Matkalla tulevaisuuteen - innovatiivisia avauksia tulevaisuuden asumiseen, liikkumiseen ja yrittäjyyteen

Sirkka Heinonen (Editor), Anu Tuominen (Editor)

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Olemme kaikki matkalla tulevaisuuteen. Tulevaisuusajattelusta ja tulevaisuudentutkimuksesta saamme kilpailuetua valmentautuessamme tulevaisuutta varten. Se, miten asumme, teemme työtä ja liikumme tulee muuttumaan. Mitä paremmin ennakoimme mahdollisia tulevia kehityssuuntia, sitä paremmin voimme löytää ratkaisuja ja luoda innovaatioita ­ niin teknisiä, taloudellisia kuin sosiaalisia ­ jotka tukevat hyvinvointiamme tulevaisuuden muutostenkin keskellä. Tässä raportissa on Helkaman 100vuotisjuhlaseminaarin "Matkalla tulevaisuuteen ­ uutta, kunnollista ja kestävää" aineistoa sekä aiheeseen liittyviä muita kirjoituksia. Lisäksi raportissa esitellään seminaarin yhteydessä koululaisille järjestetyn tulevaisuusaiheisen piirroskilpailun satoa. Raportin tarkoituksena on saattaa seminaarin ja siihen liittyvien oheistapahtumien antia laajempaan käyttöön ja tulevaisuuskeskusteluun.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages113
Publication statusPublished - 2006
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Tutkimusraportti
NumberVTT-R-09398-06

Keywords

  • future
  • foresight
  • technology foresight
  • housing
  • mobility
  • innovations

Cite this

Heinonen, S., & Tuominen, A. (Eds.) (2006). Matkalla tulevaisuuteen - innovatiivisia avauksia tulevaisuuden asumiseen, liikkumiseen ja yrittäjyyteen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tutkimusraportti, No. VTT-R-09398-06
Heinonen, Sirkka (Editor) ; Tuominen, Anu (Editor). / Matkalla tulevaisuuteen - innovatiivisia avauksia tulevaisuuden asumiseen, liikkumiseen ja yrittäjyyteen. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2006. 113 p. (VTT Tutkimusraportti; No. VTT-R-09398-06).
@book{3461e6ad334a405c974bd9cf3c775a44,
title = "Matkalla tulevaisuuteen - innovatiivisia avauksia tulevaisuuden asumiseen, liikkumiseen ja yritt{\"a}jyyteen",
abstract = "Olemme kaikki matkalla tulevaisuuteen. Tulevaisuusajattelusta ja tulevaisuudentutkimuksesta saamme kilpailuetua valmentautuessamme tulevaisuutta varten. Se, miten asumme, teemme ty{\"o}t{\"a} ja liikumme tulee muuttumaan. Mit{\"a} paremmin ennakoimme mahdollisia tulevia kehityssuuntia, sit{\"a} paremmin voimme l{\"o}yt{\"a}{\"a} ratkaisuja ja luoda innovaatioita ­ niin teknisi{\"a}, taloudellisia kuin sosiaalisia ­ jotka tukevat hyvinvointiamme tulevaisuuden muutostenkin keskell{\"a}. T{\"a}ss{\"a} raportissa on Helkaman 100vuotisjuhlaseminaarin {"}Matkalla tulevaisuuteen ­ uutta, kunnollista ja kest{\"a}v{\"a}{\"a}{"} aineistoa sek{\"a} aiheeseen liittyvi{\"a} muita kirjoituksia. Lis{\"a}ksi raportissa esitell{\"a}{\"a}n seminaarin yhteydess{\"a} koululaisille j{\"a}rjestetyn tulevaisuusaiheisen piirroskilpailun satoa. Raportin tarkoituksena on saattaa seminaarin ja siihen liittyvien oheistapahtumien antia laajempaan k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n ja tulevaisuuskeskusteluun.",
keywords = "future, foresight, technology foresight, housing, mobility, innovations",
editor = "Sirkka Heinonen and Anu Tuominen",
year = "2006",
language = "Finnish",
series = "VTT Tutkimusraportti",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "VTT-R-09398-06",
address = "Finland",

}

Heinonen, S & Tuominen, A (eds) 2006, Matkalla tulevaisuuteen - innovatiivisia avauksia tulevaisuuden asumiseen, liikkumiseen ja yrittäjyyteen. VTT Tutkimusraportti, no. VTT-R-09398-06, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Matkalla tulevaisuuteen - innovatiivisia avauksia tulevaisuuden asumiseen, liikkumiseen ja yrittäjyyteen. / Heinonen, Sirkka (Editor); Tuominen, Anu (Editor).

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2006. 113 p. (VTT Tutkimusraportti; No. VTT-R-09398-06).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Matkalla tulevaisuuteen - innovatiivisia avauksia tulevaisuuden asumiseen, liikkumiseen ja yrittäjyyteen

A2 - Heinonen, Sirkka

A2 - Tuominen, Anu

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Olemme kaikki matkalla tulevaisuuteen. Tulevaisuusajattelusta ja tulevaisuudentutkimuksesta saamme kilpailuetua valmentautuessamme tulevaisuutta varten. Se, miten asumme, teemme työtä ja liikumme tulee muuttumaan. Mitä paremmin ennakoimme mahdollisia tulevia kehityssuuntia, sitä paremmin voimme löytää ratkaisuja ja luoda innovaatioita ­ niin teknisiä, taloudellisia kuin sosiaalisia ­ jotka tukevat hyvinvointiamme tulevaisuuden muutostenkin keskellä. Tässä raportissa on Helkaman 100vuotisjuhlaseminaarin "Matkalla tulevaisuuteen ­ uutta, kunnollista ja kestävää" aineistoa sekä aiheeseen liittyviä muita kirjoituksia. Lisäksi raportissa esitellään seminaarin yhteydessä koululaisille järjestetyn tulevaisuusaiheisen piirroskilpailun satoa. Raportin tarkoituksena on saattaa seminaarin ja siihen liittyvien oheistapahtumien antia laajempaan käyttöön ja tulevaisuuskeskusteluun.

AB - Olemme kaikki matkalla tulevaisuuteen. Tulevaisuusajattelusta ja tulevaisuudentutkimuksesta saamme kilpailuetua valmentautuessamme tulevaisuutta varten. Se, miten asumme, teemme työtä ja liikumme tulee muuttumaan. Mitä paremmin ennakoimme mahdollisia tulevia kehityssuuntia, sitä paremmin voimme löytää ratkaisuja ja luoda innovaatioita ­ niin teknisiä, taloudellisia kuin sosiaalisia ­ jotka tukevat hyvinvointiamme tulevaisuuden muutostenkin keskellä. Tässä raportissa on Helkaman 100vuotisjuhlaseminaarin "Matkalla tulevaisuuteen ­ uutta, kunnollista ja kestävää" aineistoa sekä aiheeseen liittyviä muita kirjoituksia. Lisäksi raportissa esitellään seminaarin yhteydessä koululaisille järjestetyn tulevaisuusaiheisen piirroskilpailun satoa. Raportin tarkoituksena on saattaa seminaarin ja siihen liittyvien oheistapahtumien antia laajempaan käyttöön ja tulevaisuuskeskusteluun.

KW - future

KW - foresight

KW - technology foresight

KW - housing

KW - mobility

KW - innovations

M3 - Report

T3 - VTT Tutkimusraportti

BT - Matkalla tulevaisuuteen - innovatiivisia avauksia tulevaisuuden asumiseen, liikkumiseen ja yrittäjyyteen

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Heinonen S, (ed.), Tuominen A, (ed.). Matkalla tulevaisuuteen - innovatiivisia avauksia tulevaisuuden asumiseen, liikkumiseen ja yrittäjyyteen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2006. 113 p. (VTT Tutkimusraportti; No. VTT-R-09398-06).