja kehittämistoimintaan liittyvien erityispiirteiden vuoksi. Osana VALO-hanketta julkaistu raportti pyrkii valaisemaan vaikuttavuuteen liittyvän käsitteistön moniaineksisuutta sekä hallinnonalakohtaisuutta sekä tuottamaan kootusti vertailevaa perustietoa tutkimusorganisaatioiden vaikuttavuudesta. Sen lisäksi raportin tavoitteena on tunnistaa eri hallinnonalojen hyviä käytäntöjä toimintatapojen kehittämiseksi sekä nostaa keskusteluun vaikuttavuuden arviointiin ja tulosohjaukseen liittyviä kehittämishaasteita.

AB - Raportin tavoitteena on tuottaa tietoa vaikuttavuudesta ja sen roolista osana tutkimusorganisaatioiden tulosohjausta kolmen eri hallinnonalan näkökulmasta. Vaikuttavuus ja sen arviointi on yksi ajankohtaisista kehittämisen haasteista kaikissa julkisissa virastoissa ja laitoksissa. Erityisen haastavaa vaikuttavuuden kehittäminen on tutkimuslaitoksissa tutkimus- ja kehittämistoimintaan liittyvien erityispiirteiden vuoksi. Osana VALO-hanketta julkaistu raportti pyrkii valaisemaan vaikuttavuuteen liittyvän käsitteistön moniaineksisuutta sekä hallinnonalakohtaisuutta sekä tuottamaan kootusti vertailevaa perustietoa tutkimusorganisaatioiden vaikuttavuudesta. Sen lisäksi raportin tavoitteena on tunnistaa eri hallinnonalojen hyviä käytäntöjä toimintatapojen kehittämiseksi sekä nostaa keskusteluun vaikuttavuuden arviointiin ja tulosohjaukseen liittyviä kehittämishaasteita.

KW - public research organisations

KW - performance management

KW - impact assessment

KW - evaluation

M3 - Report

SN - 978-951-804-837-7

T3 - Valtiovarainministeriön julkaisuja

BT - Monta tietä vaikuttavuuteen

PB - Valtiovarainministeriö

CY - Helsinki

ER -

Hyytinen K, (ed.), Lähteenmäki-Smith K, (ed.), Kallio K, (ed.), Saari E, (ed.). Monta tietä vaikuttavuuteen: Näkökulmia tutkimusorganisaatioiden tulosohjaukseen ja vaikuttavuuden arviointiin kolmella hallinnonalalla. Helsinki: Valtiovarainministeriö, 2008. 189 p. (Valtiovarainministeriön julkaisuja; No. 29/2008).