Materiaalinvalinnan mikrotietokonepohjaiset menetelmät

Reijo Pelli

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tietokoneiden voimakas kehitys on tuomassa elektroniset tietojärjestelmät laajojen käyttäjäpiirien avuksi. Julkaisussa esitellään tällä hetkellä vallitsevaa tilannetta mikrotietokoneeseen tallennettavista materiaalitietopankeista ja konstruktiomateriaalien valintajärjestelmistä. Tutkimuksen perusteella voidaan todeta, että joistakin järjestelmistä on hyötyä jo valintaprosessissa, mutta pääasialliseksi menetelmäksi ne eivät vielä yleisesti sovellu. Myös kansallista kehitystyötä tarvitaan, jotta niiden laaja käyttö kotimaisessa kone- ja laitesuunnittelussa tulisi mahdolliseksi.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages19
ISBN (Print)951-38-3341-0
Publication statusPublished - 1989
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number945
ISSN0358-5085

Fingerprint

methodology

Keywords

  • materials selection
  • microcomputers
  • databases

Cite this

Pelli, R. (1989). Materiaalinvalinnan mikrotietokonepohjaiset menetelmät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 945
Pelli, Reijo. / Materiaalinvalinnan mikrotietokonepohjaiset menetelmät. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 19 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 945).
@book{341abadb940d44c48f4491d07b03a6b9,
title = "Materiaalinvalinnan mikrotietokonepohjaiset menetelm{\"a}t",
abstract = "Tietokoneiden voimakas kehitys on tuomassa elektroniset tietoj{\"a}rjestelm{\"a}t laajojen k{\"a}ytt{\"a}j{\"a}piirien avuksi. Julkaisussa esitell{\"a}{\"a}n t{\"a}ll{\"a} hetkell{\"a} vallitsevaa tilannetta mikrotietokoneeseen tallennettavista materiaalitietopankeista ja konstruktiomateriaalien valintaj{\"a}rjestelmist{\"a}. Tutkimuksen perusteella voidaan todeta, ett{\"a} joistakin j{\"a}rjestelmist{\"a} on hy{\"o}ty{\"a} jo valintaprosessissa, mutta p{\"a}{\"a}asialliseksi menetelm{\"a}ksi ne eiv{\"a}t viel{\"a} yleisesti sovellu. My{\"o}s kansallista kehitysty{\"o}t{\"a} tarvitaan, jotta niiden laaja k{\"a}ytt{\"o} kotimaisessa kone- ja laitesuunnittelussa tulisi mahdolliseksi.",
keywords = "materials selection, microcomputers, databases",
author = "Reijo Pelli",
year = "1989",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3341-0",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "945",
address = "Finland",

}

Pelli, R 1989, Materiaalinvalinnan mikrotietokonepohjaiset menetelmät. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 945, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Materiaalinvalinnan mikrotietokonepohjaiset menetelmät. / Pelli, Reijo.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 19 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 945).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Materiaalinvalinnan mikrotietokonepohjaiset menetelmät

AU - Pelli, Reijo

PY - 1989

Y1 - 1989

N2 - Tietokoneiden voimakas kehitys on tuomassa elektroniset tietojärjestelmät laajojen käyttäjäpiirien avuksi. Julkaisussa esitellään tällä hetkellä vallitsevaa tilannetta mikrotietokoneeseen tallennettavista materiaalitietopankeista ja konstruktiomateriaalien valintajärjestelmistä. Tutkimuksen perusteella voidaan todeta, että joistakin järjestelmistä on hyötyä jo valintaprosessissa, mutta pääasialliseksi menetelmäksi ne eivät vielä yleisesti sovellu. Myös kansallista kehitystyötä tarvitaan, jotta niiden laaja käyttö kotimaisessa kone- ja laitesuunnittelussa tulisi mahdolliseksi.

AB - Tietokoneiden voimakas kehitys on tuomassa elektroniset tietojärjestelmät laajojen käyttäjäpiirien avuksi. Julkaisussa esitellään tällä hetkellä vallitsevaa tilannetta mikrotietokoneeseen tallennettavista materiaalitietopankeista ja konstruktiomateriaalien valintajärjestelmistä. Tutkimuksen perusteella voidaan todeta, että joistakin järjestelmistä on hyötyä jo valintaprosessissa, mutta pääasialliseksi menetelmäksi ne eivät vielä yleisesti sovellu. Myös kansallista kehitystyötä tarvitaan, jotta niiden laaja käyttö kotimaisessa kone- ja laitesuunnittelussa tulisi mahdolliseksi.

KW - materials selection

KW - microcomputers

KW - databases

M3 - Report

SN - 951-38-3341-0

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Materiaalinvalinnan mikrotietokonepohjaiset menetelmät

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Pelli R. Materiaalinvalinnan mikrotietokonepohjaiset menetelmät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 19 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 945).