MEMS-mikroantureiden kehitys koneiden kunnonvalvontaan

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsScientific

  Abstract

  MEMS-anturit ovat pieniä mikromekaanisia antureita, joiden valmistusmenetelmät on peräisin mikroelektroniikasta. Yleisimmin MEMS-antureita käytetään suurivolyymisissa autoteollisuuden sovelluksissa, mutta on odotettavissa, että myös teollisuuden kunnonvalvontasovellusten määrä tulee lähivuosia lisääntymään. Artikkelissa esitetään periaatetasolla tekniset vaiheet MEMS-anturielementin suunnittelusta ja prosessoinnista valmiiksi koteloituun ja testattuun teollisuuden kunnonvalvonta-anturiin. Mittauksista mukana ovat värähtely, akustinen emissio ja hälytysrajatyyppinen kaasumittaus. Kaikkien mittausketjussa tarvittavien osien yhteensopivuus ja niiden sovittautuminen mittauskohteen asettamiin vaatimuksiin ratkaisee valmistetun MEMS-anturin toiminnan ja käyttökelpoisuuden.
  Original languageFinnish
  Title of host publicationKäyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Pages103-114
  ISBN (Print)951-38-5272-5
  Publication statusPublished - 1999
  MoE publication typeB3 Non-refereed article in conference proceedings
  EventKäyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta - Espoo, Finland
  Duration: 18 Nov 199918 Nov 1999

  Publication series

  SeriesVTT Symposium
  Number196
  ISSN0357-9387

  Seminar

  SeminarKäyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta
  CountryFinland
  CityEspoo
  Period18/11/9918/11/99

  Cite this

  Halme, J. (1999). MEMS-mikroantureiden kehitys koneiden kunnonvalvontaan. In Käyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta (pp. 103-114). Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Symposium, No. 196
  Halme, Jari. / MEMS-mikroantureiden kehitys koneiden kunnonvalvontaan. Käyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1999. pp. 103-114 (VTT Symposium; No. 196).
  @inproceedings{ee1d0449bb7540f6855d3e56ba3c87bc,
  title = "MEMS-mikroantureiden kehitys koneiden kunnonvalvontaan",
  abstract = "MEMS-anturit ovat pieni{\"a} mikromekaanisia antureita, joiden valmistusmenetelm{\"a}t on per{\"a}isin mikroelektroniikasta. Yleisimmin MEMS-antureita k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n suurivolyymisissa autoteollisuuden sovelluksissa, mutta on odotettavissa, ett{\"a} my{\"o}s teollisuuden kunnonvalvontasovellusten m{\"a}{\"a}r{\"a} tulee l{\"a}hivuosia lis{\"a}{\"a}ntym{\"a}{\"a}n. Artikkelissa esitet{\"a}{\"a}n periaatetasolla tekniset vaiheet MEMS-anturielementin suunnittelusta ja prosessoinnista valmiiksi koteloituun ja testattuun teollisuuden kunnonvalvonta-anturiin. Mittauksista mukana ovat v{\"a}r{\"a}htely, akustinen emissio ja h{\"a}lytysrajatyyppinen kaasumittaus. Kaikkien mittausketjussa tarvittavien osien yhteensopivuus ja niiden sovittautuminen mittauskohteen asettamiin vaatimuksiin ratkaisee valmistetun MEMS-anturin toiminnan ja k{\"a}ytt{\"o}kelpoisuuden.",
  author = "Jari Halme",
  year = "1999",
  language = "Finnish",
  isbn = "951-38-5272-5",
  series = "VTT Symposium",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "196",
  pages = "103--114",
  booktitle = "K{\"a}ytt{\"o}varmuus ja k{\"a}ytt{\"o}kunnon hallinta",
  address = "Finland",

  }

  Halme, J 1999, MEMS-mikroantureiden kehitys koneiden kunnonvalvontaan. in Käyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta. VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo, VTT Symposium, no. 196, pp. 103-114, Käyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta, Espoo, Finland, 18/11/99.

  MEMS-mikroantureiden kehitys koneiden kunnonvalvontaan. / Halme, Jari.

  Käyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1999. p. 103-114 (VTT Symposium; No. 196).

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsScientific

  TY - GEN

  T1 - MEMS-mikroantureiden kehitys koneiden kunnonvalvontaan

  AU - Halme, Jari

  PY - 1999

  Y1 - 1999

  N2 - MEMS-anturit ovat pieniä mikromekaanisia antureita, joiden valmistusmenetelmät on peräisin mikroelektroniikasta. Yleisimmin MEMS-antureita käytetään suurivolyymisissa autoteollisuuden sovelluksissa, mutta on odotettavissa, että myös teollisuuden kunnonvalvontasovellusten määrä tulee lähivuosia lisääntymään. Artikkelissa esitetään periaatetasolla tekniset vaiheet MEMS-anturielementin suunnittelusta ja prosessoinnista valmiiksi koteloituun ja testattuun teollisuuden kunnonvalvonta-anturiin. Mittauksista mukana ovat värähtely, akustinen emissio ja hälytysrajatyyppinen kaasumittaus. Kaikkien mittausketjussa tarvittavien osien yhteensopivuus ja niiden sovittautuminen mittauskohteen asettamiin vaatimuksiin ratkaisee valmistetun MEMS-anturin toiminnan ja käyttökelpoisuuden.

  AB - MEMS-anturit ovat pieniä mikromekaanisia antureita, joiden valmistusmenetelmät on peräisin mikroelektroniikasta. Yleisimmin MEMS-antureita käytetään suurivolyymisissa autoteollisuuden sovelluksissa, mutta on odotettavissa, että myös teollisuuden kunnonvalvontasovellusten määrä tulee lähivuosia lisääntymään. Artikkelissa esitetään periaatetasolla tekniset vaiheet MEMS-anturielementin suunnittelusta ja prosessoinnista valmiiksi koteloituun ja testattuun teollisuuden kunnonvalvonta-anturiin. Mittauksista mukana ovat värähtely, akustinen emissio ja hälytysrajatyyppinen kaasumittaus. Kaikkien mittausketjussa tarvittavien osien yhteensopivuus ja niiden sovittautuminen mittauskohteen asettamiin vaatimuksiin ratkaisee valmistetun MEMS-anturin toiminnan ja käyttökelpoisuuden.

  M3 - Conference article in proceedings

  SN - 951-38-5272-5

  T3 - VTT Symposium

  SP - 103

  EP - 114

  BT - Käyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Halme J. MEMS-mikroantureiden kehitys koneiden kunnonvalvontaan. In Käyttövarmuus ja käyttökunnon hallinta. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. 1999. p. 103-114. (VTT Symposium; No. 196).