Miehittämättömän ajoneuvon kehitys sotilassovelluksiin

Jere Knuuttila, Juhana Ahtiainen, Pekka Appelqvist, Ilkka Kauppi, Hannu Lehtinen, Petri Kaarmila, Jarmo Prokkola

Research output: Contribution to conferenceOther conference contributionProfessional

Abstract

Miehittämättömien ajoneuvojen teknologiaa ja käyttösovelluksia tutkitaan Puolustusvoimien FinUVS-teknologiaohjelman UGV (Unmanned Ground Vehicle) -projektissa. Tavoitteena on kehittää Puolustusvoimille autonomisen ajoneuvon teknologiademonstraattori. Projektin päämääränä on demonstroida tehtäväorientoitunutta toimintaa autonomian astetta joustavasti säätäen. Suora etäohjaus itsessään ei ole UGV-projektin varsinainen tavoite, mutta on tarpeellinen ominaisuus tällä sovellusalueella. Tässä artikkelissa kuvataan ajoneuvon instrumentointi, kommunikointi ja etäohjauksen toteutus sekä arvioidaan saavutettuja tuloksia testiajojen perusteella.
Original languageFinnish
Publication statusPublished - 2007
MoE publication typeNot Eligible
EventAutomaatiopäivät 07 - Helsinki, Finland
Duration: 27 Mar 200728 Mar 2007
Conference number: 17

Seminar

SeminarAutomaatiopäivät 07
CountryFinland
CityHelsinki
Period27/03/0728/03/07

Keywords

  • unmanned ground vehicle (UGV)
  • teleoperation
  • autonomous

Cite this

Knuuttila, J., Ahtiainen, J., Appelqvist, P., Kauppi, I., Lehtinen, H., Kaarmila, P., & Prokkola, J. (2007). Miehittämättömän ajoneuvon kehitys sotilassovelluksiin. Automaatiopäivät 07, Helsinki, Finland.
Knuuttila, Jere ; Ahtiainen, Juhana ; Appelqvist, Pekka ; Kauppi, Ilkka ; Lehtinen, Hannu ; Kaarmila, Petri ; Prokkola, Jarmo. / Miehittämättömän ajoneuvon kehitys sotilassovelluksiin. Automaatiopäivät 07, Helsinki, Finland.
@conference{8c1b1cebc1b74d4993a7986f255d4600,
title = "Miehitt{\"a}m{\"a}tt{\"o}m{\"a}n ajoneuvon kehitys sotilassovelluksiin",
abstract = "Miehitt{\"a}m{\"a}tt{\"o}mien ajoneuvojen teknologiaa ja k{\"a}ytt{\"o}sovelluksia tutkitaan Puolustusvoimien FinUVS-teknologiaohjelman UGV (Unmanned Ground Vehicle) -projektissa. Tavoitteena on kehitt{\"a}{\"a} Puolustusvoimille autonomisen ajoneuvon teknologiademonstraattori. Projektin p{\"a}{\"a}m{\"a}{\"a}r{\"a}n{\"a} on demonstroida teht{\"a}v{\"a}orientoitunutta toimintaa autonomian astetta joustavasti s{\"a}{\"a}t{\"a}en. Suora et{\"a}ohjaus itsess{\"a}{\"a}n ei ole UGV-projektin varsinainen tavoite, mutta on tarpeellinen ominaisuus t{\"a}ll{\"a} sovellusalueella. T{\"a}ss{\"a} artikkelissa kuvataan ajoneuvon instrumentointi, kommunikointi ja et{\"a}ohjauksen toteutus sek{\"a} arvioidaan saavutettuja tuloksia testiajojen perusteella.",
keywords = "unmanned ground vehicle (UGV), teleoperation, autonomous",
author = "Jere Knuuttila and Juhana Ahtiainen and Pekka Appelqvist and Ilkka Kauppi and Hannu Lehtinen and Petri Kaarmila and Jarmo Prokkola",
note = "Project: 8004; null ; Conference date: 27-03-2007 Through 28-03-2007",
year = "2007",
language = "Finnish",

}

Knuuttila, J, Ahtiainen, J, Appelqvist, P, Kauppi, I, Lehtinen, H, Kaarmila, P & Prokkola, J 2007, 'Miehittämättömän ajoneuvon kehitys sotilassovelluksiin', Automaatiopäivät 07, Helsinki, Finland, 27/03/07 - 28/03/07.

Miehittämättömän ajoneuvon kehitys sotilassovelluksiin. / Knuuttila, Jere; Ahtiainen, Juhana; Appelqvist, Pekka; Kauppi, Ilkka; Lehtinen, Hannu; Kaarmila, Petri; Prokkola, Jarmo.

2007. Automaatiopäivät 07, Helsinki, Finland.

Research output: Contribution to conferenceOther conference contributionProfessional

TY - CONF

T1 - Miehittämättömän ajoneuvon kehitys sotilassovelluksiin

AU - Knuuttila, Jere

AU - Ahtiainen, Juhana

AU - Appelqvist, Pekka

AU - Kauppi, Ilkka

AU - Lehtinen, Hannu

AU - Kaarmila, Petri

AU - Prokkola, Jarmo

N1 - Project: 8004

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Miehittämättömien ajoneuvojen teknologiaa ja käyttösovelluksia tutkitaan Puolustusvoimien FinUVS-teknologiaohjelman UGV (Unmanned Ground Vehicle) -projektissa. Tavoitteena on kehittää Puolustusvoimille autonomisen ajoneuvon teknologiademonstraattori. Projektin päämääränä on demonstroida tehtäväorientoitunutta toimintaa autonomian astetta joustavasti säätäen. Suora etäohjaus itsessään ei ole UGV-projektin varsinainen tavoite, mutta on tarpeellinen ominaisuus tällä sovellusalueella. Tässä artikkelissa kuvataan ajoneuvon instrumentointi, kommunikointi ja etäohjauksen toteutus sekä arvioidaan saavutettuja tuloksia testiajojen perusteella.

AB - Miehittämättömien ajoneuvojen teknologiaa ja käyttösovelluksia tutkitaan Puolustusvoimien FinUVS-teknologiaohjelman UGV (Unmanned Ground Vehicle) -projektissa. Tavoitteena on kehittää Puolustusvoimille autonomisen ajoneuvon teknologiademonstraattori. Projektin päämääränä on demonstroida tehtäväorientoitunutta toimintaa autonomian astetta joustavasti säätäen. Suora etäohjaus itsessään ei ole UGV-projektin varsinainen tavoite, mutta on tarpeellinen ominaisuus tällä sovellusalueella. Tässä artikkelissa kuvataan ajoneuvon instrumentointi, kommunikointi ja etäohjauksen toteutus sekä arvioidaan saavutettuja tuloksia testiajojen perusteella.

KW - unmanned ground vehicle (UGV)

KW - teleoperation

KW - autonomous

M3 - Other conference contribution

ER -

Knuuttila J, Ahtiainen J, Appelqvist P, Kauppi I, Lehtinen H, Kaarmila P et al. Miehittämättömän ajoneuvon kehitys sotilassovelluksiin. 2007. Automaatiopäivät 07, Helsinki, Finland.