Metropolia Ammattikorkeakoulun laadunvarmistusjärjestelmän auditointi

Pekka Hulkko, Jari-Pekka Kanniainen, Annikka Nurkka, Teuvo Uusitalo, Heidi Westerlund, Johanna Mattila, Kim Östman

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Korkeakoulujen arviointineuvoston toteuttaman Metropolia Ammattikorkeakoulun laadunvarmistusjärjestelmän auditoinnin tavoitteena oli 1) selvittää, mitä laadullisia tavoitteita korkeakoulu on toiminnalleen asettanut, 2) arvioida, millaisilla prosesseilla ja menettelytavoilla korkeakoulu ylläpitää ja kehittää koulutuksen ja muun toiminnan laatua, ja 3) arvioida, toimiiko laadunvarmistus korkeakoulussa tarkoitetulla tavalla, tuottaako laadunvarmistusjärjestelmä toiminnan kehittämisen kannalta tarkoituksenmukaista tietoa ja johtaako se vaikuttaviin, laatua parantaviin kehittämistoimenpiteisiin. Auditointi perustui Metropolia Ammattikorkeakoulun (Metropolia) ennalta toimittamaan auditointiaineistoon ja Helsingissä ja Vantaalla 5.-7.4.2011 toteutettuun auditointivierailuun. Korkeakoulujen arviointineuvosto päätti kokouksessaan 14.6.2011 auditointiryhmän esitykseen ja auditointiraporttiin perustuen, että Metropolia Ammattikorkeakoulu täyttää laadunvarmistusjärjestelmän kokonaisuudelle ja perustehtävien laadunvarmistukselle asetetut kriteerit. Auditointi on voimassa kuusi vuotta.
Original languageFinnish
Place of PublicationTampere
PublisherKorkeakoulujen arviointineuvosto
Number of pages63
ISBN (Electronic)978-952-206-182-9
ISBN (Print)978-952-206-181-2
Publication statusPublished - 2011
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesKorkeakoulujen arviointineuvoston julkaisuja
Number11:2011
ISSN1457-3121

Keywords

  • evaluation
  • auditing
  • quality assurance
  • quality
  • higher education institutions
  • University of Applied Sciences

Cite this

Hulkko, P., Kanniainen, J-P., Nurkka, A., Uusitalo, T., Westerlund, H., Mattila, J., & Östman, K. (2011). Metropolia Ammattikorkeakoulun laadunvarmistusjärjestelmän auditointi. Tampere: Korkeakoulujen arviointineuvosto. Korkeakoulujen arviointineuvoston julkaisuja, No. 11:2011
Hulkko, Pekka ; Kanniainen, Jari-Pekka ; Nurkka, Annikka ; Uusitalo, Teuvo ; Westerlund, Heidi ; Mattila, Johanna ; Östman, Kim. / Metropolia Ammattikorkeakoulun laadunvarmistusjärjestelmän auditointi. Tampere : Korkeakoulujen arviointineuvosto, 2011. 63 p. (Korkeakoulujen arviointineuvoston julkaisuja; No. 11:2011).
@book{0ca700335666427ba597f9bbb9ec3012,
title = "Metropolia Ammattikorkeakoulun laadunvarmistusj{\"a}rjestelm{\"a}n auditointi",
abstract = "Korkeakoulujen arviointineuvoston toteuttaman Metropolia Ammattikorkeakoulun laadunvarmistusj{\"a}rjestelm{\"a}n auditoinnin tavoitteena oli 1) selvitt{\"a}{\"a}, mit{\"a} laadullisia tavoitteita korkeakoulu on toiminnalleen asettanut, 2) arvioida, millaisilla prosesseilla ja menettelytavoilla korkeakoulu yll{\"a}pit{\"a}{\"a} ja kehitt{\"a}{\"a} koulutuksen ja muun toiminnan laatua, ja 3) arvioida, toimiiko laadunvarmistus korkeakoulussa tarkoitetulla tavalla, tuottaako laadunvarmistusj{\"a}rjestelm{\"a} toiminnan kehitt{\"a}misen kannalta tarkoituksenmukaista tietoa ja johtaako se vaikuttaviin, laatua parantaviin kehitt{\"a}mistoimenpiteisiin. Auditointi perustui Metropolia Ammattikorkeakoulun (Metropolia) ennalta toimittamaan auditointiaineistoon ja Helsingiss{\"a} ja Vantaalla 5.-7.4.2011 toteutettuun auditointivierailuun. Korkeakoulujen arviointineuvosto p{\"a}{\"a}tti kokouksessaan 14.6.2011 auditointiryhm{\"a}n esitykseen ja auditointiraporttiin perustuen, ett{\"a} Metropolia Ammattikorkeakoulu t{\"a}ytt{\"a}{\"a} laadunvarmistusj{\"a}rjestelm{\"a}n kokonaisuudelle ja perusteht{\"a}vien laadunvarmistukselle asetetut kriteerit. Auditointi on voimassa kuusi vuotta.",
keywords = "evaluation, auditing, quality assurance, quality, higher education institutions, University of Applied Sciences",
author = "Pekka Hulkko and Jari-Pekka Kanniainen and Annikka Nurkka and Teuvo Uusitalo and Heidi Westerlund and Johanna Mattila and Kim {\"O}stman",
year = "2011",
language = "Finnish",
isbn = "978-952-206-181-2",
series = "Korkeakoulujen arviointineuvoston julkaisuja",
publisher = "Korkeakoulujen arviointineuvosto",
number = "11:2011",
address = "Finland",

}

Hulkko, P, Kanniainen, J-P, Nurkka, A, Uusitalo, T, Westerlund, H, Mattila, J & Östman, K 2011, Metropolia Ammattikorkeakoulun laadunvarmistusjärjestelmän auditointi. Korkeakoulujen arviointineuvoston julkaisuja, no. 11:2011, Korkeakoulujen arviointineuvosto, Tampere.

Metropolia Ammattikorkeakoulun laadunvarmistusjärjestelmän auditointi. / Hulkko, Pekka; Kanniainen, Jari-Pekka; Nurkka, Annikka; Uusitalo, Teuvo; Westerlund, Heidi; Mattila, Johanna; Östman, Kim.

Tampere : Korkeakoulujen arviointineuvosto, 2011. 63 p. (Korkeakoulujen arviointineuvoston julkaisuja; No. 11:2011).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Metropolia Ammattikorkeakoulun laadunvarmistusjärjestelmän auditointi

AU - Hulkko, Pekka

AU - Kanniainen, Jari-Pekka

AU - Nurkka, Annikka

AU - Uusitalo, Teuvo

AU - Westerlund, Heidi

AU - Mattila, Johanna

AU - Östman, Kim

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Korkeakoulujen arviointineuvoston toteuttaman Metropolia Ammattikorkeakoulun laadunvarmistusjärjestelmän auditoinnin tavoitteena oli 1) selvittää, mitä laadullisia tavoitteita korkeakoulu on toiminnalleen asettanut, 2) arvioida, millaisilla prosesseilla ja menettelytavoilla korkeakoulu ylläpitää ja kehittää koulutuksen ja muun toiminnan laatua, ja 3) arvioida, toimiiko laadunvarmistus korkeakoulussa tarkoitetulla tavalla, tuottaako laadunvarmistusjärjestelmä toiminnan kehittämisen kannalta tarkoituksenmukaista tietoa ja johtaako se vaikuttaviin, laatua parantaviin kehittämistoimenpiteisiin. Auditointi perustui Metropolia Ammattikorkeakoulun (Metropolia) ennalta toimittamaan auditointiaineistoon ja Helsingissä ja Vantaalla 5.-7.4.2011 toteutettuun auditointivierailuun. Korkeakoulujen arviointineuvosto päätti kokouksessaan 14.6.2011 auditointiryhmän esitykseen ja auditointiraporttiin perustuen, että Metropolia Ammattikorkeakoulu täyttää laadunvarmistusjärjestelmän kokonaisuudelle ja perustehtävien laadunvarmistukselle asetetut kriteerit. Auditointi on voimassa kuusi vuotta.

AB - Korkeakoulujen arviointineuvoston toteuttaman Metropolia Ammattikorkeakoulun laadunvarmistusjärjestelmän auditoinnin tavoitteena oli 1) selvittää, mitä laadullisia tavoitteita korkeakoulu on toiminnalleen asettanut, 2) arvioida, millaisilla prosesseilla ja menettelytavoilla korkeakoulu ylläpitää ja kehittää koulutuksen ja muun toiminnan laatua, ja 3) arvioida, toimiiko laadunvarmistus korkeakoulussa tarkoitetulla tavalla, tuottaako laadunvarmistusjärjestelmä toiminnan kehittämisen kannalta tarkoituksenmukaista tietoa ja johtaako se vaikuttaviin, laatua parantaviin kehittämistoimenpiteisiin. Auditointi perustui Metropolia Ammattikorkeakoulun (Metropolia) ennalta toimittamaan auditointiaineistoon ja Helsingissä ja Vantaalla 5.-7.4.2011 toteutettuun auditointivierailuun. Korkeakoulujen arviointineuvosto päätti kokouksessaan 14.6.2011 auditointiryhmän esitykseen ja auditointiraporttiin perustuen, että Metropolia Ammattikorkeakoulu täyttää laadunvarmistusjärjestelmän kokonaisuudelle ja perustehtävien laadunvarmistukselle asetetut kriteerit. Auditointi on voimassa kuusi vuotta.

KW - evaluation

KW - auditing

KW - quality assurance

KW - quality

KW - higher education institutions

KW - University of Applied Sciences

M3 - Report

SN - 978-952-206-181-2

T3 - Korkeakoulujen arviointineuvoston julkaisuja

BT - Metropolia Ammattikorkeakoulun laadunvarmistusjärjestelmän auditointi

PB - Korkeakoulujen arviointineuvosto

CY - Tampere

ER -

Hulkko P, Kanniainen J-P, Nurkka A, Uusitalo T, Westerlund H, Mattila J et al. Metropolia Ammattikorkeakoulun laadunvarmistusjärjestelmän auditointi. Tampere: Korkeakoulujen arviointineuvosto, 2011. 63 p. (Korkeakoulujen arviointineuvoston julkaisuja; No. 11:2011).