Mekaanisen metsäteollisuuden tuotekehitys Suomessa. Osa 1. Tuotekehityshankkeiden onnistumisedellytykset

Jyrki Mali, Veikko Tarvainen, Urho Saarelainen, Tuija Vihavainen, Reijo Hirvensalo

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Mekaanisen metsäteollisuuden viiden yrityksen tuotekehityshankkeita analysoimalla on selvitetty, kuinka tuotekehityshankkeet tulee valmistella ja toteuttaa, jotta hankkeilla olisi menestymisen mahdollisuudet. Mukana ollut rakennusliike toi puutuotteiden käyttäjän näkemyksen tutkimukseen. Kirjallisuuden tuotekehitysteorioilla todettiin olevan omat pätevyysalueensa. Koska nämä teoriat eivät kyenneet selittämään kaikkia hankkeita, oli tarpeellista tarkastella muitakin hankkeen onnistumiseen vaikuttavia tekijöitä, joita ovat mm. liikeidea, innovaatiorakenne, markkinoiden dynamiikka, vallitsevat käsitykset, yrittäjyys ja taloudellinen yhtälö. Myös innovaatiorakenteen eheys (tuotteen kehittäjän, valmistajan ja käyttäjän yhteistyö) osoittautui yhdeksi menestyksekkään tuotekehityksen tekijäksi. Yrittäjyyden ja energian tarve riippuu tuotekehitystehtävän tasosta: perustuotteen tuotekehityksessä panostus on vähäisempi kuin erikoistuotteen, kopioitavan tuotteen tai tuotemuutoksen pienempi kuin tuotteen, joka on uusi tai edellyttää liikeidean muuntamista. Tutkimuksessa on tuotekehityshanhkeita luokiteltu usealta kannalta: liittyminen liikeideaan, tuoteidean syntymistapa yrityksessä, tuotto-odotuksen kriteerit ja tuotekehityksen tekniikkakeskeisyys. Kukin kombinaatio aiheuttaa tuotekehityshankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa erilaisia ja eritasoisia vaatimuksia tuotekehityksen osatekijöille.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages110
ISBN (Print)951-38-2510-8
Publication statusPublished - 1986
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports
Number394
ISSN0358-5077

Fingerprint

Alphitonia zizyphoides
forest industries
product development

Keywords

  • product development
  • project management
  • project planning
  • firms
  • wood products
  • forest industry
  • mechanical properties

Cite this

Mali, J., Tarvainen, V., Saarelainen, U., Vihavainen, T., & Hirvensalo, R. (1986). Mekaanisen metsäteollisuuden tuotekehitys Suomessa. Osa 1. Tuotekehityshankkeiden onnistumisedellytykset. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, No. 394
Mali, Jyrki ; Tarvainen, Veikko ; Saarelainen, Urho ; Vihavainen, Tuija ; Hirvensalo, Reijo. / Mekaanisen metsäteollisuuden tuotekehitys Suomessa. Osa 1. Tuotekehityshankkeiden onnistumisedellytykset. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 110 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 394).
@book{7b41c454896d40ba8145371cf6c6d461,
title = "Mekaanisen mets{\"a}teollisuuden tuotekehitys Suomessa. Osa 1. Tuotekehityshankkeiden onnistumisedellytykset",
abstract = "Mekaanisen mets{\"a}teollisuuden viiden yrityksen tuotekehityshankkeita analysoimalla on selvitetty, kuinka tuotekehityshankkeet tulee valmistella ja toteuttaa, jotta hankkeilla olisi menestymisen mahdollisuudet. Mukana ollut rakennusliike toi puutuotteiden k{\"a}ytt{\"a}j{\"a}n n{\"a}kemyksen tutkimukseen. Kirjallisuuden tuotekehitysteorioilla todettiin olevan omat p{\"a}tevyysalueensa. Koska n{\"a}m{\"a} teoriat eiv{\"a}t kyenneet selitt{\"a}m{\"a}{\"a}n kaikkia hankkeita, oli tarpeellista tarkastella muitakin hankkeen onnistumiseen vaikuttavia tekij{\"o}it{\"a}, joita ovat mm. liikeidea, innovaatiorakenne, markkinoiden dynamiikka, vallitsevat k{\"a}sitykset, yritt{\"a}jyys ja taloudellinen yht{\"a}l{\"o}. My{\"o}s innovaatiorakenteen eheys (tuotteen kehitt{\"a}j{\"a}n, valmistajan ja k{\"a}ytt{\"a}j{\"a}n yhteisty{\"o}) osoittautui yhdeksi menestyksekk{\"a}{\"a}n tuotekehityksen tekij{\"a}ksi. Yritt{\"a}jyyden ja energian tarve riippuu tuotekehitysteht{\"a}v{\"a}n tasosta: perustuotteen tuotekehityksess{\"a} panostus on v{\"a}h{\"a}isempi kuin erikoistuotteen, kopioitavan tuotteen tai tuotemuutoksen pienempi kuin tuotteen, joka on uusi tai edellytt{\"a}{\"a} liikeidean muuntamista. Tutkimuksessa on tuotekehityshanhkeita luokiteltu usealta kannalta: liittyminen liikeideaan, tuoteidean syntymistapa yrityksess{\"a}, tuotto-odotuksen kriteerit ja tuotekehityksen tekniikkakeskeisyys. Kukin kombinaatio aiheuttaa tuotekehityshankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa erilaisia ja eritasoisia vaatimuksia tuotekehityksen osatekij{\"o}ille.",
keywords = "product development, project management, project planning, firms, wood products, forest industry, mechanical properties",
author = "Jyrki Mali and Veikko Tarvainen and Urho Saarelainen and Tuija Vihavainen and Reijo Hirvensalo",
year = "1986",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2510-8",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "394",
address = "Finland",

}

Mali, J, Tarvainen, V, Saarelainen, U, Vihavainen, T & Hirvensalo, R 1986, Mekaanisen metsäteollisuuden tuotekehitys Suomessa. Osa 1. Tuotekehityshankkeiden onnistumisedellytykset. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, no. 394, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Mekaanisen metsäteollisuuden tuotekehitys Suomessa. Osa 1. Tuotekehityshankkeiden onnistumisedellytykset. / Mali, Jyrki; Tarvainen, Veikko; Saarelainen, Urho; Vihavainen, Tuija; Hirvensalo, Reijo.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 110 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 394).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Mekaanisen metsäteollisuuden tuotekehitys Suomessa. Osa 1. Tuotekehityshankkeiden onnistumisedellytykset

AU - Mali, Jyrki

AU - Tarvainen, Veikko

AU - Saarelainen, Urho

AU - Vihavainen, Tuija

AU - Hirvensalo, Reijo

PY - 1986

Y1 - 1986

N2 - Mekaanisen metsäteollisuuden viiden yrityksen tuotekehityshankkeita analysoimalla on selvitetty, kuinka tuotekehityshankkeet tulee valmistella ja toteuttaa, jotta hankkeilla olisi menestymisen mahdollisuudet. Mukana ollut rakennusliike toi puutuotteiden käyttäjän näkemyksen tutkimukseen. Kirjallisuuden tuotekehitysteorioilla todettiin olevan omat pätevyysalueensa. Koska nämä teoriat eivät kyenneet selittämään kaikkia hankkeita, oli tarpeellista tarkastella muitakin hankkeen onnistumiseen vaikuttavia tekijöitä, joita ovat mm. liikeidea, innovaatiorakenne, markkinoiden dynamiikka, vallitsevat käsitykset, yrittäjyys ja taloudellinen yhtälö. Myös innovaatiorakenteen eheys (tuotteen kehittäjän, valmistajan ja käyttäjän yhteistyö) osoittautui yhdeksi menestyksekkään tuotekehityksen tekijäksi. Yrittäjyyden ja energian tarve riippuu tuotekehitystehtävän tasosta: perustuotteen tuotekehityksessä panostus on vähäisempi kuin erikoistuotteen, kopioitavan tuotteen tai tuotemuutoksen pienempi kuin tuotteen, joka on uusi tai edellyttää liikeidean muuntamista. Tutkimuksessa on tuotekehityshanhkeita luokiteltu usealta kannalta: liittyminen liikeideaan, tuoteidean syntymistapa yrityksessä, tuotto-odotuksen kriteerit ja tuotekehityksen tekniikkakeskeisyys. Kukin kombinaatio aiheuttaa tuotekehityshankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa erilaisia ja eritasoisia vaatimuksia tuotekehityksen osatekijöille.

AB - Mekaanisen metsäteollisuuden viiden yrityksen tuotekehityshankkeita analysoimalla on selvitetty, kuinka tuotekehityshankkeet tulee valmistella ja toteuttaa, jotta hankkeilla olisi menestymisen mahdollisuudet. Mukana ollut rakennusliike toi puutuotteiden käyttäjän näkemyksen tutkimukseen. Kirjallisuuden tuotekehitysteorioilla todettiin olevan omat pätevyysalueensa. Koska nämä teoriat eivät kyenneet selittämään kaikkia hankkeita, oli tarpeellista tarkastella muitakin hankkeen onnistumiseen vaikuttavia tekijöitä, joita ovat mm. liikeidea, innovaatiorakenne, markkinoiden dynamiikka, vallitsevat käsitykset, yrittäjyys ja taloudellinen yhtälö. Myös innovaatiorakenteen eheys (tuotteen kehittäjän, valmistajan ja käyttäjän yhteistyö) osoittautui yhdeksi menestyksekkään tuotekehityksen tekijäksi. Yrittäjyyden ja energian tarve riippuu tuotekehitystehtävän tasosta: perustuotteen tuotekehityksessä panostus on vähäisempi kuin erikoistuotteen, kopioitavan tuotteen tai tuotemuutoksen pienempi kuin tuotteen, joka on uusi tai edellyttää liikeidean muuntamista. Tutkimuksessa on tuotekehityshanhkeita luokiteltu usealta kannalta: liittyminen liikeideaan, tuoteidean syntymistapa yrityksessä, tuotto-odotuksen kriteerit ja tuotekehityksen tekniikkakeskeisyys. Kukin kombinaatio aiheuttaa tuotekehityshankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa erilaisia ja eritasoisia vaatimuksia tuotekehityksen osatekijöille.

KW - product development

KW - project management

KW - project planning

KW - firms

KW - wood products

KW - forest industry

KW - mechanical properties

M3 - Report

SN - 951-38-2510-8

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports

BT - Mekaanisen metsäteollisuuden tuotekehitys Suomessa. Osa 1. Tuotekehityshankkeiden onnistumisedellytykset

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Mali J, Tarvainen V, Saarelainen U, Vihavainen T, Hirvensalo R. Mekaanisen metsäteollisuuden tuotekehitys Suomessa. Osa 1. Tuotekehityshankkeiden onnistumisedellytykset. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 110 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 394).