Menetelmiä digitaalisen arvonluonnin ymmärtämiseen

Tuula Andersson, Mika Boedeker, Nina Helander, Jari Jussila, Tuija Rantala, Virpi Sillanpää, Katri Valkokari, Tytti Vasell, Vilma Vuori

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Arvonluonti on nykypäivän taikasana, joka kuuluu jokaisen liiketoiminnan kehittäjän työkalupakkiin. Mutta mitä arvonluonti oikeastaan tarkoittaa ja mistä asioista se koostuu? Onko arvonluonti jotenkin erilaista digitalisoituvassa liiketoimintaympäristössä? Miten voimme tunnistaa ja jopa mitata asiakkaalle syntynyttä arvoa? Entä miten tähän kaikkeen liittyy asiakaskokemus tai tunteet? Tämä julkaisu on syntynyt näiden kysymysten innoittamana, osana kolmivuotista Tekes-rahoitteista VALIT-hanketta. Digitalisoituva liiketoimintaympäristö tarjoaa vuorovaikutteiselle arvon yhteisluonnille uudenlaisia mahdollisuuksia, mutta samalla myös haasteita. Tässä julkaisussa digitalisoituvaa arvonluontia tarkastellaan kolmen pääteeman kautta: arvon tunnistaminen, arvon yhteisluonti ja tunnekokemuksen ymmärtäminen. Julkaisussa kootaan yhteen käytännön yrityscaseissa kehitettyjä ja testattuja menetelmiä, malleja ja työkaluja digitaalisen arvonluonnin ymmärtämiseen ja kehittämiseen.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages55
  ISBN (Electronic)978-951-38-8583-0
  Publication statusPublished - 2017
  MoE publication typeNot Eligible

  Publication series

  SeriesVTT Technology
  Number311
  ISSN2242-1211

  Keywords

  • arvonluonti
  • digitalisaatio
  • menetelmä
  • tunnepolku
  • yhteiskehittäminen

  Cite this

  Andersson, T., Boedeker, M., Helander, N., Jussila, J., Rantala, T., Sillanpää, V., ... Vuori, V. (2017). Menetelmiä digitaalisen arvonluonnin ymmärtämiseen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Technology, No. 311
  Andersson, Tuula ; Boedeker, Mika ; Helander, Nina ; Jussila, Jari ; Rantala, Tuija ; Sillanpää, Virpi ; Valkokari, Katri ; Vasell, Tytti ; Vuori, Vilma. / Menetelmiä digitaalisen arvonluonnin ymmärtämiseen. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2017. 55 p. (VTT Technology; No. 311).
  @book{dc00da10ede041efb1053e9bd89f1291,
  title = "Menetelmi{\"a} digitaalisen arvonluonnin ymm{\"a}rt{\"a}miseen",
  abstract = "Arvonluonti on nykyp{\"a}iv{\"a}n taikasana, joka kuuluu jokaisen liiketoiminnan kehitt{\"a}j{\"a}n ty{\"o}kalupakkiin. Mutta mit{\"a} arvonluonti oikeastaan tarkoittaa ja mist{\"a} asioista se koostuu? Onko arvonluonti jotenkin erilaista digitalisoituvassa liiketoimintaymp{\"a}rist{\"o}ss{\"a}? Miten voimme tunnistaa ja jopa mitata asiakkaalle syntynytt{\"a} arvoa? Ent{\"a} miten t{\"a}h{\"a}n kaikkeen liittyy asiakaskokemus tai tunteet? T{\"a}m{\"a} julkaisu on syntynyt n{\"a}iden kysymysten innoittamana, osana kolmivuotista Tekes-rahoitteista VALIT-hanketta. Digitalisoituva liiketoimintaymp{\"a}rist{\"o} tarjoaa vuorovaikutteiselle arvon yhteisluonnille uudenlaisia mahdollisuuksia, mutta samalla my{\"o}s haasteita. T{\"a}ss{\"a} julkaisussa digitalisoituvaa arvonluontia tarkastellaan kolmen p{\"a}{\"a}teeman kautta: arvon tunnistaminen, arvon yhteisluonti ja tunnekokemuksen ymm{\"a}rt{\"a}minen. Julkaisussa kootaan yhteen k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n yrityscaseissa kehitettyj{\"a} ja testattuja menetelmi{\"a}, malleja ja ty{\"o}kaluja digitaalisen arvonluonnin ymm{\"a}rt{\"a}miseen ja kehitt{\"a}miseen.",
  keywords = "arvonluonti, digitalisaatio, menetelm{\"a}, tunnepolku, yhteiskehitt{\"a}minen",
  author = "Tuula Andersson and Mika Boedeker and Nina Helander and Jari Jussila and Tuija Rantala and Virpi Sillanp{\"a}{\"a} and Katri Valkokari and Tytti Vasell and Vilma Vuori",
  year = "2017",
  language = "Finnish",
  series = "VTT Technology",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "311",
  address = "Finland",

  }

  Andersson, T, Boedeker, M, Helander, N, Jussila, J, Rantala, T, Sillanpää, V, Valkokari, K, Vasell, T & Vuori, V 2017, Menetelmiä digitaalisen arvonluonnin ymmärtämiseen. VTT Technology, no. 311, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Menetelmiä digitaalisen arvonluonnin ymmärtämiseen. / Andersson, Tuula; Boedeker, Mika; Helander, Nina; Jussila, Jari; Rantala, Tuija; Sillanpää, Virpi; Valkokari, Katri; Vasell, Tytti; Vuori, Vilma.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2017. 55 p. (VTT Technology; No. 311).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Menetelmiä digitaalisen arvonluonnin ymmärtämiseen

  AU - Andersson, Tuula

  AU - Boedeker, Mika

  AU - Helander, Nina

  AU - Jussila, Jari

  AU - Rantala, Tuija

  AU - Sillanpää, Virpi

  AU - Valkokari, Katri

  AU - Vasell, Tytti

  AU - Vuori, Vilma

  PY - 2017

  Y1 - 2017

  N2 - Arvonluonti on nykypäivän taikasana, joka kuuluu jokaisen liiketoiminnan kehittäjän työkalupakkiin. Mutta mitä arvonluonti oikeastaan tarkoittaa ja mistä asioista se koostuu? Onko arvonluonti jotenkin erilaista digitalisoituvassa liiketoimintaympäristössä? Miten voimme tunnistaa ja jopa mitata asiakkaalle syntynyttä arvoa? Entä miten tähän kaikkeen liittyy asiakaskokemus tai tunteet? Tämä julkaisu on syntynyt näiden kysymysten innoittamana, osana kolmivuotista Tekes-rahoitteista VALIT-hanketta. Digitalisoituva liiketoimintaympäristö tarjoaa vuorovaikutteiselle arvon yhteisluonnille uudenlaisia mahdollisuuksia, mutta samalla myös haasteita. Tässä julkaisussa digitalisoituvaa arvonluontia tarkastellaan kolmen pääteeman kautta: arvon tunnistaminen, arvon yhteisluonti ja tunnekokemuksen ymmärtäminen. Julkaisussa kootaan yhteen käytännön yrityscaseissa kehitettyjä ja testattuja menetelmiä, malleja ja työkaluja digitaalisen arvonluonnin ymmärtämiseen ja kehittämiseen.

  AB - Arvonluonti on nykypäivän taikasana, joka kuuluu jokaisen liiketoiminnan kehittäjän työkalupakkiin. Mutta mitä arvonluonti oikeastaan tarkoittaa ja mistä asioista se koostuu? Onko arvonluonti jotenkin erilaista digitalisoituvassa liiketoimintaympäristössä? Miten voimme tunnistaa ja jopa mitata asiakkaalle syntynyttä arvoa? Entä miten tähän kaikkeen liittyy asiakaskokemus tai tunteet? Tämä julkaisu on syntynyt näiden kysymysten innoittamana, osana kolmivuotista Tekes-rahoitteista VALIT-hanketta. Digitalisoituva liiketoimintaympäristö tarjoaa vuorovaikutteiselle arvon yhteisluonnille uudenlaisia mahdollisuuksia, mutta samalla myös haasteita. Tässä julkaisussa digitalisoituvaa arvonluontia tarkastellaan kolmen pääteeman kautta: arvon tunnistaminen, arvon yhteisluonti ja tunnekokemuksen ymmärtäminen. Julkaisussa kootaan yhteen käytännön yrityscaseissa kehitettyjä ja testattuja menetelmiä, malleja ja työkaluja digitaalisen arvonluonnin ymmärtämiseen ja kehittämiseen.

  KW - arvonluonti

  KW - digitalisaatio

  KW - menetelmä

  KW - tunnepolku

  KW - yhteiskehittäminen

  M3 - Report

  T3 - VTT Technology

  BT - Menetelmiä digitaalisen arvonluonnin ymmärtämiseen

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Andersson T, Boedeker M, Helander N, Jussila J, Rantala T, Sillanpää V et al. Menetelmiä digitaalisen arvonluonnin ymmärtämiseen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2017. 55 p. (VTT Technology; No. 311).