Metallien lämpökäsittely leijupatjauunissa: Generaattorittomat suojakaasu- ja kaasuhiiletysmenetelmät

Jouko Virta

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Perehdytään generaattorittomiin suojakaasu- ja kaasuhiiletysmenetelmiin ja niiden soveltamiseen leijupatjauuniin. Kirjallisuuden avulla tutustutaan suojakaasu- ja hiiletysatmosfääreiltä vaadittaviin ominaisuuksiin sekä generaattorittomien atmosfäärien valmistustapoihin ja ominaisuuksiin. Lisäksi selvitetään leijupatjauunin toimintaa. Kokeellisessa osassa tutkitaan kappaleitten hapettumista ja hiilenkatoa ilma-atmosfäärissä ja typpi-propaani-atmosfäareissä. Lisäksi selvitetään ilmapropaani- ja typpi-metanoli-menetelmien soveltuvuus leijupatjahiiletykseen. Työssä vertaillaan myös leijupatjahiiletyksen taloudellisuutta tavanomaiseen kammiouunissa tehtävään hiiletykseen.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages54
ISBN (Print)951-38-1796-2
Publication statusPublished - 1983
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports
Number214
ISSN0358-5077

Fingerprint

Atmosphere
Hot Temperature
Metals

Keywords

  • fluidized beds
  • fluidized bed furnace
  • heat treatment furnaces
  • carburizing
  • heat treatment

Cite this

Virta, J. (1983). Metallien lämpökäsittely leijupatjauunissa: Generaattorittomat suojakaasu- ja kaasuhiiletysmenetelmät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, No. 214
Virta, Jouko. / Metallien lämpökäsittely leijupatjauunissa : Generaattorittomat suojakaasu- ja kaasuhiiletysmenetelmät. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 214).
@book{ccdaa18eb24142f7822a2ca838df2008,
title = "Metallien l{\"a}mp{\"o}k{\"a}sittely leijupatjauunissa: Generaattorittomat suojakaasu- ja kaasuhiiletysmenetelm{\"a}t",
abstract = "Perehdyt{\"a}{\"a}n generaattorittomiin suojakaasu- ja kaasuhiiletysmenetelmiin ja niiden soveltamiseen leijupatjauuniin. Kirjallisuuden avulla tutustutaan suojakaasu- ja hiiletysatmosf{\"a}{\"a}reilt{\"a} vaadittaviin ominaisuuksiin sek{\"a} generaattorittomien atmosf{\"a}{\"a}rien valmistustapoihin ja ominaisuuksiin. Lis{\"a}ksi selvitet{\"a}{\"a}n leijupatjauunin toimintaa. Kokeellisessa osassa tutkitaan kappaleitten hapettumista ja hiilenkatoa ilma-atmosf{\"a}{\"a}riss{\"a} ja typpi-propaani-atmosf{\"a}areiss{\"a}. Lis{\"a}ksi selvitet{\"a}{\"a}n ilmapropaani- ja typpi-metanoli-menetelmien soveltuvuus leijupatjahiiletykseen. Ty{\"o}ss{\"a} vertaillaan my{\"o}s leijupatjahiiletyksen taloudellisuutta tavanomaiseen kammiouunissa teht{\"a}v{\"a}{\"a}n hiiletykseen.",
keywords = "fluidized beds, fluidized bed furnace, heat treatment furnaces, carburizing, heat treatment",
author = "Jouko Virta",
year = "1983",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1796-2",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "214",
address = "Finland",

}

Virta, J 1983, Metallien lämpökäsittely leijupatjauunissa: Generaattorittomat suojakaasu- ja kaasuhiiletysmenetelmät. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, no. 214, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Metallien lämpökäsittely leijupatjauunissa : Generaattorittomat suojakaasu- ja kaasuhiiletysmenetelmät. / Virta, Jouko.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 214).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Metallien lämpökäsittely leijupatjauunissa

T2 - Generaattorittomat suojakaasu- ja kaasuhiiletysmenetelmät

AU - Virta, Jouko

PY - 1983

Y1 - 1983

N2 - Perehdytään generaattorittomiin suojakaasu- ja kaasuhiiletysmenetelmiin ja niiden soveltamiseen leijupatjauuniin. Kirjallisuuden avulla tutustutaan suojakaasu- ja hiiletysatmosfääreiltä vaadittaviin ominaisuuksiin sekä generaattorittomien atmosfäärien valmistustapoihin ja ominaisuuksiin. Lisäksi selvitetään leijupatjauunin toimintaa. Kokeellisessa osassa tutkitaan kappaleitten hapettumista ja hiilenkatoa ilma-atmosfäärissä ja typpi-propaani-atmosfäareissä. Lisäksi selvitetään ilmapropaani- ja typpi-metanoli-menetelmien soveltuvuus leijupatjahiiletykseen. Työssä vertaillaan myös leijupatjahiiletyksen taloudellisuutta tavanomaiseen kammiouunissa tehtävään hiiletykseen.

AB - Perehdytään generaattorittomiin suojakaasu- ja kaasuhiiletysmenetelmiin ja niiden soveltamiseen leijupatjauuniin. Kirjallisuuden avulla tutustutaan suojakaasu- ja hiiletysatmosfääreiltä vaadittaviin ominaisuuksiin sekä generaattorittomien atmosfäärien valmistustapoihin ja ominaisuuksiin. Lisäksi selvitetään leijupatjauunin toimintaa. Kokeellisessa osassa tutkitaan kappaleitten hapettumista ja hiilenkatoa ilma-atmosfäärissä ja typpi-propaani-atmosfäareissä. Lisäksi selvitetään ilmapropaani- ja typpi-metanoli-menetelmien soveltuvuus leijupatjahiiletykseen. Työssä vertaillaan myös leijupatjahiiletyksen taloudellisuutta tavanomaiseen kammiouunissa tehtävään hiiletykseen.

KW - fluidized beds

KW - fluidized bed furnace

KW - heat treatment furnaces

KW - carburizing

KW - heat treatment

M3 - Report

SN - 951-38-1796-2

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports

BT - Metallien lämpökäsittely leijupatjauunissa

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Virta J. Metallien lämpökäsittely leijupatjauunissa: Generaattorittomat suojakaasu- ja kaasuhiiletysmenetelmät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 214).