Massan ja ulkoseinien eristystason vaikutus pientalon energiankulutukseen

Timo Kalema

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Käsitellään pientalon lämpökapasiteetin (massiivisuuden) vaikutusta energiankulutukseen ja lämmityskustannuksiin. Erityisesti pyritään selvittämään massiivisuuden käytännöllinen merkitys erilaisissa olosuhteissa; mitä vaikuttaa tuuletuksen käyttö, ikkunoiden koko ja suuntaus, rakennuksen sijaintipaikka, sisäpintojen verhoilu ja rakennusmateriaali. Tulokset ovat yhteenveto tärkeimmistä Suomessa ja Ruotsissa sekä yhdestä Kanadassa tehdystä tutkimuksesta, jotka yhtä lukuun ottamatta pohjautuvat tietokonelaskelmiin. Näillä saadaan suhteellisen luotettavasti selville rakenteiden vaikutukset energiankulutukseen tietyillä reunaehdoilla ja olettamuksilla. Jotkut asiat laskentamalleissa käsitellään melko yksinkertaisesti. Esim. lämmityksen säätöjärjestelmän ja rakennuksen massan yhteisvaikutuksesta ei ole vielä riittävästi tietoa.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages33
ISBN (Print)951-38-1628-1
Publication statusPublished - 1982
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number161
ISSN0358-5085

Cite this

Kalema, T. (1982). Massan ja ulkoseinien eristystason vaikutus pientalon energiankulutukseen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 161
Kalema, Timo. / Massan ja ulkoseinien eristystason vaikutus pientalon energiankulutukseen. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 33 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 161).
@book{7128d4c66ebb4c2a9be6ddd2fcdf375a,
title = "Massan ja ulkoseinien eristystason vaikutus pientalon energiankulutukseen",
abstract = "K{\"a}sitell{\"a}{\"a}n pientalon l{\"a}mp{\"o}kapasiteetin (massiivisuuden) vaikutusta energiankulutukseen ja l{\"a}mmityskustannuksiin. Erityisesti pyrit{\"a}{\"a}n selvitt{\"a}m{\"a}{\"a}n massiivisuuden k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}llinen merkitys erilaisissa olosuhteissa; mit{\"a} vaikuttaa tuuletuksen k{\"a}ytt{\"o}, ikkunoiden koko ja suuntaus, rakennuksen sijaintipaikka, sis{\"a}pintojen verhoilu ja rakennusmateriaali. Tulokset ovat yhteenveto t{\"a}rkeimmist{\"a} Suomessa ja Ruotsissa sek{\"a} yhdest{\"a} Kanadassa tehdyst{\"a} tutkimuksesta, jotka yht{\"a} lukuun ottamatta pohjautuvat tietokonelaskelmiin. N{\"a}ill{\"a} saadaan suhteellisen luotettavasti selville rakenteiden vaikutukset energiankulutukseen tietyill{\"a} reunaehdoilla ja olettamuksilla. Jotkut asiat laskentamalleissa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n melko yksinkertaisesti. Esim. l{\"a}mmityksen s{\"a}{\"a}t{\"o}j{\"a}rjestelm{\"a}n ja rakennuksen massan yhteisvaikutuksesta ei ole viel{\"a} riitt{\"a}v{\"a}sti tietoa.",
author = "Timo Kalema",
year = "1982",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1628-1",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "161",
address = "Finland",

}

Kalema, T 1982, Massan ja ulkoseinien eristystason vaikutus pientalon energiankulutukseen. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 161, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Massan ja ulkoseinien eristystason vaikutus pientalon energiankulutukseen. / Kalema, Timo.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 33 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 161).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Massan ja ulkoseinien eristystason vaikutus pientalon energiankulutukseen

AU - Kalema, Timo

PY - 1982

Y1 - 1982

N2 - Käsitellään pientalon lämpökapasiteetin (massiivisuuden) vaikutusta energiankulutukseen ja lämmityskustannuksiin. Erityisesti pyritään selvittämään massiivisuuden käytännöllinen merkitys erilaisissa olosuhteissa; mitä vaikuttaa tuuletuksen käyttö, ikkunoiden koko ja suuntaus, rakennuksen sijaintipaikka, sisäpintojen verhoilu ja rakennusmateriaali. Tulokset ovat yhteenveto tärkeimmistä Suomessa ja Ruotsissa sekä yhdestä Kanadassa tehdystä tutkimuksesta, jotka yhtä lukuun ottamatta pohjautuvat tietokonelaskelmiin. Näillä saadaan suhteellisen luotettavasti selville rakenteiden vaikutukset energiankulutukseen tietyillä reunaehdoilla ja olettamuksilla. Jotkut asiat laskentamalleissa käsitellään melko yksinkertaisesti. Esim. lämmityksen säätöjärjestelmän ja rakennuksen massan yhteisvaikutuksesta ei ole vielä riittävästi tietoa.

AB - Käsitellään pientalon lämpökapasiteetin (massiivisuuden) vaikutusta energiankulutukseen ja lämmityskustannuksiin. Erityisesti pyritään selvittämään massiivisuuden käytännöllinen merkitys erilaisissa olosuhteissa; mitä vaikuttaa tuuletuksen käyttö, ikkunoiden koko ja suuntaus, rakennuksen sijaintipaikka, sisäpintojen verhoilu ja rakennusmateriaali. Tulokset ovat yhteenveto tärkeimmistä Suomessa ja Ruotsissa sekä yhdestä Kanadassa tehdystä tutkimuksesta, jotka yhtä lukuun ottamatta pohjautuvat tietokonelaskelmiin. Näillä saadaan suhteellisen luotettavasti selville rakenteiden vaikutukset energiankulutukseen tietyillä reunaehdoilla ja olettamuksilla. Jotkut asiat laskentamalleissa käsitellään melko yksinkertaisesti. Esim. lämmityksen säätöjärjestelmän ja rakennuksen massan yhteisvaikutuksesta ei ole vielä riittävästi tietoa.

M3 - Report

SN - 951-38-1628-1

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Massan ja ulkoseinien eristystason vaikutus pientalon energiankulutukseen

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Kalema T. Massan ja ulkoseinien eristystason vaikutus pientalon energiankulutukseen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 33 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 161).